03 stycznia 2020szpiku15 pisze: kto bedzie musial poniesc konsekfencje? nie ogarniety farmaceuta? to moja wina?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
04 stycznia 2020pomasujplecki pisze:Trochę tak. Żal mi się zrobiło. Biedny będzie musiał zapierdalać do lekarzy po godzinach żeby mu wypisali nowa receptę by mógł naprawić swój błąd przed ścisłą kontrolą03 stycznia 2020szpiku15 pisze: kto bedzie musial poniesc konsekfencje? nie ogarniety farmaceuta? to moja wina?![]()
Dobrze mieć lekarza w tej samej dzielnicy i mieszkać w dużym mieście. Wsiadasz na rower i jeździsz w kółko. Od lekarza do aptek, od aptek do lekarza. Niemniej, wygląda na to, że papierowe recepty to już przeszłość, więc i brak kodów kreskowych. No chyba, że jednak system się "ugnie". Bo mój lekarz, jak pytałem mu się czy jakoś się przygotowuje do tego nowego systemu to stwierdził, że był na jednym szkoleniu i jakiegoś laptopa ma. A zacznie eksperymentować, "jak zajdzie potrzeba" czyli jak przyjdzie pierwszy pacjent po 07.01. Dlatego też koniecznym było zrobienie zapasów. I to sporych. Bo ja jestem już zmęczony mentalnie po wczoraj, serio. Niech eksperymentuje w styczniu na innych. Możliwe, że zamknie interes. Będzie trzeba szukać następcy, ale nie będzie ani tak blisko, ani tak tanio i być może ciężej.
Tak samo nowe e-recepty od teraz mają być ważne 30 dni a nie rok jeśli lekarz nie zaznaczy inaczej.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Niby lekarze mają gabinety zamykać haha.
Ludzie którzy zarabiają po xx tys zł odejdą z biznesu bo nie będę umieć wypełnić e-druku.
Czarny rynek zejdzie do podziemia (tak jakby już w nim nie był)
A ludzie będą zdrowi.
Buhehe ludzie mieszkacie w Polsce. Od zarania dziejów było tak, że jak coś wprowadzali to ludzie to obchodzili.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Ogólnie - będzie gorzej. Poza tym, kto chodził do jednego niech pierwszy rzuci kamień?
Jeden będzie widział co wypisał inny. Medycyna pracy będzie wiedziała co biorę. To już jest totalitaryzm. Skutki będą dalekosiężne.
Nie tylko o recepty chodzi, choć z tym będzie problem również. Lekarze srają, a jak będą widzieli całą historię to będą srali jeszcze bardziej.
W ogóle zaczął wnikać co i jak, z jakich powodów zażywam Concertę... No czyli jest już lekko pod górę, a czytając ten wątek pomyślałem sobie o czekającej mnie wizycie u psychiatry no i też przejebane, chyba się lepiej tam w ogóle nie pokazywać, bo i on będzie mieć wgląd co mi rodzinny wypisuje, tak?
Kurwa, co to się odpierdala, teraz to trzeba mieć łeb jak Kasparow i Johny Mnemonic razem wzięci żeby cokolwiek wyrwać.
Pamiętajcie - ONI WIEDZĄ!
No i faktycznie trzeba rozważyć opcję czarnorynkową bądź prywatnego psychiatrę - w ostatecznym rozrachunku, uderzyli tam, gdzie ćpuna boli najbardziej - po kieszeni.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?