Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Nazwa: Dolce & Gabbana
Kolor: biały
Kształt: okrągły
Logo: D&G
Gdzie kupione: W-wa
Kiedy kupione: 21.04.2007
Sposób przyjęcia: doustnie
Najpierw zostalem poczestowany polowka (rosly ze mnie gosciu wiec standardowo jem 2).Pozniej dorzucilem 2. Wkrecaly sie okolo 30-40 min , faza naprawde wysmienita , rozpierajaca energia, banan na twarzy , empatia do wspolimprezowiczow. Okolo 3,5 h pozniej dorzucilem jeszcze dwie i lecialem dalej na balecie do bialego rana:D
Zadnych problemow z zasypianiem (!).
Opis subiektywny : najlepsze grochy jakie do tej pory jadlem , wreszcie prawdziwe MDMA a nie biale gowno.
Ocena dzialania : 10/10
Koszt : 30zl/4sztuki
A wracajac do tematu
Nazwa: Mercedes zielony
Kolor: zielony
Kształt: okrągły
Logo: mercedesa
Gdzie kupione: prowincja, okolice Wrocławia
Kiedy kupione: 8.04.07 ( moje urodziny)
Sposób przyjęcia: łyknięcie
Opis działania: napalałem się na koła już od dłuższego czasu, miały być mitshubishi czerwone - z tego co widziałem na pillreports to takie sobie, jednak koleś wyskoczył z tym. Na pytanie jak działa mówił, że ten co to testował, po dwóch, to tak się porobił, że niechciał z łużka na chacie zejść :) myślałem, że to kit, ale potem okazało się prawdą, choć myślę że musiało to być z 5 na raz. Pierwszą wrzuciliśmy o 18, po godzinie naprawde zaczeło robić się fajnie, do tego browarek i zioło standardowo, ale dopiero jak się wkręciła. Brałem z kolesiem, który zarzucał 3 raz, też sie masakrycznie porobił. Dochodzi godzina 20, włancza nam się mega chęć na balety. Do klubu dostaliśmy sie na stopa, gorzej było z tym, że mieliśmy tylko 3 złote, a za wjazd + szatnia 6zł od osoby. Wystaliśmy się tam z pół godziny, ale spoptkaliśmy dobrą kumpele, która nam zasponsorowała wjazd. No i wtedy zaczeła sie prawdziwa jazda. Do 4 godziny, czyli do końca na parkiecie. Cały czas euforia i ta miła bania nakręcana dyskotekowymi światłami basem i klimatem. Za baletami nie przepadam, ale na takiej bani kjest to mój drugi świat :) Jak byłem po czwartej, a koleś po drugiej to szczena zaczeła lekko latać, ale bez rzeźni. Miałem na całą noc 8, zjadłem 6, koleś tylko 3, ale do rana był rozjebany. Dwie następne + to co dokupiłem następnego dnia było na afterparty na domówce. Mimo obaw, też dobrze sklepały.
Ocena działania: 8/10 (9/10 mają u mnie kangurki, ktore pojawiły się chyba z 2 lata temu na sylwestra, 10/10 dobry pill z Holanii jak zjem)
Dodatkowe komentarze: Jak na polskie warunki było to coś zajebistego, w poruwnaniu z tym co mi ostatnio niestety wpadło w ręce - chińskei znaczki, po 4 nie bylo tego co tu po jednej, czy kiepskie wiśnie. Zastanawia mnie tylko to, czy to nie była jakaś partja przemycona specjalnie tutaj przez znajomych, którzy wrócili z Holandii, bo jakoś przez nich było to motane. Drugą bardziej wiarygodną wersją jest to, że była to specjalna partja na Tiesto, bo jakoś ostatnio grał we Wrocławiu.
Gdyby ktos miał do tego dostęp to brać ile wlezie!
Kolor:fioletowe
Gdzie:Warszawa
Kiedy kupione:Dzisiaj
Kształt:koło ale bardzo,bardzo kruche,rozsypywało się wręcz i każda była praktycznie starta i poobijana tak że ledwo było logo widać.Po dotknięciu palcem zostawał proszek na nim.Ogólnie malutka ale one mogą być większe bo ciężko ocenić bo jest tak pościerana.
Sposób przyjęcia:2 doustnie+po godzinie 3 rozpuszczone w wodzie żeby szybciej weszły.Czyli 5.
Ocena:0/10 WAŁ
Opis działania:Nie działa
Komentarze:Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Jakiś leszcz nauczył się robić tabletki i wybijać logo :#: Nie są to dropsy wypuszczone przez kogoś kto robi dropy ale chałupniczo zrobione.Po położeniu na języku rozpływają się o od razu.Nie zdążyłem ich przełknąć w całości bo się od razu rozpuściły.Praktycznie nie czuć że gorzkie.Działania nie wyczułem ale zmierzyłem temperature sobie i miałem 37,8 czyli coś jednak w nich było.Pytanie co?Sprawdze je E-Testem bo sobie jedną zostawie.Kupiłem kilka sztuk od typa przy okazji bo on brał dla siebie dużo.Ładnie go wyjebali.Więc uważajcie na podobne piksy które są podobnie bardzo kruche bo jak komuś udało się coś takiego zrobić to duża szansa że Warszawe zaleje fala podobnych dropsów.Tylko że barany nie potrafią jeszcze utwardzacza zrobić i po tym można tego typu wały poznać.Jaki z tego morał?Że najlepiej załatwiać coś osobiście bo wtedy przynajmniej wiadomo kogo po pysku lać <_<
Kolor: Niebieska
Kształt: Okrągła, w sumie to jak postawić logiem do góry to wyższa niż szersza.
Logo: Cztery ramiona jakby wiatraczka zagięte w jedną stronę.
Gdzie kupione: Gdańsk
Kiedy kupione: 28.04.2007
Sposób przyjęcia: Doustnie jedna, popita pół szklanką mineralki gazowanej. Po godzinie doszła druga.
Opis działania: Kiedy zaczęła działać poczułem dziwne uczucia w ciele, fale mrowienia, ciepło, przyjemne wszystko w dotyku zaczęło się robić. Po chwili szedłem już z wyszczerzem przez las. Czułem wielki spokój, gadałem ze swoją byłą bez ogródek mówiąc, że zdaję sobie sprawę z tego co robiłem źle, przyznałem ile błędów robiłem i było mi dobrze z faktem, że się z tym pogodziłem. Dziwne mrowienie w stawach, jak przy wchodzeniu grzybów. Cały czas byłem radosny, bardzo zadowolony. Czułekm ogromną harmonię i zjednoczenie z całym lasem przez który szliśmy. Kwiaty kwitną, drzewa pączkują, słońce świeci, a ja idę i się w tym rozpływam. Bardzo pozytywne doświadczenie.
Zero fety. Przyjąłem o 10:30, a o 17cośtam już byłem w stanie zasnąć jak niemowlak. Przed zaśnięciem jednak dużo pojawiało się w mojej głowie obrazów, zdarzeń, które nie były prawdziwe, a ja o tym zapominałem, trochę ten stan przypominał śnienie na jawie ale był o wiele przyjemniejszy. Trzymają mnie te piksy do teraz w sumie, w takim sensie, ze mam dziwne fizyczne uczucia, przyjemnie odczuwam swoje ciało. Źrenice mam teraz duże całkiem. Ale psychicznie już nie jest tak cudownie, został tylko całkiem miły błogostan.
Ocena działania:6/10
Dodatkowe komentarze: Jednak spodziewałem się czegoś więcej po dwóch pierwszych piksach w swoim życiu. Słyszałem, że na niektórych MDMA działa słabo za pierwszym razem więc to może kwestia tego. Spróbuję za jakiś czas 2, może trzech to powiem coś więcej o nich. Jutro albo pojutrze wrzucę fotkę.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Kolor: białe
Kształt: okrągły mały wypukla z jednej strony
Logo: byk
Gdzie kupione: UK/Peterborough
Kiedy kupione: Kwiecien 2007
Opis działania: lyknolem 1 na pusty zoladek, zaladowala sie po 25 minutkach, przez pierwsze 10 min nie potrafilem niczego ogarnac, eye dizzy, banan na twarzy, a pozniej to miłosc do swiata i wszystkich, po ok 2h lyknolem kolejna i mnie wymiotlo, w sumie trzymalo 6h
Ocena działania: przy 1 daje 8/10, przy 2 - 10/10
Dodatkowe komentarze: warto zaopatrzyc sie w wieksza ilosc
real fotka ponizej
[ external image ]
na nastepny dzien mocno wyprany bylem
Kolor: Białe
Kształt: Okrągły
Logo: Serce
Gdzie kupione: śląskie
Kiedy kupione: kwiecień
Opis działania: Chwyta dopiero po godzinie ale daje czadu. Po trzech godzinach wziąłem następną i już odlatywałem. Są bardzo dobre. Plecam.
Ocena działania: 9/10
[ external image ]
http://piguly.xt.pl/
Kolor:Szarawe ( Jakby Przybrudzone ) z ciemnymi kropkami
Kształt:Okrągły
Logo: D.G
Gdzie Kupione:3miasto
Kiedy kupione:Wczoraj;]
Sposób Przyjęcia: Doustnie
Opis Działania:Bardzo dobre na impreze.Muza niesie, zero fety bo spalem jak dziecko po nich.Zjadlem 2 a po pol godziny jak sie zaczynaly ladowac dorzucilem jeszcze 1 i bylo zajebiscie.Duza empatia i euforia.Polecam
Ocena Działania: 8\10
Kolor: jasno brązowy
Logo: znak pumy
Gdzie kupione: Górny Śląsk
Kiedy kupione: maj 2007
Opis działania: Bardzo dziwne pigułki. W działaniu 2 bardzo charakterystyczne etapu.
Pierwszy podczas ładowania: uczucie jakby człowiek się kompletnie nagrzał. Miło, ciepło, przyjemnie. Nod`y, nawet na chwilę mi się film urwał :P.
Drugi etap: po uczuciu nagrzania następuje przypływ niesamowitej energii (takie wielkie bum! Powrót świadomości i wyrywają cię na siłę z tego cudownego snu).
Bardzo dziwnie skomponowane wzajemne wykluczenia i przeciwności. Bardzo dziwne pigułki
Moja ocena: 7/10 (za uczucie totalnego nagrzania ;))
Dodatkowe komentarze: Ciekawe kiedy trafię na normalne, "klasyczne" pigułki ;)
Kolor: Białe
Kształt: Okrągły
Logo: Serce
Gdzie kupione: okolice Krakowa
Kiedy kupione: maj
Opis działania: Z 4 kumplami zrobilismy zakup, spotkalismy sie u jednego w domu ja zapodałem sobie 2 po ok 30 min jak zaczeły wchodzić kolejne 2.... Było przejebanie w tle cały czas leciała muza mocny D'N'B przemieliło mnie kompletnie zajebiscie sie gadało tylko był taki problem ze czesto nie wiedziałem co przed chwilą mówiłem... zajebiści sie zapominałem i to nie tylko ja. Jeden z kumpli miał jakieś haluny zachowywał się tak jak by była w robocie tzn. na budowie pierdolił cos o jakiś szalunkach, ja tez nie byłem lepszy złąpałem jakiś film ze jestem w łazience i zacząłem sie rozbierać pod prysznic... Ogólnie było zajebiści. Zjadłem 4 koła wziołem je ok 21 nie mogłem wogule spać u snołem dopiero ok 6 rano. Na drugi dzien kumpel opowiadał ze widział i czuł sie ze jest na budowie. Koła naprawde godne polecenia.... Pierszy raz miałem takie dziwne chaluny i zapominajki po koołach a mało ich nie wziołem...
Ocena działania: 9/10
Kolor: podchodzacy pod jasno kremowy
Kształt: mały, okrągły, bardzo dobrze zbita bez podzialki
Logo: D&G
Gdzie kupione: UK/Peterborough sprowadzone z Wa-wy
Kiedy kupione: Maj 2007
Opis działania: Najpierw jedna, zaladowala sie po 40 min, oczy strasznie uciekaly, obraz zrobil sie nieostry,fale zimna - w palce u rak zmarzlem masakrycznie ;], brak szczekoscisku, ogolnie bylo lajtowo, lekka bania wiec zarzucilem po godzinie kolejna i bylo lepiej po kolejnej godzinie lyknolem 3 i mnie wymiotlo, w sumie trzymalo 6h i nie bylo zle ;]
Ocena działania: przy 1 daje 5/10, przy 3 - 8,5/10
Dodatkowe komentarze: z braku laku mozna brac, do najgorszych nie naleza, ogolnie sa sredniawe, na imprezy dobre nie robia rozpizdu za duzego w glowie ;]
real fotka ponizej
[ external image ]
problemow ze snem brak, na nastepny dzien nawet dobre samopoczucie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zdzojntempolak.png)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/flysky.jpg)
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA
Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lisbon_international_airport-scaled.jpg)
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"
Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/naslasku.jpg)
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy
Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.