Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
23 sierpnia 2018Blackusek pisze: Ja od 3 dni biorę 300 mg , ale to co się dzieje w robocie to jest masakra wyruchał bym wszystko co wy gadacie o jakimś libido zaniżonym libido dzisiaj jedną blondynka stawała na śmieci w koszu żeby je sprawować a mam taki fetysz z tym związany musiałem iść do kibla w trybie natychmiastowym . A przed braniem pregby libido miałem 10 razy mniejsze . Czuję się tak że wszystkich bym najebał i gwałcił ich baby
W ramach eksperymentu. Mnie już chyba nie robi, albo placebo.
Jedynie pod alko dobre. Szybciej się napierdole. A tak tej pregi nie czuję.
666. Da sie. Powiedz ze chcesz zmniejszyc np ilosc alpry. W zamian chcesz pregabe. Za miesiac powjesz ze dawke ktora ci dala jest za mala i albo da 2x wieksza albo dorzuci alpry;).
Z pregaba u psychiatrow generalnie nie ma wiekszego problemu. Mozesz tez kierowa sie w info o bolach neuropatycznych. Pieczenie. Prady. Klcia w dolnej czesci kregoslupa. A rezonans masz dopiero w lutym... rtg nic nie wykrylo a ciezko ci fizycznie pracowac. Plecy bola. Z seksem problemy itd. Jeszcze sildenafil przepisze na recke 25mg.;)
Ja ostatnio w sobotę chciałem się do chillu zajebać - 450mg pregi i 20mg diazepamu. Było słabo, musiałem coś dojeść.
Powyżej 450mg nie chce zażywać i nabijać tolerki na zmęczone i tak już gaba.
Czy istnieją w ogóle jakiekolwiek dowody na to, że pregabalina wywiera jakiś istotny wpływ na gaba?
Głównym mechanizmem działania tego leku jest hamowanie uwalniania pobudzających neuroprzekaźników - glutaminianu itd.
Skąd więc ciągłe posty na temat tego gaba? Przecież pregabalina wam gaba nie "rozwali", biorąc ją nie powinniście mieć tolerancji krzyżowej z benzodiazepinami.
Jedyne co czytałem jakiś czas temu to że pregabalina po dłuższym stosowaniu zwiększa zagęszczenie transporterów gaba (nie wiem dokładnie jakich ale przecież transportery też gaba usuwają!) ale chyba nie powinno to występować przy jednorazowej dużej dawce ani przy krótkim ciągu, jest to jedyna informacja na jaką natrafiłem dotycząca powiązania tego leku z gaba (oprócz oczywiście nazwy i pochodzenia samej substancji)
czy ja czegoś nie wiem czy po prostu większość tutaj błędnie rozumie działanie tego leku? w wolnej chwili jeszcze poczytam ale nie sądzę żeby to się jakoś diametralnie zmieniło
Myślałeś o jakichś pubikacjach? Habilitację można z tego wyciągnąć jak nic. Może nawet jakaś katedra otworzy swoje podwoje? W Ułan Bator, czy innej Tiranie!
jak to nie ma wpływu na neuroprzekaźniki? przecież sam o tym wpływie pisałem
23 sierpnia 2018Czary pisze: Głównym mechanizmem działania tego leku jest hamowanie uwalniania pobudzających neuroprzekaźników - glutaminianu itd.
chyba nie zrozumiałeś mojego postu
daruj sobie tą ironię bo twoje przytyki są zupełnie bezzasadne
23 sierpnia 2018Czary pisze:
Czy istnieją w ogóle jakiekolwiek dowody na to, że pregabalina wywiera jakiś istotny wpływ na gaba?
Jej mechanizm to hamowanie VDCC zawierających α2δ-1, a to może jedynie pośrednio zwiększać poziom GABA w nieznanym stopniu.
Nie wydaje mi się żeby @Czary popełnił jakiś rażący błąd.
@DexPL może zarzuć jakimiś konkretnymi linkami odnośnie tego istotnego wpływu na gaba?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.