Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
04 lutego 2020Landsberg2015 pisze:Dokładne mi się skończyła kasa na kodę bo dalej jestem bezrobotny i rzuciłem ją na tydzień bez żadnego większego skrętu a brałem codziennie od 1,5 roku 150 mg - 300 mg. Miałem tylko lekie bóle nóg i nawet sraczki nie miałem prawie wogóle. A kiedy rzucałem mając kasę to miałem sraczkę bóle nóg, bezsenność. Czyli wchodzi na to że się człowiek nakręca. Ale po Tramalu przez 2 tygodnie po 1,2 grama na dobę to już jest ciężej04 lutego 2020tur3k pisze:Święte słowa, przy braniu kody od 4 lat codziennie zostałem na jakiś czas całkowicie odcięty od dragów i nic w stylu skręta nie miałem. 90% uzależnienia od kody to psychika, 10% to faktycznie objawy fizyczne i to delikatne raczej. Prawdziwe skręty to od majki w górę się zaczynają tak mniej - więcej.04 grudnia 2019Jaylin pisze: Po kodzie skręty są na tyle łagodne, ze nawet z długim stażem i na dużych dawkach można na luzie zejsc na czysto i wcale mnie nie xziwi, ze ktos na skręcie kodeinowym względnie normalnie funkcjonuje, chodzi do pracy i tak dalej. Prawdziwe skręty zaczynają sie dopiero schodek wyzej czyli przy morfinie, oksykodonie itd.
Pierwsza próba polegała na zastąpieniu kody na metadon na 2 dni i potem tydzień na benzo, alechuj, przy pierwszej chujowej sytuacji potrzebowałem jakos sie wspomoc i wytrzymałem ledwo 14 dni, a potem znów powrót. Fizycznie tragedia, 2 dni przeleżałem w łóżku z przerwami na sraczkę, wszystko mnie bolało i myslalem ze zwariuje przez rowerek, no ale 3 dni i po kłopotach. Po miesiącu powtórka ale tym razem tydzień na buprze, potem klony i 2x 3 tabl tianeptyny przez tydzień, a po tygodniu 1-1-1 tianeptyny, jeszcze 3 dni zmniejszania dawek benzo, przez miesiac pojadłem tianeptyne i nawet za bardzo psychika nie ucierpiała. Objawy fizyczne jak poprzednio
08 kwietnia 2020TimToMit pisze: 3 doba bez , zero objawow alleluja !!!! Mam 2 paczki ale nie , dziękuję ....
Pojawialy się już myśli, żeby na „bolący ząb, whateva” iść do lekarza i spróbować chociaż trampka wyżebrać - ale póki co nie doszło do realizacji planu.
Z clonow i pregli na razie nie potrafię - powoli, nie wszystko na raz. Ale niedługo skończy się zapas i wtedy trzeba będzie wytężyć resztki szarych komórek w mózgu.
W sumie fajnie, że nie grzeje - ale jak fajnie byłoby to zrobić meh
Zmień otoczenie, idź na dexox, rzuć pracę by nie mieć kasy na ćpanie.
Musisz to skończyc bo obudzisz się z ręką w nocniku.
Sam byłem ok 3 lat w to wjebany.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
18 września 2021polo pisze: Jjem codziennie 4 opk thio po 16 sztuk. Niszczy mnie to finansowo. Od 4 lat. W ciągu roku może miałem z 5 dni na czyato
Miałem przerwe od wszelakich używek. Niestety najpierw dostałem Skudexe na ból kręgosłupa, następnie apteki codziennie po thioco.
W sumie jestem na kodeinie od ponad miesiąca codziennie 1 paczka 18 tabl. czyli 240 mg raz dziennie. Wcześniej kilka dni tramal 200 mg. Pomimo iż biore kode to mam ciężką depresje oraz lęki. Muszę odstawić alko oraz kodeine bo czuję że zwariuje całkowicie, tak się źle czuje, strach przed wszystkim, wyprany z uczuć całkowicie. Za kilka dni bede miał wolną chatę przez 10 dni.. wtedy robię detoks w domu, zaszyje się, pocierpię i mam nadzieję że znowu będę sobą.
Leki które biorę może pomogą : pregabalina 450, trittico 225, lamotrygina 50, relanium. Zaopatrzyłem się również w leki przeciwbólowe, mięta, witaminy, elektrolity, ręczniki na których będę spał, mineralna woda.. niektórym pomaga mj.. spróbuje bez niej.. Schodzę z dawek od jutra.. wezmę pół paczki zamiast całej.
Pamiętam jak pół roku temu odstawiałem tramal... po miesiącu ćpania 300-400 na dobę.. to był Koszmar długi, kilka tygodni w łóżku mokry i przemarznięty. Mam nadzieje że tym razem będzie lepiej.
Będę was informował o wynikach detoksu i odczuciach :)
No i mam że tak powiem mały problem bo to koszt tysiąca złotych miesięcznie a że za bogaty nie jestem , a także nie przynosi to pozytywnych skutków, oprócz tego nastawienia psychicznego że chyba jest lepiej po wzięciu, to chciałbym to odstawić. Pierwsze że mnie to niszczy finansowo dwa że już nie chce , cierpię na tym ja i moi najbliżsi, taka prawda. Gubię się i przestałem rozumieć swoje poczynania że robię coś tak głupiego ani to fajne ani klepie , następstwem tego jest wiele problemów natury psychicznej nie trzeba chyba tłumaczyć symptomów z grubsza wyjaśniłem. No więc mam dostęp do opakowania 30 tabl. alpry na miesiąc dodatkowo do pregabaliny 75 56 tabl. Nie znam się na odstawieniu tego bo biorę już bardzo długo i nigdy nie próbowałem, w przeciągu roku wytrzymywałem czasami jeden dzień , gdzie rano po tym dniu czułem straszne nerwy w żołądku i ciężko mi sobie wyobrazić co by było później. Nieszczęsny thiocodin i suflaghakuwno. Myślę nad tym czy nie zadzwonić do psychiatry i poprosić o buprenorfine bo to chyba lek przeznaczony do tego , tylko czy wypisze, psychoterapia też wchodzi w grę akurat termin się zbliża. Terapia na detoksie nie wchodzi w rachubę mam pracę na okresie próbnym. No trochę mnie ta kodeina przerosła jednak opiaty to szataństwo i szaleństwo, ciężko mi pojąć kiedy to wszystko się rozwijało i w jakim tempie że nawet na to niezbyt zwracałem uwagę, chociaż paczek było dużo , jak do tego podejść żeby zamiast wycieczki do apteki , mieć spokojny umysł i żołądek żeby nie wariował?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/nowymlotek.jpg)
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą
Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/rcps_konferencja_mis05304.jpg)
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki
Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.