Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 3365 / 360 / 0
AE86, niezly patent :D

mi tam stacjonarny bong niepotrzebny, jak juz,to biore butelke po sprajcie 0,5l, montuje w tym lufe, uszczelniam guma do zucia i z tylu przyklejam baterie dla rownowagi. za kazdym razem spelnia swoja role.
ale moze kupie jakiegos roora...
  • 705 / 1 / 0
FajnieJest pisze:
AE86, niezly patent :D

mi tam stacjonarny bong niepotrzebny, jak juz,to biore butelke po sprajcie 0,5l, montuje w tym lufe, uszczelniam guma do zucia i z tylu przyklejam baterie dla rownowagi. za kazdym razem spelnia swoja role.
ale moze kupie jakiegos roora...
U mnie sie na to mowilo blum :-p Jak chuj nie lubialem z tego jarac hehe :-p

BTW: Powiedz mi dobry czlowieku gdzie w tym skansenie jebanym kupujesz lufki? Bo tez bym sie zaopatrzyl.
  • 3365 / 360 / 0
heh, z polski biore. kupuje caly zestawik 10x10 (czyli 100 lufek razem) w kiosku.
Ale mozesz sie popytac w head/coffeeshopach, moga miec, tylko pokaz jakies zdjecie czy cos. a jak nie, to w jakims night shopie napewno sprzedaja takie fajki do palenia metamfetaminy.
  • 3 / / 0
ostatnio widziałem kilka filmów na yt, w których rozpalali bongo szklanym prętem (heat rod) rozgrzewanym wcześniej do czerwoności palnikiem. próbował ktoś kiedyś tej metody?

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik rekreacyjny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
jestes pewny z w tym bongu bylo ziolko? bo to medota raczej do palenia mety ;D
1-0 DLA SZATANA!
A Ty co z Policji ?;o
  • 3 / / 0
ziółko, ewentualnie z hashem
Uwaga! Użytkownik rekreacyjny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
witajcie.

jako, że czas harvestu coraz bliżej, postanowiłem zaopatrzyć się w jakieś porządne bongo. jestem w stanie wydać do 100 pln, ale tylko, jeśli ktoś zarzuci własną propozycją i mnie przekona, że warto dopłacić. podobało mi się takie bongo:

http://unikatowebonga.pl/product.php?id_product=105

jednak moje wątpliwości budzi brak sprzęgła i czyszczenie tych wszystkich rurek w środku, poza tym jest dość małe jak na swoją cenę (27 cm). szukałem dalej i znalazłem fajne, znacznie tańsze bongo w sklepie wujo:

http://www.wujo.pl/wujo-nw01150-fajka-l ... -1443.html

ma 42 cm, jest znacznie tańsze i wydaje się prostsze w myciu. podoba mi się ten klasyczny wygląd z bezbarwnego szkła i brak idiotycznych nadruków/obrazków. w tej cenie nie znalazłem nic lepszego. znalazłem jednak na 99% to samo bongo w innym sklepie tańsze prawie o 20 zł (mój faworyt):

http://www.modliszka.com/index.php?rout ... uct_id=137

wymiary niby minimalnie się różnią, ale wydaje mi się raczej, że to błąd w którymś ze sklepów, na zdjęciach jest dokładnie to samo bongo.
cena jest rewelacyjna, ale sklep jest chyba nowy i nie posiada żadnych opinii. mimo wszystko wygląda dość profesjonalnie. jak myślicie drodzy palacze, ten sklep to wałek, czy nie?

tak przy okazji, czy istnieje różnica pomiędzy prostymi bongosami, a tymi z bańką na wodę na dole? które lepsze?

myślę, że owocem naszej dyskusji może być poradnik jakie bongo kupić w danym przedziale cenowym (np. najlepsze bongo do 50, 100, 200 pln).

pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012 przez duke01, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 801 / 8 / 0
Niestety wymiary są inne, to raczej nie błąd na stronie. Wiem bo kupowałem też niby to samo bongo, raz od wuja raz z innego sklepu i minimalnie się różniły - przy czym większe (wujo) wspominam lepiej. Produkują GLASSIC najwyraźniej wiele wariantów. Szczególnie dobrze im większy jest "ustnik", tym higieniczniej i wygodniej sie pali. Sam sklep pewnie jest spoko, teraz parafinalia do dragów zaczynają u nas jak grzyby po deszczu się pojawiać.

Odnośnie bańki - różnica raczej estetyczna, + ciężko się czyści bańke. Generalnie bardzo dobrze kombinujesz - unikaj ciężkich do czyszczenia kształtów i kup lodowe, zwłaszcza jak masz lodówkę która sama sypie kostkami - cudowna sprawa ;)

Ja bym kupował to od wuja, jest bardzo spoko. Sam mam podobne zresztą tyle że z "bańką". Odnośnie rozmiaru - czy za duże czy za małe - nie ma rady, musisz popalić i zobaczyć sam. Każdy pali inaczej a rozmiar oprócz estetycznych walorów decyduje o tym ile dymu sie zmieści.

A, i jeszcze jedno. Kup może od razu za 5zł szczoteczkę do czyszczenia tego, powinna być w każdym sklepie z bongosami. Próbowałem swoje czyścić sklepowymi zwykłymi ale słabo mi to wychodziło..
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012 przez Ramowy, łącznie zmieniany 5 razy.
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
  • 614 / 5 / 0
Każdy pali inaczej a rozmiar oprócz estetycznych walorów decyduje o tym ile dymu sie zmieści.
raczej oczywiste jest, że im większe bongo tym lepsze, no chyba, że chcemy aby było mobilne. większe jest też stabilniejsze i wygodniej się z niego pali.

co do wyglądu, dla mnie proste bongo > bongo z bańką.

jak z grubością szkła tych Glassic'ów? widziałem na niektórych aukcjach allegro Wujo, że na bongosach u nich kupionych ich logo jest "wtopione w szkło"? na swoim też masz? (zależy mi żeby bongos nie miał żadnych symboli konopii, wzorków tribal i innych dziwactw).

jakieś inne propozycje?

btw, Ramowy - wysłałem Ci wcześniej PM'kę. ;)
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012 przez duke01, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 204 / 5 / 0
Mi sie to bongo podoba, zajebiscie wyglada z tym psychodelicznym wzorem, i nie jest drogie.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2mzd1RAF_g
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.