Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
No i jak userd, podoba ci się?? Jestem ciekaw czy innym kodziarzom kratom też się spodoba.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
No wziąłem tego z 12-15 gram w dwóch porcjach i jestem lekko ujebany ale faza różni się od kodeinowej i makiwarowej. Najbardziej mi przypomina działanie Tramalu.
Nastrój mam dobry, jestem bardziej pobudzony niż po kodeinie, ale jest inaczej, nie czuć było takiego kodeinowego "kopnięcia". Jest przyjemnie i uważam że kratom może zastąpić kodę, tylko trzeba się trochę przyzwyczaić do innej fazy. Ponadto czuje się lekko zdezorientowany :cool:
O dziwo pomimo, że nie jestem aż tak bardzo ujebany to źrenice mam bardzo zwężone. I ogólnie jest ok, ciekawe jak kratom zadziałałby w połączeniu z kodą. Niebawem wypróbuje %-D

scalono - łysy

Wczoraj troche się poraczyłem kratomem i mogę stwierdzić, że działa on na mnie bardzo dobrze. Pomijając opiatowe ujebanie, bo takiego jako tako nie ma, przynajmniej u mnie. Ale samopoczucie i humor to jest po tym po prostu zajebisty, dawno nie miałem tak dobrego dnia jak dzisiaj. Wziąłem 13 g wczoraj a dzisiaj rano wstałem bardzo wypoczęty i zadowolony, a wstałem do pracy o 6 rano i w normalnych okolicznościach ledwo zwlekam się z łóżka o tej godzinie. Pracowało mi się także bardzo dobrze, ładną kasę zarobiłem dla firmy. Stan na drugi dzień po kratomie jest o wiele lepszy niż po kodeinie. Kupuje teraz 100g i będe brał mniejsze ilości, które dobrze poprawiają humor. Jebać opiatowe ujebanie, samopoczucie się liczy :cool:
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Powiem wam ze sie przekonałem po waszych wypowiedziach. Kiedys wcinałem ekstrakt i podziałał jak mówisz userd, ale słabo. Teraz zakupie ten bali , sprawdzę :cool:
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: behemoth777 »
UEI bardzo miły kratom 1g porównał bym do 10-12g indo/bali,no i łatwiej to zjeść
You have experience the river of blood
Which i here flowed day by day
Against our sworn enemies
I came not to send peace but a sword
And i...i have made war
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
a jak ocenisz dzialanie UEI? Wiele sie mowi o tym, ze ekstrakty maja inna charakterystyke alkaloidow niz liscie i stad dzialanie jest wyraznie inne.
  • 289 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: akoAco »
właśnie poszło 10 gietów fine selection thai, zobaczymy czego to warte, w kode jestem wjebany po uszy. faktycznie połykanie tego to masakra.
Uwaga! Użytkownik akoAco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: behemoth777 »
na mnie ten ekstrakt działał bardziej rozweselająco niż zwykły sproszkowany Indo
You have experience the river of blood
Which i here flowed day by day
Against our sworn enemies
I came not to send peace but a sword
And i...i have made war
  • 200 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Ja raz przedawkowałem (o ile można to tak nazwać) kiedy zaczynałem swoją przygodę z kratomem jakieś 2 lata temu. Zjadłem bodajże 8 gram zwykłego Thai ale wtedy tolerancje miałem bardzo niską. Efektem był błogostan trwający jakieś pół godziny, później oblały mnie zimne poty, zrobiło mi się konkretnie niedobrze. W pozycji siedzącej ciągneło mnie na spaw więc musiałem ciągle leżeć. Zwała trwała z 2 godziny i po tamtym zdarzeniu nie jadłem kratomu pół roku, co było moją najdłuższą przerwą :)
  • 1179 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: mniemanolog »
Diviner Sage pisze:
Ja raz przedawkowałem (o ile można to tak nazwać) kiedy zaczynałem swoją przygodę z kratomem jakieś 2 lata temu.
Czujesz się wjebany w kratom? Jak często zażywasz?
Ciekawi mnie jak bardzo to może wciągać i jak szybko rośnie tolerancja?
W sumie nie ma wielu informacji na HR na ten temat.
Jak to jest u weteranów? :D
@Diviner Sage@
A po tym przedawkowaniu jak czułeś się na drugi dzień?
Ostatnio zmieniony 16 października 2008 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 2 razy.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Tolerancja niestety rośnie dosyć szybko
ja kupiłem swój kratom 10 dni temu
Dziś wrzuciłem chyba 5 raz i zjadłem 2,5 czubate duże łyżki. Dziś ta ilość podziałała gorzej niż 1 łyżka, którą spożyłem 10 dni temu jak dostałem kratom.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami

Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.