Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / 6 / 0
Witam ! Jako że jestem nowy w temacie a sezon się zbliża mam parę pytań na które, mam nadzieje, odpowiecie ;).
(Wszystkie pytania odnoszą się do łysiczki lancetowatej)
1.) Jak na ogół wygląda zachowanie po zażyciu 20-30 grzybków? Chodzi mi o takie zachowanie fizyczne, tzn. czy np. raczej się siedzi w jednym miejscu i podziwia piękne wizje czy biega się i skacze z radości (taka nadpobudliwość ruchowa)?
2.)Czy po zażyciu 20-30 grzybków zachowujemy "normalną" świadomość ? To znaczy, wiemy że mamy teraz tripa, wiemy gdzie jesteśmy itp.?
3.)Czy alkohol w jakiś sposób wpływa na działanie grzybów? Jeśli tak to w jaki?
4.)Czy mając fazę jestem w stanie zrobić sobie jakąś krzywdę cielesną?

Na tą chwilę to wszystko ;). I z góry dzięki za odpowiedzi :). A jeżeli już gdzieś na forum mogę znaleźć odpowiedź na któreś z moich pytań to przepraszam (lenistwo :P ).
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 147 / 23 / 0
Generalnie zależy jak mocno to 30 cię porobi. Wiekszosci ludzi po takiej dawce nie odpierdala jakos specjalnie. Kontroluje sie wszystko poza smiechem. Tego akurat nie da sie opanowac :razz:
alkohol zazwyczaj faze psychedeliczna splyca.
  • 222 / / 0
1. Raczej jest to uspokojenie, jednak w początkowej fazie są wybuchy śmiechu które ciężko jest opanować (ale są one krótkie) i jest niemała stymulacja (nie chce sięsiedzieć na miejscu), ale wszystko może ukoić muzyka
2. Tak- Świadomość zostaje nawet przy dość dużych dawkach (80-100 świeżych grzybów)
3. Nie mam informacji, ale moim zdaniem dodawanie "upośledzacza" do tak pięknego przeżycia jest GRZECHEM
4. Wątpię- W przypadku Bad Tripa (zazwyczaj występuje za drugim razem- Niewiadomo dlaczego) można mieć problemy z "ogarnieciem" i wtedy jest niebezpiecznie

Ogółem- Świadomość "gdzie jestem, co robie, co siedzieje"- Jest po zażyciu grzybów nienaruszona- Zmienia się twoje Ego
Fizycznie jest OK, jednak przy i po peaku nie chce się zbytnio ruszać ;)
  • 291 / 1 / 0
1. Przy takiej dawce (30) grzyby powinny zadziałać na ciebie lekko. Może i to dziwne, ale u mnie pierwsze dwa tripy (w ogóle z psycho) przy 30 grzybach dały znikome efekty. Dopiero kolejne próby przy 50 były dobre i przy takiej dawce zostaję do dzisiaj, choć zdarzały się eksperymenty (wywar 3g - za mocno {[(albo za słabo???)]})).
2. W dawce 20-30 grzybków działanie będzie delikatne, może być nawet niezauważalne z zewnątrz. Jednak po 50+ już raczej nie ma opcji. Już nawet sam chód jest taki "rozlazły", niby od niechcenia. Przez telefon nie ma problemu.
3. alko osłabia grzyby i nie ma sensu pić tego przed grzybami. Jeśli lubisz piwo to można wypić 1-2, ale już po tripie.
4. Pewnie tak, niewiadomo co ma człowiek w głowie, ale uważam, że nie ma takiej opcji w dawce nawet 50 grzybów.
  • 144 / 6 / 0
No to ża tak to ujmę, zajebiście :P. Już wiem co będę robił przez najbliższe miesiące :D.
I jeszcze raz dzięki za odpowiedzi ;).
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 4024 / 375 / 953
Pani Jedyna pisze:
2. W dawce 20-30 grzybków działanie będzie delikatne, może być nawet niezauważalne z zewnątrz.
Oj, tak bym nie generalizował. Równie dobrze może być grubo. Jeden z byłych moderatorów po takiej dawce o ile pamiętam poczuł się jak Mickiewicz, uwierzył w Boga i porzucił forum ;-)

Jego TR w dwóch częściach:

Spoiler:
Spoiler:
  • 144 / 6 / 0
Mam jeszcze parę pytań ;).
1.) Czy obecność opiekuna, nie koniecznie znajdującego się w pobliżu (mamy po prostu świadomość ze ten opiekun gdzieś tam stoi i nas obserwuje) może w jakiś sposób wpłynąć na przeżycia podczas pierwszego zażycia grzybkow?
2.)Czy tak jak powyżej, świadomość obecności opiekuna, może zmniejszyć lub zwiększyć prawdopodobieństwo wystąpienia przeżycia mistycznego?
3.) Jakie czynniki, oprócz nastawienia i humoru, mogą wpłynąć na wystąpienie bad-tripa?
4.)Czy kawa, herbata lub yerba mate w jakiś sposób może wpłynąć na trip po grzybkach? Jeśli tak to w jaki?
5.)łysiczek lepiej szukać na polanach u podnóża gór czy w samych górach (Tatry)?
6.)Czy uważacie ze pomysł przeżycia tripa gdzieś w gorach , po za szlakiem jest dobrym pomyslem? Oczywiście biorę pod uwagę zwierzęta które mogę wystraszyc śmiechem nie do opanowania. ;)
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 325 / 1 / 0
Pozdrowionka dla Pana byłego moderatora :-)
  • 144 / 6 / 0
I jeszcze jedno pytanie. Czy grzybki można stosować jako taki stymulant kreatywności? Chodzi mi o takie spożycie nie wielkiej ilości grzybków (2-5 ) tylko po to aby zwiększyc swoją kreatywość bez jakichkolwiek wizji? ;)
Z góry dzięki za odpowiedź do tego jak i poprzednich pytań. ;)
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 325 / 1 / 0
@winogron
1/ może wpłynąć w podobnym stopniu jak obecność chmur
2/ zależy od tego co masz w głowie i jak bardzo jesteś w stanie zaufać ewentualnemu opiekunowi
3/ czynników jest wiele, np przypadkowo spotkani ludzie i agresja z ich strony, albo inne takie epizody, lub np. manifestacja UFO tym bardziej jeśli masz do nich uprzedzenia
4/dobra herbatka/kawa nie jest zła ;-) jeśli lubisz to na pewno poprawi Ci nastrój, grzybki i tak przejmą kontrolę
5/ nigdy nie szukałem w górach, ale mam wrażenie że na gołych turniach nie warto :cheesy:
6/ oczywiście, trip na łonie Natury jest wspaniałym przeżyciem, wcześniej upatrz jakieś spokojniejsze miejsce gdzie mógłbyś czuć się bezpieczny
7/ można, wszystko zależy od Ciebie jak wykorzystasz swoje grzybki

wesołych przygód
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.