Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 85 / 34 / 0
@pomasujplecki mi się pare razy podwinęła noga podczas redukcji diazepamem. Z każdym razem wracałem do standardowej dawki i może przez pierwszy dzień/dwa odczuwałem jakieś skutki tego. Domyślam się że przed diazepamem brałeś alpre albo clony, także dopóki nie tkniesz „swojej” benzodiazepiny, to takie potknięcia (np. wzięcie 2x dawki) nie zaszkodzą Ci. Oczywiście o ile nie zaczniesz tak robić dzień po dniu 😝
  • 3244 / 553 / 0
Nie nie, nie ma takiej opcji wracać do tamtych benzyn.
Staram się trzymać 3x5mg ale dalej mam badtripa. Niby nie ma tragedii ale psychicznie czuje się nie do życia, nie wiem ile to jeszcze potrwa 🙉
I czy ucinać dawkę jak najszybciej czy przeciągać to 15mg aż nie poczuje się okej.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 85 / 34 / 0
@pomasujplecki ja czekałem na dawce aż zacznę czuć się ok. Przykład:
jeśli miałem siedzieć na dawce 2 tyg. a po 10 dniach wziąłbym więcej, to od nowa liczyłbym ten okres 2 tygodni.
  • 768 / 105 / 0
Przecież objawy odstawienne mogą się ciągnąć miesiącami... Czym się wspierać przez ten czas ? Nawet jak padaczki nie będzie to amotywacja, depresja, derealizacja, ataki paniki, lęki, wąchania nastrojów mogą ciągnąć się miesiącami. Co brać ? Stabilizatory nastroju ? Które ciągną w dół ( a na skręcie i tak się czujesz chujowo ) i mają masę skutków ubocznych? Pregabe z której też trzeba schodzić( może trochę zdrowsza od walproinianów). Antydepresant ? Na skręcie zanim się rozkręci i trafisz na odpowiedni to szybciej się wychusitasz. No nie mam pojęcia. Zresztą lekarze też.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 105 / 0
Ja dziś tylko 5 mg relek. Ale za to browary. =Krzyżówka 🤣
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3244 / 553 / 0
Ja też dziś dopiero wziąłem 5mg rolek w południe, wieczorem druga planuje żeby trzymać schemat i powoli do dołu. Przy jaraniu mam całkiem sensownie zaleczenie objawów.
Trochę strach będzie jak się skończy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 690 / 310 / 0
@Palkrolik
@pomasujplecki
Ja was doskonale rozumiem. Też u mnie krzyżówka. Nie piłem rok czasu nic. Benzo nie brałem nic przez 1-2 miesiące. Wcześniej diazepam 2 lata 5-10 mg doba. Dziś mam urodziny.. doła mam od jakiegoś miesiąca i depresję która mnie miażdży... Dziś stanąłem pod takim murem.. co zajebać aby się poczuć "normalnie" w końcu.. miałem wybór : alkohol, benzo, thiocodin, zioło... wybrałem browary szt. 4 - zabrzmi to głupio i źle ale teraz się czuje wspaniale.. jestem sobą. Ale jakbym tak się cofnął w czasie niedaleko.. to wiem na swoim przykładzie że można nie brać nic i jakoś funkcjonować.. kiedyś 3 lata bez żadnych benzo, alko, mj i innych. A chwile słabości myślę że każdy z nas ma. Życie na trzeźwo jest bardzo skomplikowane i trudne jeżeli kiedyś się brało to i owo w dużych ilościach. Rozumiem was doskonale. Lekarze są bezradni.. co oni mogą wiedzieć skoro nigdy nie brali tego co my, nie mają pojęcia o naszym samopoczuciu.. odczuciach.. tylko książek się naczytali, nic na własnym przykładzie, wiedzy zero. Trzeba się w coś wjebać aby to zrozumieć i tyle.
Pozdrawiam Was !
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 768 / 105 / 0
Co do benzo. Przyszła mi recepta na 3 opakowania rolek. I znowu 22 zł za opakowanie jak psu w kukiel ( niedługo pod mostem wyląduje )chyba że po dzwonię po aptekach i popytam o te neorelanium...
  • 690 / 310 / 0
@Palkrolik
Ogólnie ostatnio diazepam poszedł w górę. U mnie Relanium 5 mg - 18 zł, Relanium 2 mg - 13 zł, Neorelium 5 mg (dostępny w prawie każdej aptece), zawsze proszę o ten zamiennik jak coś - 13 zł. Można kupić jeszcze taniej.. wystarczy kupić przez stronę internetową apteki i odebrać osobiście.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 768 / 105 / 0
@Krzysiu86Dr
Tak zrobię. Jutro będę próbował na 2x5. Dziś przez pomyłkę rano wziąłem 10mg zamiast 5. Na pregbe bym wszedł tylko coś z jelitami mam(nie rak) a Pregba daje po jelitach (nie wiem czy to dobry pomysł ) mam jeszcze stabilizatory , ale Jebia wątrobę. Narazie włączyła się egzystjonalna chujnia. Narazie spróbuję ustawić się na rolkach 5-0-5 i poczekam na wizytę u doktorów. Narazie pełna Abstynencja, zioła też nie dotykam.(poszło w kibel z 1,5g) Najchętniej to bym kroplówkę sobie zamówił do domu tylko to duży koszt także zostaje mi dojście do siebie przy pomocy czasu. Może ktoś coś o tej Pregabaline ? Warto ? W Świeciu się sypią jak cukierki z choinki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).