Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
NadNamiDmuchawceLatawceWiatr pisze: Jaki jest sens dożylnego podawania benzodiazepin?
W przypadku amfetaminy, kokainy - mamy mega kopa, w przypadku heroiny - zajebiste wejście.
A w przypadku benzodiazepin? Raczej nic. Nie warto moim zdaniem.
xanax - da Ci niebo na ziemi, zwiększaj sobie potem dawki, zaczniesz miec amnezje i może kiedyś obudzisz się z ręką w nocniku i czeka cie np ROCZNE zmniejszanie dawki [z 16mg 3x doba - moj przypadek, pare lat temu] zmniejszysz szybciej - b.prawdopodobne ataki padaczkowe, do tego samopoczucie jak gówno [ ja brałem ładny komplecik antydepresantów a i tak byłem jak żywy trup]
Bardziej na temat - midazolam i klorazepat [nie jestem pewien co do chlordiazepoksydu] rozpuszczaja sie w wodzie! reszta w alkoholu i nie wiem co za pomysły żeby ładować spirytus IV - rozpuszczasz tabsy zmielone ne pył [kup mozdziez, to są grosze a naprawde ułatwia sprawę] w dajmy na to 1 cencie spirytu rektyfikowanego [od biedy może być salicylowy z apteki,ale kwas salicylowy podany IV do zdrowych raczej nie nalezy, poza tym cholera go wie jak zareaguje z benzo]
Skułem se obie łapy i pipa.
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.