Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 605 / 156 / 0
Co do temperatury przechowywania to se doczytałem. Niższe oczywiście spowalniają procesy degradacyjne związków psychoaktywnych i ulatnianie się aromatów. Jeśli chce się trzymać susz w lodówce to musi być on dobrze wysuszony i dosyć szczelnie zamknięty, bo niby wahania temperatury (występujące przy otwieraniu/zamykaniu drzwiczek) sprzyjają rozwojowi pleśni. W zamrażarce nadmiarowa wilgoć zestali się w formie kryształków lodu i niejako 'poszatkuje' topy. Z takim zimnym materiałem trzeba się obchodzić ostrożnie, bo trichomy w niskich temperaturach łatwo się kruszą i odpadają. Zalecają dać mu się ocieplić do temp. otoczenia przed manewrami i nie wiem w sumie jak to się ma do tych amplitud i pleśni. To nie są chyba rozwiązania dla zwykłych palaczy i małych ilości.
Z pokojowych temperatur najlepiej trzymać się przedziału 15-21°C.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 917 / 235 / 0
Najprościej to czysty słoik ( można przetrzeć spirytem albo przelać wrzącą wodą), czysta nakrętka, brak dostępu światła (np. można słoik trzymać w pudełku) , zapełnić w 3/4. Jeśli bardzo wyschnie to boveda albo inny nawilżacz. Jak przesadzimy z wilgocią to pleśń zacznie wychodzić. Jak przechowujemy większą ilość to lepiej przesuszone niż za wilgotne. Po 2 latach zioło nie traci mocy, może faktycznie bardziej działa nasennie, mnie to pasi akurat. Temperatura pokojowa może być, nawet trochę niższa nie zaszkodzi.
  • 1455 / 596 / 0
Jakiej wielkosci :bongo: najbardziej lubicie ? Ja srednie tak z 20-30cm wysokosci ale widzialem tez takie polmetrowe dryblasy ciekawe co to daje poza niepraktycznoscia i latwiejszym rozbiciem .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 20 / 4 / 0
Ej chłopaki pytanie szybkie, nie paliłem marihuany od 4 miesięcy i za 3 godziny ide na Angielski, ile mam spalić zioła 25% THC żeby odczuć efekty ale żeby nie było widać po mnie, używam waporyzatora
  • 3250 / 357 / 2
Jak nie paliłeś tyle, to po co chcesz palić? A jeśli musisz, to po takiej przerwie wolałbym w miłych warunkach i bezpiecznych zapalić.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 20 / 4 / 0
@jogurt paliłem wczoraj wieczorem ale to się chyba nie liczy bo jeden raz nie zbuduje dużej tolerancji, a jeśli o to chodzi to pod wpływem w szkole jest ciekawie, kiedyś najebany do szkoły poszedłem, fantastycznie było
  • 13 / / 0
Dlaczego prawie zawsze łapię srogie parajone po ziole? Występowało to też (na wejściu) jakiś tam bieda ketonach typu 3-CMC ze stacjonarki.
Przy 4-CMC to nie występowało...
  • 20 / 4 / 0
@onthenet wydaje mi się że masz złe nastawienie psychiczne, albo za słabą psychikę do tego, chociaż ja pierwszy raz skuna paliłem w wieku 13 lat i nic takiego się nie działo tylko raz paranoje złapałem gdy paliłem skuna niesprawdzonego, teraz już mam z pierwszej ręki 30% THC i nie mam takich żeczy
  • 605 / 156 / 0
@CieplaPoduszka
Z większych dzbanków jest chłodniejszy dym, ale ja też wolę małe. Bo mam mały pysk + zawsze mam problem z wyliczeniem, ile miejsca w płucu zostawić, żeby ściągnąć całą resztę po puszczeniu sprzęgła. Z takiego 20 cm walę na pełne płuco hita, a to co zostaje w bańce to pomijalne straty.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 13 / / 0
@69Wiktor69420 zgadzam się z tym dlatego w ogóle nie pale bo nawet jak zapale to mało co mnie aż tak upierdala jak zioło właśnie i bardzo łatwo łapie paranoje.
Zablokowany
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.