Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
ksionc, moja wina ze nie mam znajomych w temacie :P?
beda beda :)
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
ludziska nie ćpajcie tego, bo to wielkie świństwo jest, gorsze niż hera, a jeśli już ktoś jest w posiadaniu tego specyfiku to najlepiej niech go odda mnie do utylizacji, ja to naprawde z checią za was zrobie.
ps. nic lepszego nie znam, a brałem najrozmaitsze "wynalazki" jakie sie da. fnt to nie żaden substytut hery, chemicznie jest on o wiele bardziej zbliżony do petydyny. pełna synteza fnt została opisana w patencie francuskim z1962r[(Patent francuski 2430 Med., 1964 r.,C.A.62,14634, 1965r.: Patent polski 72416, 1976 r.
Synthetic analgetics, 141, Oxford, London.są to opisy syntez fentanylu(Sublimaze)-tak dla ciekawych, synteza naprawde nie jest trudna]
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2008 przez oxan, łącznie zmieniany 4 razy.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
oxan ja ja moge ci pomoc w procesie utylizacji ?
ach fentantlek jest zajebisty oby tylko z nim nieprzedobrzyc bo wtedy ciezko sie odycha
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
prawidłowo przeprowadzona utylizacja nie powinna dla ciebie no1 o stanowić żadnego problemu...
ale osoba towarzysząca podczas strzelania tego jest jak najbardziej wskazana, przynajmniej będzie miał kto zadzwonić na 999 ;)
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
no to najpierw postarajmy się o fnt. a potem możemy, zapewniam,że w pełni fachowo( opieka medyczna i farmaceutyczna zapewniona) utylizować ten lek razem, gdyż jest on bardzo szkodliwy i ma wiele działań niepożądanych. utylizacja takich substancji leczniczych powinna być w swietle Prawa Farmaceutycznego RP przeprowadzana jedynie przez fachowców.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2008 przez oxan, łącznie zmieniany 2 razy.
narkotyki są niezdrowe
  • 672 / 127 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
skok na szpital robie, kto wchodzi?
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3198 / 386 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Drugstore Cowboy'a niedawno może oglądałeś? ;-)

Kumpela pracowała na izbie przyjęć w szpitalu, opowiadała że kradzieże leków narkotycznych to codzienność. Na remanencie zawsze brakowało choćby nie wiadomo jak pilnowali. Podstawa to wyczaić co gdzie chowają.

daj znać jak poszło , może odkupię część łupu :-D
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
ja wchodzę hahaha. mnie, jako specjaliście wysokiej klasy w dziedzinie farmacji żadna apteka nie jest obca. są jedne przepisy, jak i gdzie przechowuje się narkotyczne leki p-bólowe. nie będę musiał długo szukać. :-p :-p :-p
narkotyki są niezdrowe
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
[quote="Blu"]

Kumpela pracowała na izbie przyjęć w szpitalu, opowiadała że kradzieże leków narkotycznych to codzienność. Na remanencie zawsze brakowało choćby nie wiadomo jak pilnowali. Podstawa to wyczaić co gdzie chowają.

daj znać jak poszło , może odkupię część łupu ]

założę się że najwięcej podpierdalają sami lekarze
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
ksionc pisze:
Blu pisze:

daj znać jak poszło , może odkupię część łupu ]

założę się że najwięcej podpierdalają sami lekarze
bo lekarz też człowiek!!
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".