może komuś się przyda;)
https://wil.org.pl/wp-content/uploads/4 ... 2_2015.pdf
a gdy ją zaspokoił
wrócił cały i zdrowy
od łapki po czubek głowy
mruku88 pisze:ja dostałem 300 godzin społecznych + koszty sądowe + zwrot nfz
udowodnili mi recki za ok 2-3 tysie
magister2222 pisze:We wtorek złapali mnie z podrobioną (kupiłem od kogoś) receptą na DHC, i dostałem 4 miesiące prac po 30 godzin miesiecznie i koszty sądowe, więc uważajcie.Próbowali mnie wrobić w jeszcze jedną recepte ale to nie moja.Kto 10 sierpnia w sochaczewie kupował baclofen ? :D
(recepty bez kodów kreskowych)
Farmaceutka może wpisać nr identyfikacyjny lekarza z pieczątki na recepcie do aptecznego programu i co tam widzi? Czy widzi gdzie dany lekarz pracuje (przychodnię, adres, miasto)?
Zastanawiam się czy to problem, że górna pieczątka (szpitala) nie zgadza się z dolną (lekarz) (np. pieczątka szpitala z Gdańska i lekarza z Warszawy)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.