* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
meira pisze:I tak nikt mi nie wierzy że kiedyś odstawię kodeinę ale informuję, że umówiłam się na 13 czerwca na wizytę do lekarza psychiatry zajmującego się leczeniem uzależnień.
Jak nie, to nic to nie da. SSRI to trochę takie placebo.
A nawet jeżeli działanie jest, to trzeba na to długo czekać.
Nie chcę Cię dołować, ale raczej farmakologią [ no może poza benzo
Mechaniku, a ja mam doświadczenie inne zupełnie. Fakt, na efekty działania SSRI trza czekać, ale za to potem działa spoko.
Chociaż faktycznie Meira, jak chcesz czekać, żeby leki zrobiły wszystko za Ciebie, to się nawet za to nie zabieraj/
O benzo już nie wspomnę, czemu - wiadomo.
SSRI (lub inne a-depresanty):
Ja np. bardzo polecam takie rozwiązanie. Jakiś tydzień temu, właściwie przypadkiem (bo szedłem wysępić benzo), dostałem od rodzinnego fluoksetynę. Marudziłem na bezsenność, a ten stwierdził, że mam depresję, więc fluo.
Początkowo nawet nie wykupiłem tej recepty, ale kilka dni temu poszedłem po rozum do głowy, a potem do apteki. W końcu wiadomo - na depresję poopiatową coś się przyda z pewnością.
Nawet tydzień nie minął, a mnie już trochę lepiej, już trochę jaśniej widzę zarys siebie... Może to i autosugestia, ale co to ma za znaczenie?
Dodatkowo do brania demotywuje świadomość, że SSRI w znacznym stopniu osłabia działanie opiatów, więc z ugrzania i tak nici. Okres zaś półtrwania jest na tyle długi, że zanim odstawisz prochy, żeby wziąć te ulubione, sto razy to przemyślisz, bo potrwa to w chuj (nawet do dwóch tygodni).
Okres półtrwania w fazie eliminacji fluoksetyny wynosi 4 do 6 dni, a norfluoksetyny
(aktywny metabolit)
4 do 16 dni.
Taki przykład.
Ja tam juz akurat kiedyś brałem fluo i pomagała(by) mi, gdyby nie to, że prócz tego radośnie chlałem.
Mam nadzieję, że moja wypowiedź okaże się choć trochę pomocna.
Nie ma co przedłużać, Pani Mistrzyni Świata w Planowaniu Detoksów. Ja tam w Ciebie wierzę, chociaż może naiwny jestem ciągle. A dodam, że nie czytam Twoich postów od pół roku, tylko od początku właściwie.
angor animi pisze:Ale w czym dokładnie ma pomóc?
Na srakę umysłową benzo albo hydroksyzynę - idź do rodzinnego i powiedz że nie śpisz od trzech dni, a chciałabyś. Wypisze Ci coś.
Angela pisze:Jaki lek dostępny dostępny bez recepty pomaga w odstawianiu kodeiny??
105 mg dxm dziennie. Ogólnie pytasz o rzeczy, które można znaleźć na forum. Nie potrudziłaś się wyszukać, prawda?
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.