Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 5 / 0
No lekarz mi przepisał to na miesiąc, bez planu schodzenia czy coś. Dlatego pytam tutaj bo sama nie wiem czy się bać. No ale nic jutro spróbuję odstawić i zobaczę co się będzie działo. Jak źle to zacznę zmniejszać stopniowo w miarę możliwości.
  • 165 / 25 / 0
Zmniejszaj powoli, łam na połówki a nawet ćwiartki.
W bromazepam bardzo łatwo się wpie*dolić, wydaje się słaby, 6mg to odpowiednik 0,5mg alpry czy klona, ale już 6-9 mg na większość osób bez tolerki działa dość wyraźnie. Nawet na osoby z dużą tolerką na mocne benzo potrafi działać a na pewno wystarczą 18mg u większości żeby pozbyć się skręta. Działa dość długo, więc się może kumulować lekko i myślę dlatego. Chociaż nie na tyle bo okres półtrwania to chyba 15-20 godzin.
Łatwo się wje*ać bo działa dość przyjemnie, ogólnie jedna z najbardziej przyjemnie działających na większość osób benzodiazepin.
  • 3 / 2 / 0
Bromazepam jest dla mnie najlepszą benzo zaraz po alprze. 12mg i jest czillout tylko szybko rośnie tolerka. Musze sobie załatwić jakiegoś lekarza po zostały mi 4 opakowania Sedamu 6mg.
  • 13 / 2 / 0
28 stycznia 2026Grzejnik80 pisze:
Zmniejszaj powoli, łam na połówki a nawet ćwiartki.
W bromazepam bardzo łatwo się wpie*dolić, wydaje się słaby, 6mg
Zgadzam się, dlatego, że bromazepam przez wiele osób uznany jest jako lepiej działający pod kątem "rekreacyjnym" niż inne benzo. Polecam przy 6mg, zielonych tabletkach redukować o ćwiartkę, te zielone tabletki mają podziałki zrobione właśnie tak, aby móc redukować o ćwiartki. Jeszcze lepiej redukuje się inna benzodiazepiną o dłuższym okresie półtrwania np. diazepamem obliczonym odpowiednio do branej dawki bromazepamu.
  • 165 / 25 / 0
Już z tym diazepamem dajmy spokój jak ktoś odstawia bromka. Chyba, że działa na niego euforycznie i przy zejściu np. na już 3mg ludzie robią sobie "pozwolenie" na wzięcie czasem dawki powiedzmy 9-18mg co rujnuje odstawienie i prawdopodobnie nigdy się nie skończy, w takim wypadku warto zejść na rolkę i nawet z 5mg schodzić "dwójkami" co 1mg co kilka dni, na 1mg "posiedzieć" z 3 dni i całkiem odstawić. "Huków w głowie" i podpięcia jakby do prądu prawdopodnie mimo wszystko przez pewien czas całkowicie nie unikniecie, chociaż nie jest to regułą, warto brać przynajmniej przez miesiąc, ale to max pregabalinę- pod okiem lekarza! Żadnych odstępstw od dawki 2-3 z 150mg bo duża szansa, że się wjebiecie. Osoby z predyspozycjami do padaczki Depakinie albo lepiej Tegretol też do miesiąca bo szkodzą na flaki.
Być może w ogóle większości przy zejściu z tak małej dawki nie będzie potrzebna ani pregaba ani nic nieuzależniającego przeciwpadaczkowego.
Jak wam nie potrzeba to nie szukajcie za przeproszeniem chvja do dvpy.
  • 3 / / 0
Ja bym odstawiła zamieniając na diazepam, który jest trochę lżejszy i słabszy (mniej odczuwalny na bani) i ma dłuższy okres półtrwania, dużo dłuższy. Diazepamem właśnie najłatwiej schodzić i redukować taki bromazepam np. właśnie przez dłuższy czas działania i subtelniejsze działanie.
  • 72 / 4 / 0
30 stycznia 2026Grzejnik80 pisze:
Już z tym diazepamem dajmy spokój jak ktoś odstawia bromka.
Każda benzodiazepine najłatwiej i najszybciej odstawić właśnie diazepam, dlatego w szpitalach jadą tylko na nim przy detoksach od benzodiazepin. Najbezpieczniejsza opcja i najłatwiejsza to wyliczenia dla pacjenta.
  • 1500 / 28 / 0
A widzisz, nie jadą TYLKO na diazepamie, wierzę, że to akurat błąd wypowiedzi wynikający z jak najbardziej powszechnego stosowania Dizaepamu podczas terapi redukcji / odstawienia wszelkiej maści BZD, ale znam oddział zamknięty, w których podaje się tylko oksazepam 10mg rano i wieczorem (i nawet nie dostaniesz dodatkowej piguły, choćbyś od 15 lat był na samej alprze w kosmicznych dawkach i miał atak padaczkowy) i z tej placówki pacjenci nie dość, że wracają nieodtruci, albo w trybie instant wracają do starych nawyków. Odstawienie tam przypomina po prostu Cold Turkey w domowym zaciszu. Ewentulanie dostaniesz Hydroksyzynę albo 25mg Ketrelu, gdyby lekarz stwierdził, że dziwnym trafem nie śpisz i masz nadal te wstrętne objawy odstawienne. Niejeden pacjent na tym oddziale dostał padaczki (zwykle nad ranem, gdy Oksazepam już przestawał działać). Drugą placówką, z opowieści, jaka to funkcjonuje w WLKP i działa bez Diazepamu wspomaga klientów Klonazepamem ze względu na najwyższe powinowactwo do receptora GABA, działa stosunkowo długo i redukcja szybciej wychodzi, bez ani jednej wpadki padaczkowej. Prawda jest taka, że osoby latające po naście lat po największych mocarzach Diazepam poczują od 100mg wzwyż, a redukcja z tych 100mg do chociażby 10mg to naprawdę szmat czasu w redukcji przy takim okresie T1/2 jaką ma.

A od Bromazepamu nie wiem, czym odtruwają. Mnie próbują Pregą i Rolką, ale raczej to awykonalne.

P.S - zmniejszam dawkowanie, jesienno-zimowy marazm się skończył, więc z 60mg udaje mi się funkcjonować na 30-36mg / dobę i jest ok.

Pozdrawiam wszystkich Bromojadków XD
  • 508 / 192 / 0
Czy ja jestem jakaś dziwna czy to g*wno w ogóle nie działa? Brak wyrobionej jakiejkolwiek tolerki na benzodiazepiny, okazyjnie stosowany alprazolam w dawkach 0,5mg raz na kilka miesięcy.
Wzięłam już 2x w odstępach kilkudniowych raz 3mg, drugi 6mg i jedyne co czuję to NIC. Dosłownie ZERO różnicy. Ani senności, ani uspokojenia, ani niczego.
I tak, mam lek z apteki, także żaden lewy.
Mój magik mówi, że ja nietypowo reaguje na niektóre leki, ale to przeważnie na zasadzie, że coś działa na mnie za mocno, albo reaguje paradoksalnie (np. na diazepam), ale totalny brak działania :cojest: tego jeszcze nie było
  • 684 / 131 / 0
Akurat to dosyć popularne z bromami zauważylem, że ludzie co dłuższy czas pobiorą mocniejsze benzo typu alpra czy klon to później biorąc broma twierdzą że nie działa, lub właśnie że jakby nic nie wzieli. Ja mam podobną sytuacje bo na stany lękowe i czasem na sen biorę po 0.5 alpry, i jak wezmę 3-4mg brona to czuję się podobnie. Zaczynałem kiedyś od bromów, ale potem alpra, midas, parę razy rolki. No i teraz stosuje naprzemiennie bromy/alpre na stany lękowe i czasem midasa na sen gdy jest potrzeba, a bromy nadal czuje.
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.