Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1764 / 593 / 0
W szkole zazwyczaj same 1 za zadania domowe i lenistwo, ale jak przychodziło do testów i mi się chciało uczyć to leciały 5. Na koniec roku z przedmiotów co lubiłem to 4-5, tak to trójki, z jakichś tam nielubianych rzeczy albo jak nauczyciel mnie chciał udupić i nie lubił (pozwalałem sobie na dużo) to wyciągałem te dwójki na koniec roku bez problemu, ale nieraz na ostatnią chwilę XD frekwencja rekordowo niska zazwyczaj około 60% pod koniec edukacji bo już miałem pracę albo mi się nie chciało chodzić. Egzaminy w technikum informatycznym zdane na około 90% ale matury nie mam, bo z matur miałem 70+ procent, z ustnego polskiego 96, a na pisemny mi się nie chciało wstać %-D potem wymyśliłem chorobę załatwiłem zwolnienie ale komisja i tak odmówiła, a rok później to już byłem bezdomny albo za granicą to już nie pamiętam XD

W czasach szkolnych tylko alkohol, zdarzyła się kilka razy max okazyjna trawka która się okazała dopalaczami po fakcie i było chujowo co już na forum opisywałem xD a jak potem poleciałem i co sobie z życia zrobiłem to też wiadomo XD także może szkoda może nie, nie wiem, bo jak mi się chciało to dostawałem szóstki, ale z perspektywy czasu mam to w dupie i jakbym teraz chodzić miał do tej szkoły i się uczyć tego co mnie nauczyła to tym bardziej bym nie chodził, bo ja się w ciągu roku sam uczę różnych rzeczy więcej, niż mnie te wszystkie lata w szkole nauczyły, więc ha-tfu

"Zdolny ale leniwy" chyba każdy to słyszał ale w moim przypadku celne, bo ja naprawdę nie mam problemów z nauką i jestem inteligentny oceniając nawet nie samemu tylko po wynikach badań IQ czy opiniach innych ludzi, szefostwa, nauczycieli

Chuj tam, ćpało się i zrobiło sie tyle problemów, że do dzisiaj z nimi walczę i nie mam czasu na takie głupoty jak matura xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe