Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
[quote=""blind ghost""]
1 za malo, 3 za duzo. wniosek nasuwa sie sam. jedna tableta w jedna dziurke, druga w 2 i jazda]

tak zrobiłam i muszę przyznać, że chyba nareszcie trafiłam ;] co prawda niepotrzebnie rozmawiałam wtedy z paroma osobami (wrażenie kontrolowania sytuacji, które rano okazuje się totalną nieprawdą - grunt, że nie wygadałam się na żadne poważniejsze tematy %-D ) , ale sama faza była bardzo przyjemna i faktycznie - jak ze snu.
tak więc za 4 próbą już wiem jak to robić, żeby robić dobrze ;]
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
[quote="supravires"]
zielona rozkozaczylas sie strasznie
chcesz byc taka obeznana i w ogole
a Twoja historia rozsmiesza nie jednego kto tu choc troszke dluzej siedzi.. no offence]

Lubimy bez konkretów, co?
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
nie, lubimy z konkretami

zgrywasz mega obeznana cpunke. jezdzisz po nowych. a sama rozsmieszalas doswiadczonych a Twoja droga w dol jest jak ksiazka do przeczytania na forum. ja po prostu czasem na nie wchodze i pieknie widzialem to jak wchodzilas szczebel po szczeblu w dol...
ktoskiedys powiedzial ze to podrecznikowy przyklad uzaleznienia i fajnie to nazwal
ale tk ogolnie to sympatia 4 U , tylko plz nie bujaj sie:D pzdr
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 53 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sol »
a ja sie zastanawiam ile trzebaby zrobic przerwy zeby tolerancja wrocila do normy? bo podczas trzytygodniowego ciagu skoczyla masakrycznie- od polowki tableki hypnogenu do trzech. teraz staram sie powoli schodzic z dawki, tj np biore 2 lub 1.5 ale i tak wolalabym zeby wystarczala mi polowka (stosuje w celach leczniczych)ale chyba do tego niezbedba jest przerwa. i tu wracam do meritum z poczatku mej wypowiedzi- ile taka przerwa mialaby trwac?

sorry za troche nieskladne pisanie, ale wlasnie sobie zaaplikowalam moj ulubiony sleepingpill i heh jak to szlo u szekspira "niech ten co dzierzy ster mego statku kursu pilnuje"
goodnight cruel world %-D :-D
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 5 / 0
kurwa hujowy dzien, chcialem isc ladnie spac o 23, wypilem2 debowe mocne z czastka cytkinki, przedtem ponad 1,5tabsa estazolamu. zachcialo mi sie spac ale siedzialem,,,w sumie benzo posiaduwa. ale ja CHCIALEM SPAC. dorzucilem wiec jeszcz calego tabsa zoplidemu pod jezyk i ponad polowe nastepnej tablety polknalem. jest ciho i spokojnie ale bez zandnek fazy,,, zaraz chhyba sie polozel spodziewalems ie jakiejs kajtwoej fazy przed senm a tu du
a :/ cos zrobilem nie tak

P.smam lekkroa rozbieznosc wzroku nic poza tym.bombu jes dziwna, zarz huba wake w kimokoc'''''''''l :-D
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Najpierw miało być spanie, potem faza przed ćpaniem, oj, lubimy wymówki, byle się zaprawić. :-D Jak spać, to się kładź, a nie rozkminiasz, czy zaśniesz.
  • 289 / 5 / 0
hehe nie pamietalem jak pisalem tego posta :D ale widze ze mialem grubo. zaraz potem poszedlem kimac.

nie dla mie takie eksperymenty :)
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2007 przez blind ghost, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Blind, ostrzegalem cie! Benzo uzalezniaja bardzo szybko psychicznie i w miare szybko psychoficzycznie! Jak rozmawialem z lekarzem to od relanium bardzo latwo sie uzaleznic, mimo ze przy odstawianiu innych benzo uzywa sie relanium wlasnie, ale tylko ze wzgledu na jego dlugi okres poltrwania. Nie pisze dalej, bo jestem strasznie nagrzany ;-) .
  • 53 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sol »
dokladnie. zawsze jak rozkminiam czy po np. dwoch tabsach dam rade zasnac to konczy sie to zarzuceniem czterech.
i bez sensu jest zbyt czeste zarzucanie tego, a juz zwlaszcza kilkudniowe czy, jak u mnie kilkutygodniowe ciagi, nie chodzi mi nawet o to, ze szybko uzaleznia (choc to pewnie tez) ale o to ze po jakims czasie nie do fazy ale do zasniecia potrzeba 3-4 tabletek.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2007 przez Sol, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Ja w ogóle jakoś nie mogłem po tym spać. Nawet jak się nawciągałem dużo, to film mi się urywał, ale dalej funkcjonowałem. A jak łykałem na początku po tabletce na sen, to leżałem do rana, jak zwykle.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.