Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
ODPOWIEDZ
  • 311 / 14 / 2
4x 7,5mg (dla humanistów - 30mg %-D) - słabo, lepiej było, gdy zarzuciłem 23mg. Byłem >lekko< wyprany z serotoniny, tak jak w przypadku wzięcia 23mg, ale wtedy było dużo bardziej euforycznie, kolorowo, bez mindfucku, który towarzyszył przy większej dawce. Nadal uważam, że robiąc, powiedzmy, miesięczną przerwę, te 30mg byłyby perfekcyjne.
[spoiler].... - - .--. ... ---... -..-. -..-. ... -.-. .-. .-.-.- .... ..- -..-. -.. .-. .-. -.-- .-.. .--[/spoiler]

https://www.youtube.com/watch?v=4tX3Xh1i0A8
coś dla fanów dobrej muzyki - jeden z najlepszych koncertów ever, MIND BLOWN
  • 67 / / 0
Jest sens zarzucać dzisiaj Ho-deta skoro wczoraj wrzuciłem 4mg DOCa, ale było bardzo słabo?
  • 3899 / 241 / 13
Rydzyk fizyk, ale raczej nie zadziała jak powinno. Odczekaj 2 tyg
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 367 / 7 / 0
dotychczas jadłem
4 ho met
4-HO-MiPT F
4-AcO-DMT F

i w sumie jakiegoś zróżnicowania w fazie nie zauważyłem 4-HO-DET będzie inny ?
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / / 0
Faktycznie jakieś 20mg Ho-deta wizualnie ledwo podziałało. Odczuwałem za to sporą euforię, jedzenie i dotyk było bardzo przyjemne. Brak BL bardzo cieszył, zwłaszcza że ostatnio brałem same fenetyloaminy, więc przywykłe, już że na początku ostro mnie poniewiera. Widzę że to może być ciekawa substancja, poczekam jakiś czas i znowu spróbuję.
  • 642 / 18 / 7
@wujciodobrarada
4-HO-DET jest inny. Po 35 mg wizuale są bardzo subtelne. Czuć lekką dysocjację oraz jak pisze kolega wyżej czuć sporą euforię.
Sądzę, że warto spróbować.
Ciekaw jestem jak będzie się komponował z 4-HO-MET. Mam ochotę to zmiksować.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 3899 / 241 / 13
A ja powiem, że huja prawda; te tryptaminy 4ro podstawione działają bardzo podobnie, a przy potędze s'n's te drobne różnice nie mają większego znaczenia. Po większej ilości tripów można zaobserwować większy poziom "pojebania" czyli silniejsze działanie anksjogenne np. 4acoDMT wobec reszty, zwłaszcza hometa. Reszta praktycznie tak jak mówisz - można nie zauważyć zmian (BTW: myślicie, że dziesiątki różnych RC'ków na rynku to faktycznie to co głosi etykieta? Myślicie, że nie wali się w chuja mieszając w różnych proporcjach różne podstawowe prochy naklejając na to etykietę egzotycznej nowości?)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2362 / 29 / 0
A ja powiem, że w podwójnie ślepej próbie chyba nie miałbym większego problemu z odróżnieniem od siebie 4-aco-dmt, 4-ho-mipt, 4-aco-dalt i 4-ho-met/det.

Problem byłby na pewno z konkretnym różnicowaniem między 4-ho-met a 4-ho-det, one akurat działały na mnie zbyt podobnie.

Mowa tu oczywiście o dawkach od 30-35mg, bo poniżej tej ilości to poza 4-aco-dmt (które jest bardzo charakterystyczne w moim przypadku) działają praktycznie tak samo.
BS
  • 2334 / 9 / 0
No a widzisz, ja bym 4-HO-DET odróżnił chyba od każdego psychodelika bez większych problemów. Na moją osobę działa bardzo specyficznie i działanie to lekko może tylko przypomina 4-HO-MET, gdzie Ty mówisz, że miałbyś problemy z orzeczeniem który to który. Po pierwsze peak 4-ho-det'a w moim wypadku to godzina (z małym hakiem ewentualnie), a 4-ho-met'a to zwykle ok. 3h. Pod drugie 4-ho-det całkiem mocno mnie dysocjuje, gdzie ho-met jak i praktycznie wszystkie tryptaminy ( prócz 5-MeO-DMT i 5-MeO-DiPT może) prawie w ogóle. Ten pierwszy wyraźnie upośledza u mnie zdolności psychoruchowe, czy zdolność swobodnego wysławiania się, gdy przy drugim nigdy tego nie zanotowałem. Jedyna płaszczyzna na której widzę wyraźne podobieństwa, to ta wizualna. Wizualizacje są całkiem podobne, jednak (choć to może być tylko takie wrażenie) przy 4-ho-met'cie bardziej intensywne i zawierające elementy wycięte z rzeczywistości (znaki drogowe, liście, twarze itp.), a przy tym drugim wydawały mi się bardziej abstrakcyjne, bardziej złożone, ale mniej intensywne, tj. przy dawkach rzędu 50mg takie jak po 4-ho-met po ok. 33.

Co do takiego 4-ho-mipta, to działa na mnie bardzo podobnie do 4-aco-dmt i tutaj może miałbym problemy z odróżnieniem jednego od drugiego. Chociaż... aco-dmt prawie w ogóle nie wpływa negatywnie na moje ciało, a po ho-mipt'cie zawsze mnie telepie i chce mi się rzygać na wejściu.

No cóż, niczego innego to nie dowodzi, jak tego że działanie psychodelików to kwestia bardzo osobnicza.

Ps. dobrze widzieć Twój avatar, derb. Może przyczynisz się nieco do podniesienia poziomu forum, bo ostatnimi czasy coraz więcej tu debili.
  • 92 / 6 / 0
Piwko polecacie to tripowania na tej tryptaminie?
"Bitch" - Jesse Pinkman
ODPOWIEDZ
Newsy
Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.