Wiadomo, że nie na 100%. Bez mydocalmu nie byłem w stanie leżeć dłużej niż 30 sek bez rowerka, natomiast po, zdecydowanie dłużej. Na tyle żeby kwetiapina uśpiła.
czyli ani prega ani iporel ci nie pomagaly tak?
Klonidyna nawet tego nie dotknęła w ilosciach 300mcg co pare godzin, gdy bylem w peaku skręta ale za to na zimne poty i uderzenia gorąca byla zajebista.
Scalono. | STR88
@GreenPurple
Mam nadzieje, ze nie prędko przyjdzie mi przetestować , ale jeśli zajdzie potrzeba to bede pamiętał.
Co do kwatiapiny to słyszałem ze zdania sa podzielone. Jednym pomaga zasnąć, a innym wręcz pogarsza rowerek. Mialem do niej dostęp ale nie chciałem ryzykowac, ale mój znajomy ktory mi ją oferował mówił ze na niego dziala ok w jakichś mega dawkach.
15 listopada 2021lol pisze:
IPOREL jest to dobry lek, pomaga na część objawów. Nie pocisz się tak mocno, nie machasz nogami itd.
Ale ciągle czujesz się chujowo i część objawów skręta się przebija. Nie jest to zloty srodek. Pomaga, ale no bez szału.
Tak samo jak "zerowanie" miesiącami na innych środkach. Jedynie okłamujemy siebie i nasze otoczenie. Z dawek rzędu 480mg oxy zeruje się do poziomu detoksu w 20 dni max. Z dawek rzędu 160 schodzimy do 2x20 w ciągu 8 dni. Wtedy też zaczynamy właściwy detoks. Każde inne "zerowanie miesiącami" to tylko utrwalanie uzależnienia, a nie detoks. Znam na tyym forum ludzi, co zerują od 2018 roku i dalej nie mogą zejść z 240 oxy... (kiedyś brali 320, więc to może i jednak coś jest).
łagosniejszego zejścia" czy jak wolisz. Jednak mianownik tewgo wszystkiego jest jeden. Trwasz w uzależnieniu i je tylko pogłębiasz.
Każdy ćpun ma tysiące powodów, dla których musi wziąć i zero powodów, by akurat dzisiaj powiedzieć stop. Oszukujesz się jedynie.
Równie dobrze możesz dostać zwolnienie na "objawy covidowe" i przeleżeć w domu. No, ale TRZEBA KURWA CHCIEĆ!!!
Tyle i tylko tyle. Czy to dużo?
PS. bupra nie jest polecana na zejście a tylko jako element taperowania dawek przed samym zejściem. Biorąc buprę nie robisz żadnego detoksu, tylko zmieniasz jeden opioid na drugi. To tak jakby alkoholik powiedział, że już nie jest alkoholikiem, bo zamienił wódę na wino codziennie. Nie oszukuj się.
Co do iporelu, to wiem, bo sam go tutaj jako pierwszy zaproponowałem.
Tak, wiem że biorąc buprę nie robię detoxu, nigdy tak nie myślałem. Chodzi mi o to że jakbym teraz odstawił DHC to to może zejście powiedźmy było by dosyć trudne, o ostrzejszym przebiegu, a jakbym poleciał tydzień-dwa na buprze to może było by łagodne. Nie bez powodu chyba wszędzie polecają zmniejszenie dawek przed odstawieniem . NIe wiem nawet jak zadziałała by na mnie ta bupra bo nigdy tego nie brałem. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi. To mój pierwszy ciąg i mam nadzieję że ostatni, bo zaczeło układać mi się w życiu i serio nie chcę tego spieprzyć.
bupra w ogóle działa przy ssri ?
Przypominam jeszcze raz coś, czego cnajwidoczniej nie rozumiesz. buprenorfina jest dużo silniejszym opioidem niż DHC, jeżeli chodzi o uzależnienie. Wchodząc na buprę tylko utrwalisz i pogłębisz uzależnienie. Rozumiem, jakbyś schodził z 240mg oxy, czy 300mg majki, to bupra faktycznie może być okresowym elementem przejściowym pomiędzy ćpaniem rekreacyjnym, a detoksem. Jak najbardziej polecam.
Ale TY chcesz przejść z DHC na buprę. Równie dobrze mógłbyś na majkę, czy oxy przejść i łykać całe. Sensu nie ma żadnego w tym co piszesz. Szczególnie, że jest to Twój pierwszy ciąg, jak sam piszesz.
Także zastanów się poważnie nad tym, co robisz, bo samo doczytanie to za mało. Trzeba jeszcze logicznie to wszystko ogarnąć i nie zrobić sobie krzywdy.
Ja na moją logikę uważałem że z opio jest podobnie jak z benzo. Z krótkotrwających lub średniotrwających w organiźmie benzo przechodzi na relanium, które ma długi czas półtrwania. Następnie stopniowo zmniejsza się dawki aż to całkowite odstawienia. Rozumiem że bupra jest mocniejsza ale z jakiegoś powodu podają ją na detoksach, nawet z takich środków jak kodeina.
Nawet czytałem wytyczne farmakoterapii uzależnienia opioidowego zalecane przez WHO i jest tam napiasane jak poniżej, dlatego myślałem żę może to być dobry sposób żeby łagodniej przez to przejść .
"W leczeniu opioidowego zespołu abstynencyjnego należy na ogół stosować zmniejszane stopniowo dawki agonistów opioidowych,
chociaż można również stosować agonistę
receptorów alfa-2-adrenergicznych.
■ Siła zalecenia – standardowa
■ Jakość dowodów – umiarkowana
■ Uwagi – w czasie odstawiania opioidów zaleca się stosowanie buprenorfiny i metadonu. buprenorfina, jako częściowy agonista
charakteryzujący się powolną dysocjacją od
receptora, posiada najlepszy profil farmakologiczny odpowiedni do jej stosowania
w leczeniu zespołu abstynencyjnego, co
zmniejsza ryzyko wystąpienia zespołu abstynencyjnego „z odbicia” (ang. rebound) po
odstawieniu opioidów. buprenorfina jest
prawdopodobnie nieco bardziej skuteczna,
ale jest ona również droższa. Czas zmniejszania dawki powinien wynosić co najmniej
3 dni, a zmniejszanie dawki do zera powinno
nastąpić w ciągu 5 dni w przypadku buprenorfiny i 10 dni w przypadku metadonu, aby
uzyskać akceptowalne nasilenie objawów
abstynencyjnych i zapobiec wystąpieniu
objawów „z odbicia” po odstawieniu agonisty opioidowego. Zaleca się, szczególnie
w warunkach ambulatoryjnych, stosowanie
lofeksydyny zamiast klonidyny, ponieważ
powoduje ona mniej działań niepożądanych."
Swego jeszcze nie wyćpałeś najwidoczniej, jak się chce rzucić to się to robi TU I TERAZ.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.