Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / 6 / 0
Witam ! Jako że jestem nowy w temacie a sezon się zbliża mam parę pytań na które, mam nadzieje, odpowiecie ;).
(Wszystkie pytania odnoszą się do łysiczki lancetowatej)
1.) Jak na ogół wygląda zachowanie po zażyciu 20-30 grzybków? Chodzi mi o takie zachowanie fizyczne, tzn. czy np. raczej się siedzi w jednym miejscu i podziwia piękne wizje czy biega się i skacze z radości (taka nadpobudliwość ruchowa)?
2.)Czy po zażyciu 20-30 grzybków zachowujemy "normalną" świadomość ? To znaczy, wiemy że mamy teraz tripa, wiemy gdzie jesteśmy itp.?
3.)Czy alkohol w jakiś sposób wpływa na działanie grzybów? Jeśli tak to w jaki?
4.)Czy mając fazę jestem w stanie zrobić sobie jakąś krzywdę cielesną?

Na tą chwilę to wszystko ;). I z góry dzięki za odpowiedzi :). A jeżeli już gdzieś na forum mogę znaleźć odpowiedź na któreś z moich pytań to przepraszam (lenistwo :P ).
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 147 / 23 / 0
Generalnie zależy jak mocno to 30 cię porobi. Wiekszosci ludzi po takiej dawce nie odpierdala jakos specjalnie. Kontroluje sie wszystko poza smiechem. Tego akurat nie da sie opanowac :razz:
alkohol zazwyczaj faze psychedeliczna splyca.
  • 222 / / 0
1. Raczej jest to uspokojenie, jednak w początkowej fazie są wybuchy śmiechu które ciężko jest opanować (ale są one krótkie) i jest niemała stymulacja (nie chce sięsiedzieć na miejscu), ale wszystko może ukoić muzyka
2. Tak- Świadomość zostaje nawet przy dość dużych dawkach (80-100 świeżych grzybów)
3. Nie mam informacji, ale moim zdaniem dodawanie "upośledzacza" do tak pięknego przeżycia jest GRZECHEM
4. Wątpię- W przypadku Bad Tripa (zazwyczaj występuje za drugim razem- Niewiadomo dlaczego) można mieć problemy z "ogarnieciem" i wtedy jest niebezpiecznie

Ogółem- Świadomość "gdzie jestem, co robie, co siedzieje"- Jest po zażyciu grzybów nienaruszona- Zmienia się twoje Ego
Fizycznie jest OK, jednak przy i po peaku nie chce się zbytnio ruszać ;)
  • 291 / 1 / 0
1. Przy takiej dawce (30) grzyby powinny zadziałać na ciebie lekko. Może i to dziwne, ale u mnie pierwsze dwa tripy (w ogóle z psycho) przy 30 grzybach dały znikome efekty. Dopiero kolejne próby przy 50 były dobre i przy takiej dawce zostaję do dzisiaj, choć zdarzały się eksperymenty (wywar 3g - za mocno {[(albo za słabo???)]})).
2. W dawce 20-30 grzybków działanie będzie delikatne, może być nawet niezauważalne z zewnątrz. Jednak po 50+ już raczej nie ma opcji. Już nawet sam chód jest taki "rozlazły", niby od niechcenia. Przez telefon nie ma problemu.
3. alko osłabia grzyby i nie ma sensu pić tego przed grzybami. Jeśli lubisz piwo to można wypić 1-2, ale już po tripie.
4. Pewnie tak, niewiadomo co ma człowiek w głowie, ale uważam, że nie ma takiej opcji w dawce nawet 50 grzybów.
  • 144 / 6 / 0
No to ża tak to ujmę, zajebiście :P. Już wiem co będę robił przez najbliższe miesiące :D.
I jeszcze raz dzięki za odpowiedzi ;).
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 4024 / 375 / 953
Pani Jedyna pisze:
2. W dawce 20-30 grzybków działanie będzie delikatne, może być nawet niezauważalne z zewnątrz.
Oj, tak bym nie generalizował. Równie dobrze może być grubo. Jeden z byłych moderatorów po takiej dawce o ile pamiętam poczuł się jak Mickiewicz, uwierzył w Boga i porzucił forum ;-)

Jego TR w dwóch częściach:

Spoiler:
Spoiler:
  • 144 / 6 / 0
Mam jeszcze parę pytań ;).
1.) Czy obecność opiekuna, nie koniecznie znajdującego się w pobliżu (mamy po prostu świadomość ze ten opiekun gdzieś tam stoi i nas obserwuje) może w jakiś sposób wpłynąć na przeżycia podczas pierwszego zażycia grzybkow?
2.)Czy tak jak powyżej, świadomość obecności opiekuna, może zmniejszyć lub zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia przeżycia mistycznego?
3.) Jakie czynniki, oprócz nastawienia i humoru, mogą wpłynąć na wystąpienie bad-tripa?
4.)Czy kawa, herbata lub yerba mate w jakiś sposób może wpłynąć na trip po grzybkach? Jeśli tak to w jaki?
5.)łysiczek lepiej szukać na polanach u podnóża gór czy w samych górach (Tatry)?
6.)Czy uważacie ze pomysł przeżycia tripa gdzieś w gorach , po za szlakiem jest dobrym pomyslem? Oczywiście biorę pod uwagę zwierzęta które mogę wystraszyc śmiechem nie do opanowania. ;)
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 325 / 1 / 0
Pozdrowionka dla Pana byłego moderatora :-)
  • 144 / 6 / 0
I jeszcze jedno pytanie. Czy grzybki można stosować jako taki stymulant kreatywności? Chodzi mi o takie spożycie nie wielkiej ilości grzybków (2-5 ) tylko po to aby zwiększyc swoją kreatywość bez jakichkolwiek wizji? ;)
Z góry dzięki za odpowiedź do tego jak i poprzednich pytań. ;)
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 325 / 1 / 0
@winogron
1/ może wpłynąć w podobnym stopniu jak obecność chmur
2/ zależy od tego co masz w głowie i jak bardzo jesteś w stanie zaufać ewentualnemu opiekunowi
3/ czynników jest wiele, np przypadkowo spotkani ludzie i agresja z ich strony, albo inne takie epizody, lub np. manifestacja UFO tym bardziej jeśli masz do nich uprzedzenia
4/dobra herbatka/kawa nie jest zła ;-) jeśli lubisz to na pewno poprawi Ci nastrój, grzybki i tak przejmą kontrolę
5/ nigdy nie szukałem w górach, ale mam wrażenie że na gołych turniach nie warto :cheesy:
6/ oczywiście, trip na łonie Natury jest wspaniałym przeżyciem, wcześniej upatrz jakieś spokojniejsze miejsce gdzie mógłbyś czuć się bezpieczny
7/ można, wszystko zależy od Ciebie jak wykorzystasz swoje grzybki

wesołych przygód
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.