Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 122 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gleba »
Piracetam spróbuj. Poprawia pamięć i koncentracje.
  • 1530 / 9 / 0
zupełnie jak mały detox
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 66 / 2 / 0
Nie rozumiem jak można się uczyć nafuranym bądź na efce. Kiedyś próbowałem uczyć się na kocie (w sumie to parę razy ale było tak fajnie że wolałem coś innego porobić więc z koncentracją tak średnio ^_^ )
Najlepszy dla mnie mix do nauki na wieczór tak po 18:00 to kawa (2 kawy rozpuszczalne po dwie łyżeczki w odstępie 45 min) + 0,6 - 1,2 g piracetamu ( łyknięte odpowiednio wcześniej ) oraz 2-3 łyżeczki glukozy rozpuszczone w wodzie. Do tego jeszcze magnez, wapń. Łagodna stymulacja i koncentracja... nic tylko usiąść i do nauki. Bardzo polecam. A sesja tuż tuż... :gun:
"Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest."
  • 338 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: m477 »
na niektorych kofeina nie dziala np na mnie, po tabletkach tyle, ze mi ciezko jest zasnac, po kawie chce mi sie spac z ilu lyzek by nie byla, a po yerbie glowa mnie boli i brzuch nic poza tym.
  • 66 / 2 / 0
To prawda... po części może to wynikać z rozwiniętej tolerancji na kofeinę. Tak BTW, dziwne, że często od tego czy kawa działa czy nie zależy od tego czy jest z mlekiem/bez mleka, cukrem/bez cukru. Sama mała czarna lepiej czasem pobudza niż wielki kubeł kawy z mlekiem i cukrem. Może kofeina wchodzi w reakcje z białkami i jej dostępność się zmniejsza? Mnie też czasem usypia... był taki okres że po 2 mocnych kawach z mlekiem szedłem spać jak gdyby nigdy nic. Herbata z miodem i dużą ilością cytryny mnie jeszcze nie zawiodła :D Cóż... kwestia osobnicza
Ostatnio zmieniony 26 maja 2010 przez Szarlej, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest."
  • 2497 / 49 / 0
Niektorych stymulanty po prostu nie stymuluja, znam osobiscie takie przypadki.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 338 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: m477 »
to nie jest czasem objaw adhd?
  • 66 / 2 / 0
To fakt, stymulanty wyciszają ale nie każde. Zależy też jaki jest to rodzaj ADHD i zależy również od dawki oraz rodzaju stymulanta. ADHD spowodowany jest zaburzeniami równowagi pomiędzy układami dopaminowym i noradrenalinowym. Kofeina i jej odmiany raczej pośrednio wpływają na te układy i nie szukałbym tu przyczyny (aczkolwiek lekarzem nie jestem - moje osobiste zdanie). Stwierdzono że niektóre fenetylaminy (jak np. amfetamina) mają właściwości wyciszające. Modanifil czy Ritalin to są leki które obecnie dają najlepsze wyniki w badaniach.
  • 59 / / 0
Czy ktoś mógłby mi napisać co oznacza dawkowanie pod i nad ponowe ?
Słyszałem tylko, że jest skuteczniejsze od dawkowania doustnego, dożylnego i pajęczynówkowego ale tylko tyle.
  • 33 / 1 / 0
Tiaa... sesja, ja właśnie mam za sobą 2 nieprzespane nocki. W ciągu dwóch dni musiałam zaliczyć 3 egzaminy %-D W tak kryzysowych sytuacjach polecam: piracetam pół tabsa 1200 mg na początek nauki, w środku nocy dorzucam drugie pół. Jak się chce spać to fecia, na dłuższe i delikatniejsze działanie przyjmuję doustnie. Koło 4 w nocy nachodzi niż psychiczny, to naturalne dla organizmu, wtedy warto zrobić sobie przerwę. Po 5 zdecydowana poprawa :cool: Ok. 7 prysznic, oczywiście pełna suplementacja (wit.B kompleks, magnez, wit.C i jeszcze jakaś multiwitamina, bo wiadomo że feta wszystko wypłukuje), pół metra tapety na poszarzały ryjek, krecha na drogę i jestem gotowa na egzamin %-D Po egzaminie do łóżeczka na parę godzin i powtórka z rozrywki ^_^
Tym sposobem nadrobiłam prawie cały semestr w ciągu 2 dni :cool:
Uwaga! Użytkownik JunkieGirl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.