Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 180 / 4 / 0
Co tylko zapragne będzie mi dane. Jeśli będe chciał polecieć w kosmos, poczuć brak grawitacji, pustkę i
próżnię, zobaczyć Xibalbę to poprostu uniosę się i tam polecę.
Ogolnie to ludzkie potrzeby, jak to ma sie do nieba skoro to calkiem inne miejsce?"
Kolejny dowód na to, że brak Ci wyobraźni.
Tu nie chodzi o takie uniesienie się w góre do kosmosu jak teraz sobie wyobrażasz. Tu chodzi o osiągnięcie
stanu spokoju i panowania nad sobą, a przeniesienie się do kosmosu to tylko takie małe
ukazania/odzwierciedlenie tego co mógłbym zażyczyc sobie w niebie, ale przekładam to na Ziemskie wykonanie
by łatwiej było zrozumieć.
A zresztą czemu miałbym nie oglądać gwiazd ? Bo jestem w niebie ? I co z tego ? Jeśli tam mam wszystko co
chce, a chce zobaczyć gwiazdy i kosmos to bede to mieć. Nierozumiem jaka to przeszkoda zobaczyć
wszechświat będąc w niebie.
Jeszcze jedno pytanie, a co jesli ktos pragnie nieistniec?, a jak mu sie znudzi, bedzie mogl zmienic
zyczenie w niebie?
Do nieba nie idzie byle kto. Trzeba być odpowiednio rozwiniętym i pojąć mnóstwo ważnych rzeczy, tak abyś
był świadomy i chyba najważniejsze idą tam Ci którzy pokochają życie.
Miałeś chyba w życiu choć jeden tak wspaniały i zajebisty dzień że niechciałeś aby się kończył. Kochałeś
zycie choć przez moment ? Nawet najlepszy dzień kiedyś się znudzi bo zacznie Ci się chcieć spać, głowa Cię
rozboli, pogoda się zepsuje, zrobi się ciemno etc... A w Niebie nie ma bólu, ciemności czy złego
samopoczucia. Zrozum że nie pójdziemy tam tak pierwotni i nieśwaidomi jakimi jesteśmy teraz. Nauczymy się
kochać życie i będziemy chcieli stawać się coraz lepsi każdego dnia, będziemy chcieli być szczęśliwi. Jak
szczęście może się znudzić ???
Próbujesz zamknąć nieskończenie wymiarowe niebo w czterech naszych wymiarach, tym sposobem do niczego nie
dojdziesz.
Tak na marginesie, mysle, ze optymizm ducha jaki prezentujesz to bardzo cenna rzecz.
Może dla Ciebie Wiara w Boga, Szczęście i Niebo jest śmieszna, ale ja wykraczam poza cztery wymiary.

Pozdrawaim i oderwij się od Ziemii.
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Great depression
Tu nie chodzi o takie uniesienie się w góre do kosmosu jak teraz sobie wyobrażasz. Tu chodzi o osiągnięcie
stanu spokoju i panowania nad sobą, a przeniesienie się do kosmosu to tylko takie małe
ukazania/odzwierciedlenie tego co mógłbym zażyczyc sobie w niebie, ale przekładam to na Ziemskie wykonanie
by łatwiej było zrozumieć.
Prosze Cie jedynie o ukazanie mi "niebianskiego" sposobu myslenia, a nie mowienie mi co sobie wyobrazam, i przekladanie na "ziemskie". Nadal czuje, ze nie uzyskalem odpowiedzi na swoje pytania.
Tak na marginesie, mysle, ze optymizm ducha jaki prezentujesz to bardzo cenna rzecz.

Może dla Ciebie Wiara w Boga, Szczęście i Niebo jest śmieszna, ale ja wykraczam poza cztery wymiary.
Zaczne tak:
"Nie rozumie tego co czynie, albowiem nie czynie tego dobra, ktorego pragne, a to zlo, ktorego nienawidze"
Twoja wiara nie jest dla mnie smieszna, tak naprawde Ci jej zazdroszcze, tez chcialbym widziec zycie w optymistycznych barwach. Moim zdaniem duzo trudniej sie zyje, gdy wszystko to marnosc nad marnosciami.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2007 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 180 / 4 / 0
inmda
inmda pisze:
Prosze Cie jedynie o ukazanie mi "niebianskiego" sposobu myslenia, a nie mowienie mi co sobie wyobrazam, i przekladanie na "ziemskie". Nadal czuje, ze nie uzyskalem odpowiedzi na swoje pytania.
Niebiański sposób myślenia i samopoczucia jest tak odmienny jak odmienne jest samopoczucie i myślenie na
DXM w stosunku do trzeźwości umysłu. Tak naprawde to nie tak samo odmienne, a milion razy bardziej odmienne
w pozytywnym sensie.
A teraz pomyśl, że wyobrażanie sobie nieba i tłumaczenie jak ono wygląda jest jak tłumaczenie komuś kto nigdy nie brał jak wygląda trip na dxm. Żadne słowa tego nie opiszą, to trzeba przeżyć.
Czy ta odpowiedź jest lepsza w stosunku do poprzednich ?
Twoja wiara nie jest dla mnie smieszna, tak naprawde Ci jej zazdroszcze, tez chcialbym widziec zycie w optymistycznych barwach. Moim zdaniem duzo trudniej sie zyje, gdy wszystko to marnosc nad marnosciami.
Zaskoczę Cię ? Ja nie jestem optymistą. Ja nie jestem wesoły. Nie potrafie żartować. Nie potrafie nawet się dogadywać z ludźmi. Mało kto mnie lubi. Ja nie lubie życia, a ono nie lubi mnie. Życie na Ziemi postrzegam w jak najbardziej negatywnym świetle. Jedynie wizja życia wiecznego w szczęściu trzyma mnie w wierze i nadzieji. Gdybym dostał jasny i czysty dowód, że niema Boga a pośmierci świadomość gaśnie to nie ciągnął bym tego dalej...
Choć wyszedłem z bardzo trudnych czasów jakie były w moim życiu, gdzie królowała Wielka Depresja dobrze znam tamtą stronę i nie zapomnę o niej i niechcę o niej zapominać, bo choć boli to kształtuje ducha jak nic innego. Cierpienie jest bardzo potrzebne. Zresztą i tak z tego cienia nigdy nie wyjde.
Masz racje i przyznaje również ja, że
trudniej sie zyje, gdy wszystko to marnosc nad marnosciami.
Pozdrawiam
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 210 / 23 / 6
Great depression
Niebiański sposób myślenia i samopoczucia jest tak odmienny jak odmienne jest samopoczucie i myślenie na
DXM w stosunku do trzeźwości umysłu. Tak naprawde to nie tak samo odmienne, a milion razy bardziej odmienne
w pozytywnym sensie.
A teraz pomyśl, że wyobrażanie sobie nieba i tłumaczenie jak ono wygląda jest jak tłumaczenie komuś kto nigdy nie brał jak wygląda trip na dxm. Żadne słowa tego nie opiszą, to trzeba przeżyć.
Czy ta odpowiedź jest lepsza w stosunku do poprzednich ?
Caly czas mialem to na mysli. Wiec Twoje fantazje, ktore ja okreslilem "ogolnie ludzkimi potrzebami" nic nie mowia nam o niebie, bo byc moze, umawiajac sie, ze to tylko przenosnia, "z unoszeniem sie w kosmosie, moze byc tak jak z jedzeniem po DXM" jak nie bardziej inaczej. Widocznie obaj nie umiemy Sobie wyobrazic nieba.

Nie zaskoczyles mnie, wiem, ze cierpisz, ale zazdroszcze Ci "wizji zycia wiecznego w szczesciu".
  • 180 / 4 / 0
inmda pisze:
Caly czas mialem to na mysli. Wiec Twoje fantazje, ktore ja okreslilem "ogolnie ludzkimi potrzebami" nic nie mowia nam o niebie, bo byc moze, umawiajac sie, ze to tylko przenosnia, "z unoszeniem sie w kosmosie, moze byc tak jak z jedzeniem po DXM" jak nie bardziej inaczej. Widocznie obaj nie umiemy Sobie wyobrazic nieba.
Ja myślę, że Nasze umysły są całkowicie odmienne, Nasz sposób postrzegania świata. Ty być może czujesz się mądry i świadomy, bo posiadasz wiedzę o funkcjonowaniu organizmów, jakąś wiedzę z fizyki, ogólnie na temat materii, być może myślisz że wiesz jak to wszystko działa i nie widzisz w tym czegoś nadprzyrodzonego lub Boga.
Ja wierze w różne rzeczy, choćby Niebo i Boga i chce nadal wierzyć, bo tutaj nic innego mi nie pozostało. To wszystko co mam.

Ale zmierzając do sedna żyjemy jakby w dwóch innych światach, w innych środowiskach. Gdyby moje marzenia i wiarę potraktować jak program komputerowy to jasne, że zadziała on tylko w określonym środowisku (np. Linux) a nie ma szans działać na Windows. Tak samo dla mnie Twój sposób myślenia jest jak program który nie pracuje w moim środowisku, a mój w Twoim. Śmieszne porównanie ale myśle że dostyć obrazowe.

Pozdrawiam
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 11 / / 0
Great depression pisze:
Mało kto mnie lubi.
nie wierzę ]
Choć wyszedłem z bardzo trudnych czasów jakie były w moim życiu, gdzie królowała Wielka Depresja dobrze znam tamtą stronę i nie zapomnę o niej i nie chcę o niej zapominać, bo choć boli to kształtuje ducha jak nic innego. Cierpienie jest bardzo potrzebne. Zresztą i tak z tego cienia nigdy nie wyjde.
[/quote]
to mamy jednak coś wspólnego-nieciekawą przeszłość
Great depression pisze:
Ja nie lubie życia, a ono nie lubi mnie. Życie na Ziemi postrzegam w jak najbardziej negatywnym świetle. Jedynie wizja życia wiecznego w szczęściu trzyma mnie w wierze i nadzieji. Gdybym dostał jasny i czysty dowód, że niema Boga a pośmierci świadomość gaśnie to nie ciągnął bym tego dalej...
dla mnie świadomośc,że po śmierci nic nie ma nie jest jakąś tragedią- nie ma szczęścia ale cierpienia też nie
Great depression pisze:
Ja myślę, że Nasze umysły są całkowicie odmienne, Nasz sposób postrzegania świata. Ty być może czujesz się mądry i świadomy, bo posiadasz wiedzę o funkcjonowaniu organizmów, jakąś wiedzę z fizyki, ogólnie natemat materii, być może myślisz że wiesz jak to wszystko działa i nie widzisz w tym czegośnadprzyrodzonego lub Boga.
Ja wierze w różne rzeczy, choćby Niebo i Boga i chce nadal wierzyć, bo tutaj nic innego mi nie pozostało. To wszystko co mam.
Ale zmierzając do sedna żyjemy jakby w dwóch innych światach, w innych środowiskach. Gdyby moje marzenia i wiarę potraktować jak program komputerowy to jasne, że zadziała on tylko w określonym środowisku (np. Linux) a nie ma szans działać na Windows. Tak samo dla mnie Twój sposób myślenia jest jak program który nie pracuje w moim środowisku, a mój w Twoim. Śmieszne porównanie ale myśle że dostyć obrazowe.
Po tym co napisałeś wnioskuję,że nie miałeś nigdy wątpliwości co do istnienia Boga. A ja np miałam w życiu różne okresy, kiedyś naprawdę wierzyłam w Boga i to nie pod wpływem środowiska w którym żyję tylko własnych przemyśleń i chyba tego przez co przeszłam. Kiedyś myślałam podobnie jak Ty.
vart pisze:
Tak czy siak zastanawia mnie, czy miałaś styczność z dexem kiedyś :) W sumie możesz nie odpowiadać jak nie chcesz..
nie no, czemu? powiem Ci, jeśli Cie to interesuje- jeszcze nie miałam i właśnie dlatego jestem na forum- najpierw teoria potem praktyka :) Teoretyczną wiedzę mam już całkiem pokaźną, ale trochę się obawiam spróbować, bo wiem,że by mi się spodobało, tylko boje się żeby się nie spodobało za bardzo. Wiem,że Was to pewnie śmieszy bo to w końcu "tylko" lek na kaszel, ale jak się raz zacznie to później trudno jest przestać, przynajmniej w moim przypadku pewnie by tak było. W sumie to mam jeszcze czas- DXM nie ucieknie. Swoją drogą ciekawi mnie w jakim wieku Wy zaczęliście.

jescze jedna rzecz mi się przypomniała
Great depression pisze:
W tej sytuacji, przypominaja mi się dające do myslenia słowa Joki]
to chyba nie jest jednak najlepszy przykład- wybrałeś taki fragment który Ci przypasował ale "moja obawa" to raczej jest utwór o poszukiwaniu (zresztą nieskutecznym) dowodów na istnienie Boga

"Zawsze szybko umierają tacy jak ja,
Tacy sami, lecz ciągna nitki inny kolor.
Wiedzcie, że jest,
Bo ktoś musi być,
Bo tak łatwiej żyć,
W to można uwiezyć...
Pierdolą!
....
Czemu oczywiste dla mnie jest, że Ciebie nie ma,
Bądź a klęknę!"

btw. lubisz K44?
verwirrt und allein
  • 612 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bill »
chocoholic
Wiem,że Was to pewnie śmieszy bo to w końcu "tylko" lek na kaszel, ale jak się raz zacznie to później trudno jest przestać, przynajmniej w moim przypadku pewnie by tak było.
Nikt, kto dobrze poznał DXM i jego siłe, tak nie myśli.
ale jak się raz zacznie to później trudno jest przestać, przynajmniej w moim przypadku pewnie by tak było.
Oj tak. Wiem coś o tym :/
Uwaga! Użytkownik Bill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ren »
ja lubię k44 i ten utwór w szczególności. co do Boga, hmmm miałam i mam różne okresy w swoim życiu. raz mi się wydaje że to wszystko jest żyjącą rozumną istotą (Świat jest Bogiem i my jesteśmy częścią tego-makrokosmos w mikrokosmosie), a potem wydaje mi się że ja tylko siebie oszukuję myśląc w ten sposób ;/
ja zaczęłam w kwietniu tego roku i to był prezent na 21 urodziny :) od tamtego czasu co tydzień wybieram się w podróż. właśnie z jednej wróciłam. :D
Uwaga! Użytkownik Ren nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 23 / 6
Great depression

Co nie zmienia faktu, ze obaj nie umiemy Sobie wyobrazic nieba. :-/
  • 11 / / 0
Ren pisze:
ja lubię k44 i ten utwór w szczególności. co do Boga, hmmm miałam i mam różne okresy w swoim życiu. raz mi się wydaje że to wszystko jest żyjącą rozumną istotą (Świat jest Bogiem i my jesteśmy częścią tego-makrokosmos w mikrokosmosie), a potem wydaje mi się że ja tylko siebie oszukuję myśląc w ten sposób ;/
no właśnie- mam podobnie.
Ren pisze:
ja zaczęłam w kwietniu tego roku i to był prezent na 21 urodziny ]
to jednak Cię wciągnęło :)
verwirrt und allein
Zablokowany
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.