Fuzja - 909
Proszę o scalenie.
Dzwoniłem do NFZu ponownie i pytałem o sssso kurwa chozzzzzi z tymi informacjami i, że to nie fair w stosunku do pacjenta jak leczy się u lekarza psychiatry a idzie do dentysty czy kurwa ginekologa to ten widzi jego dane. No i babeczka mówi, że z jej wiedzy wynika, że będzie widział. Mówię niech zweryfikuje i poda mi 100% pewna informacje, bo chyba jakaś tajemnica obowiązuje. A nie, że dentysta po robocie pójdzie na piwo i powie komuś: "a dzisiaj jakimś dwóm pierdolniętym wyrywalem zęba, a drugiemu leczyłem". No i puściła mi muzyczke, czekam, czekam i mówi, że jak się nie udzieli zgody na tym koncie to tylko ja widzę swoją historię. Tak, że chuj wie jak domyślnie jest ustawione, ale ja radziłbym się zalogować i zobaczyć i nie udzielać żadnej zgody
Dzwoniłem do NFZu ponownie i pytałem o sssso kurwa chozzzzzi z tymi informacjami i, że to nie fair w stosunku do pacjenta jak leczy się u lekarza psychiatry a idzie do dentysty czy kurwa ginekologa to ten widzi jego dane. No i babeczka mówi, że z jej wiedzy wynika, że będzie widział. Mówię niech zweryfikuje i poda mi 100% pewna informacje, bo chyba jakaś tajemnica obowiązuje. A nie, że dentysta po robocie pójdzie na piwo i powie komuś: "a dzisiaj jakimś dwóm pierdolniętym wyrywalem zęba, a drugiemu leczyłem". No i puściła mi muzyczke, czekam, czekam i mówi, że jak się nie udzieli zgody na tym koncie to tylko ja widzę swoją historię. Tak, że chuj wie jak domyślnie jest ustawione, ale ja radziłbym się zalogować i zobaczyć i nie udzielać żadnej zgody
Aha i zapomniałem dodać, bo ona mi jeszcze powiedziała, że "wie Pan ciężko leczyć pacjenta bez historii choroby".
A ja jej mówię, że co ma historia choroby u stomatologa do psychiatry, albo historia choroby od nie wiem wenerologa do okulisty. Dziwne to by było, że do jakiej placówki nie pójdziesz to wszyscy wszystko widzą.
No i dodatkowo za 10 dni mogę iść po 1 paczkę benzo miesięcznie od rodzinnego, może dwie przepisze.
I ciekawe czy będzie widział ze brałem benzo od alergologa.
Jeśli już on nic nie powie, sprawa będzie jasna.
A same e-recepty mi się nie podobają, dostaje małą karteczkę z 4 cyframi i nawet nie jestem pewny czy to benzo czy maść na ból dupy, a tak w przypadku papierowych miałem od razu pewność.
A! i jeszcze miałem kilka dni temu wypisany tramal 50szt 100mg retard 30% na bibułę, to w sumie przez niewielki czas leków miałem a mg bardzo pokaźne.
07 stycznia 2020polymerase pisze: A same e-recepty mi się nie podobają, dostaje małą karteczkę z 4 cyframi i nawet nie jestem pewny czy to benzo czy maść na ból dupy, a tak w przypadku papierowych miałem od razu pewność.
Powtórzę wszystkim jeszcze raz. Jeżeli nie udzielicie zgody na dostęp do waszego konta pacjenta to przychodnia czy szpital nie mają żadnych informacji co bierzecie oraz na co chorujecie.
W TYM WSZYSTKIM JEST JEDNO ALE!
Jeżeli jest na przykład lecznica POZ i chodzicie do jakiegoś lekarza. Następnie przyjeżdżacie na Nocną Pomoc Lekarską (w tej samej placówce) to lekarz który was przyjmuje od razu wie do kogo chodzicie w przychodni i co wam przepisał. Tak jest w przypadku jednego pomiotu! W moim mieście jest szpital, dodatkowo Nocna Pomoc Lekarska, przychodnie w budynku szpitala oraz kilka innych z rozbiciem na dzielnice. W takim przypadku gdzieżbyście się udali, tam mają waszą pełną kartotekę z udzielanych świadczeń. To jest system wewnętrzny! Musicie sprawdzać firmę oraz komu podlega ponieważ firma MATKA także będzie o was wiedziała i we wszystkich jej podmiotach także będą mieli dostęp do waszych danych.
Lekarze nie mają póki co wglądu na temat badań udzielonych w innych przychodniach.
Recepty dalej mogą być wypisywane ręcznie na starych drukach. Wywalczyli to lekarze. Nie każdy lekarz w Polsce, zwłaszcza starej daty, będzie uczył się kolejnego systemu do wystawiania recept.
co do tych wszystkich systemów, to powiedzcie mi panowie jeszcze jedną rzecz. wiem, że pewnie gdzieś było to wspomniane, ale wolę być pewien. czy powiedzmy rodzinny w przychodni będzie widział wystawione recepty przez psychiatrów, którzy przyjmują prywatnie? czy to tylko tyczy się placówek publicznych. dodatkowo, w jaki sposób można się bronić przed tymi wszystkimi zmianami? pytania pewnie oczywiste, ale jak mówiłem wolę zapytać.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.