...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1293 / 20 / 0
jest ktoś z hajpa w Kazuniu Bielany (k.Warszawy) ? %-D miło by było mieć co wspominać z kimś i ewentualnie uciekać jak nie pójdzie mi :moody:
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
Dziś jade do Dębowca. JC szukać chudego pojeba z dziara OMERTA na lewej rece, Mam brązowe włosy. Miło by było kogoś poznać.
wolna molekula
#mops
  • 1077 / 125 / 3
Dostałem łącznie 3 skierowania nigdzie nie przyjęli mnie bo (2 przypadki że politoksykomanii nie leczą 1 że nie mam ZUS płaconego). Pierdolę dziękuje. NFZ może mi zaoferować tylko leczenie od alko (którego nie pije "szkodliwie" e rozumieniu ustawy) ale to dziękuję bo jakbym miał gandy ile chcę to bym na piwo prychał.

Pomaga tylko Monar na ul. Hożej tam w ogóle ktoś ze mną porozmawia.
  • 3197 / 385 / 0
Próbowałeś w ośrodkach monarowskich? Ten ZUS to jakaś ściema, to nie ma nic do rzeczy.
  • 443 / 54 / 0
Ma i to sporo. Podstawa to ubezpieczenie. Chyba że chcesz później dostać rachunek na ładnych parę tysi. Nawet na detoks musisz miec ubezpieczenie i dostarczyć je. Ubezpieczenie nie jest problemem. Albo urząd pracy jeśli ktoś nie pracuje. Albo ośrodek pomocy społecznej. Albo jak się pracuje to ubezpieczenie się ma. Albo wykupić prywatnie w ZUSie i to kosztuje ponad 350zł.
  • 245 / 21 / 0
Właśnie coś z tym ZUSem to dziwne. Tak jak kolega wyżej napisał, wystarczy ubezpieczenie. Ale o ZUSach to pierwsze słyszę.
A KTO, KURWA!?
  • 1680 / 269 / 0
Niedzielny80 pisze:
Ma i to sporo. Podstawa to ubezpieczenie. Chyba że chcesz później dostać rachunek na ładnych parę tysi. Nawet na detoks musisz miec ubezpieczenie i dostarczyć je.
W Polsce mamy i ośrodki z terapią długoterminową i detoksy bez konieczności bycia ubezpieczonym więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Tak samo terapia substytucyjna (metadon, subuxone) jest możliwa jak nie jesteś ubezpieczony.
Wiem z autopsji.
Największy przegryw na forum
  • 443 / 54 / 0
Żaden program metadonowy nie przyjmie Cię jak nie masz ubezpieczenia. Jak w trakcie stracisz ubezpieczenie to obcinają dawkę w dół o 5mg. To po to żeby zmotywować Cię do załatwienia ubezpieczenie.
Nikt nie sponsoruje bycia na programie. Koszt bycia bez ubezpieczenia to około 1800-2500zł miesięcznie. W zależości od dawki. I nie są to informacje wyssane z palca tylko po rozmowie z kobietą od ubezpieczeń w jednym z programów. Jest tam 5 osób które są prywatnie na programie i tyle płacą. Jak nie płacą to nie mają metadonu.
Podstawa ubezpieczenie.
Na detoks to od bidy mogą Cię przyjąć bo trwa krótko ale NIE metadon a tym bardziej SUBOXON który jest droższy niż syrop. I tak chętnie to nie biorą ludzi w warszawie na suboxon. Ośrodek też pewnie na biedaka może przyjąć. Zresztą w czym tu problem żeby mieć ubezpieczenie. Jest tyle opcji że hej. Etat dla aktywnych co pracują, dla leniwych ośrodek pomocy społecznej, dla szukających pracy urząd pracy i stamtąd ubezpieczenie. Dla bogatych ubezpieczenie bezpośrednio w ZUS.
  • 1680 / 269 / 0
A to ciekawe, bo byłem 8 miesięcy na programie w Poznaniu nie mając ubezpieczenia. No ale Ty wiesz lepiej.

Przykład detoksu, na którym nie wymagają ubezpieczenia? Suchy Jar w Krakowie.
Przykład ośrodka długoterminowego? Nowy Dworek.

Z tego co kojarzę to na subuxone w Poznaniu także nie wymagali ubezpieczenia jesłi było się na programie. Dlaczego? Bo mają dofinansowanie z NFZ za każdego pacjenta. Płaciłeś za recepty dopiero jak chciałeś się leczyć ale nie będąc na programie, czyli dostawać recepty na Subuxone albo dostawać tenże lek na programie w Poznaniu, ale nie będąc formanie członkiem programu.

W Chorzowie też ludzie są na metadonie nie mając ubezpieczenia.
Największy przegryw na forum
  • 443 / 54 / 0
To w Warszawie mamy inne zasady. Może dlatego że tutaj jest najwięcej ludzi na programach i w poradniach. Bez ubezpieczenia nawet do psychologa nie pójdziesz. U nas to jest około 800 osób jak nie więcej na programach tylko w stolicy. A pozna czy chorzów to ledwo może z 50 osób.
Nowowiejska nie ma mowy bez ubezpieczenia, trzeba mieć i koniec.
Zresztą wypada je mieć a nie na krzywy ryj się pchać bo ja chce się leczyć bo ćpałem a teraz leczcie mnie bez ubezpieczenia.
A najlepsi to są posażyty którzy siedzą na rentach i tylko codziennie po syrop przychodzą. I tylko pożycz dwa złote, poczęstuje papierosem - won do pracy śmieciu na garnuszku państwa. Takie moje zdanie.
I pieprzenie że nie mogą znaleźć pracy. Powinni płacić za syrop a nie bez ubezpieczenia dostawać jeszcze. Takim to prosto w oczy mówię.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.