Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 11 / / 0
Tabela przedstawia sposób wypisywania recept na najpopularniejsze leki przeciwbólowe ( strona 27 )
może komuś się przyda;)
https://wil.org.pl/wp-content/uploads/4 ... 2_2015.pdf
ciekawość zabiła kota
a gdy ją zaspokoił
wrócił cały i zdrowy
od łapki po czubek głowy
  • 560 / 9 / 0
No i jak odrobiłeś te godziny? W sumie nie mało. Gorzej jak w miejscu, gdzie to odrabiasz, trafisz na jakichś starych zgredów, którzy wiedzą że ,,wielki z ciebie przestępca,,. Tak jak w przypadku mojego znajomego. Wkurwiali go, a on im lał do herbaty. Ja miałem dzisiaj jechać do poradni odwykowej- też zmuszają, ale strułem się grzybkami i nie przespałem nocy.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 423 / 12 / 0
We wtorek złapali mnie z podrobioną (kupiłem od kogoś) receptą na DHC, i dostałem 4 miesiące prac po 30 godzin miesiecznie i koszty sądowe, więc uważajcie.Próbowali mnie wrobić w jeszcze jedną recepte ale to nie moja.Kto 10 sierpnia w sochaczewie kupował baclofen ? :D
  • 560 / 9 / 0
Kiedyś jeden z fałszerzy pieniędzy o ksywce ,,Matejko,, z Krakowa powiedział, że prawo Polskie surowo karze takich jak on. Za fałszowanie pieniędzy i papierów wartościowych grozi od 5 do 25lat. Kto podrabia albo przerabia polski albo obcy pieniądz, inny środek płatniczy ... podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5 albo karze 25 lat pozbawienia wolności. Raz w aptece przede mną facet próbował wykupić lek na receptę, ale farmaceutka nie wydała bo recepta o tym nr została już zrealizowana. Wtedy mnie to trochę zainteresowało- ciekawe czy to był wałek? Swoją drogą na TVNPlayer jest jeszcze ciekawy wywiad z tym fałszerzem(niezły typ).
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / 1 / 0
Fałszowanie recept ogólnie jest śmiesznie proste potrzeba raptem tylko 4 aplikacji żeby stworzyć legitną recke która wszędzie przejdzie, oczywiście wszystko z płątnością 100% bo jak ktoś walnie B to już ma w 99% przypał (nfz rozlicza recepty 5 lat wstecz bodajże) dopóty na recepcie bedzie popularny co 1,5-2 tyg klonik to nie ma sie o co za bardzo martwić chyba że będziecie wskakiwać co 2 dni na głodzie do apteki z receptą na morfine I.V XD @magister2222 @mruku88 mógłbym was poprosić o kontakt pw?
  • 560 / 9 / 0
Mój ziomek swego czasu był zbyt pazerny i wypisywał po 90szt. klona na jednej. Mówiłem, że w końcu mu nie przejdzie, a ten poszedł drugi raz z rzędu do tej samej apteki. Wyszedł kierownik i powiedział: ''wczoraj trzy opakowania, dzisiaj trzy, receptę zatrzymuję a pan się cieszy że policji nie wzywam".
  • 858 / 50 / 0
/kosz, dubel
Ostatnio zmieniony 29 września 2016 przez rrd, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 858 / 50 / 0
mruku88 pisze:
ja dostałem 300 godzin społecznych + koszty sądowe + zwrot nfz
udowodnili mi recki za ok 2-3 tysie
magister2222 pisze:
We wtorek złapali mnie z podrobioną (kupiłem od kogoś) receptą na DHC, i dostałem 4 miesiące prac po 30 godzin miesiecznie i koszty sądowe, więc uważajcie.Próbowali mnie wrobić w jeszcze jedną recepte ale to nie moja.Kto 10 sierpnia w sochaczewie kupował baclofen ? :D
moglibyscie prosze tutaj (albo w wiadomosci prywatnej jesli wolisz) napisac jakie bledy popelniles, o czym zapomniales, jak to wykryli, kto sie tym zajmowal itd? im wiecej wskazowek tym lepiej dla nas wszystkich

(recepty bez kodów kreskowych)
Farmaceutka może wpisać nr identyfikacyjny lekarza z pieczątki na recepcie do aptecznego programu i co tam widzi? Czy widzi gdzie dany lekarz pracuje (przychodnię, adres, miasto)?
Zastanawiam się czy to problem, że górna pieczątka (szpitala) nie zgadza się z dolną (lekarz) (np. pieczątka szpitala z Gdańska i lekarza z Warszawy)
  • 560 / 9 / 0
Mnie babka zatrzymała tramową bo system wyświetlił jej, że ta recka była już wykorzystana. Mają to gdzieś w systemie. Recepta była na 100%. Całe szczęście jak mi to oznajmiła i poszła na zaplecze, grzecznie się ulotniłem. Minął z miesiąc i cisza. Gdyby zawiadomiła pieski to pewnie miałbym wezwanie albo wizytę w domu- Uff jebło się.
  • 858 / 50 / 0
Jak ktoś mnie przyciśnie, przyponi, zacytujee, napsize PW, cokolwiek -> to obieciuję napisać poradnik fałszowania recept od 0 a z :)
Zablokowany
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.