CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
202
29%
2.Cos działa
138
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
110
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
34
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 705

ODPOWIEDZ
  • 389 / 28 / 0
10 lutego 2021lufa9999 pisze:
Ale ten, co foty wrzuciłem, będzie dobry? Bo na nim jest napisane że jest on jako dodatek do liquidu. Mogę go stosować doustnie?
Oczywiście, tylko licz się że będzie pewnie tragedia w smaku %-D
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 780 / 142 / 0
09 lutego 2021lufa9999 pisze:
09 lutego 20214002 pisze:
@lufa9999 zly pomysl. ten olej sie nie nadaje do wapowania. kup sobie susz cbd. na FB masz troche fanpage'y, gdzie znajdziesz dobra jakosc w rozsadnej cenie. w suszu, jak i olejkach jest duzo oszukanych wiec kupuj z glowa. przede wszystkim cbd to nie magiczna tabletka, nie licz na fajerwerki. dziala delikatnie i raczej przynosi dlugofalowe efekty po dluzszym przymowaniu. cbd reguluje pewne procesy w organizmie. mam dziwne przeswiadczenie, ze cos nie skumales z tymi jednostkami ;)
Ale mi nie chodzi o jakieś ućpanie się. Mam depresję i stany lękowe. I w tym temacie chciałbym żeby cbd pomogło. Wiem, że mogę trzy razy dziennie ileś tam kropel przyjąć. Ale z wapowaniem byłoby mi wygodniej. A na buteleczce z tym cbd jest napisane że może służyć jako dodatek do e-liquidu.
Ten co masz nie nadaje sie do waporyzacji, powinien być e-liquid CBD, a ty masz zwykły olej CBD do podania pod język
  • 525 / 55 / 0
Było pisane, nie zadawajcie pytań o dawki bo nikt wam nie będzie w stanie dać konkretnej odpowiedzi - to nie jest lek (nie mówię tutaj o ludziach, którym przypisano medyczną marihuanę z przewagą CBD czy leki zawierające CBD, bo tacy powinni dawkowanie mieć ustalone przez lekarza), do tego jeśli chodzi o potencjalne zastosowanie operujemy głównie na wstępnych badaniach oraz subiektywnych odczuciach użytkowników (dowód epizodyczny, którym można się ewentualnie sugerować ale nic nie gwarantuje). Pewnie też zależy dużo od organizmu jeśli chodzi o działanie. Sami musicie dojść do odpowiedniej dawki, zwiększając czy zmniejszając stopniowo ilość CBD. Nie ma obawy o przedawkowanie bo duże ilości CBD są dobrze tolerowane przez organizm. Generalnie:
Próg: 2 mg
Lekko: 5 - 15 mg
Zwyczajnie: 15 - 30 mg
Mocno: 30 - 60 mg
Cięższa dawka: 60 mg +
  • 684 / 26 / 0
Pytanie takie mam. Od kilku dni daję swojemu synowi cbd. Jest niepełnosprawny i nie ma opcji podania mu kropli pod język. Daję mu to na łyżce z jogurtem. Ma to jakieś większe znaczenie?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 86 / 13 / 0
Podjęzykowo się lepiej wchłania.
  • 684 / 26 / 0
Ale działa prawidłowo?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 684 / 26 / 0
Kumpel chce brać CBD profilaktycznie. Jaką dawkę powinien zastosować? Chłop jest duży.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 371 / 55 / 0
15 lutego 2021visitorQ pisze:
09 lutego 2021lufa9999 pisze:
09 lutego 20214002 pisze:
@lufa9999 zly pomysl. ten olej sie nie nadaje do wapowania. kup sobie susz cbd. na FB masz troche fanpage'y, gdzie znajdziesz dobra jakosc w rozsadnej cenie. w suszu, jak i olejkach jest duzo oszukanych wiec kupuj z glowa. przede wszystkim cbd to nie magiczna tabletka, nie licz na fajerwerki. dziala delikatnie i raczej przynosi dlugofalowe efekty po dluzszym przymowaniu. cbd reguluje pewne procesy w organizmie. mam dziwne przeswiadczenie, ze cos nie skumales z tymi jednostkami ;)
Ale mi nie chodzi o jakieś ućpanie się. Mam depresję i stany lękowe. I w tym temacie chciałbym żeby cbd pomogło. Wiem, że mogę trzy razy dziennie ileś tam kropel przyjąć. Ale z wapowaniem byłoby mi wygodniej. A na buteleczce z tym cbd jest napisane że może służyć jako dodatek do e-liquidu.
Ten co masz nie nadaje sie do waporyzacji, powinien być e-liquid CBD, a ty masz zwykły olej CBD do podania pod język
i tak nie zrozumie. chce to niech wapuje olej. wyglada na jednego z tych co odrzuci wszystko co mu nie pasuje i bedzie czekal, az jakis glupek mu potwierdzi, by mogl w spokoju robic glupoty, ktore sobie zaplanowal. taka potrzeba "przyzwolenia"

@lufa9999 ile razy bedziesz pytal o to samo? zacytuje siebie

"CBD sie nie ucpasz :D w terapiach z uzycie kannabinoidow uzywa sie miareczkowania przez pacjenta, tj. lekarz sugeruje dawke, a pacjent ja dostososwuje zgodnie z wymaganiami. zacznij po 3 krople x3 dziennie pod jezyk. potrzymaj 5-10 min i polknij. zwiekszaj dawke co pare dni do uzyskania interesujacego Cie efektu. z tym dodawaniem do liquidu bylbym ostrozny. na logike olej slabo paruje."

potrzeba dokladniej?
o 6.00 3 krople
o 14.00 3 krople
o 22.00 3 krople
prosciej sie nie da

jak nie odczuje zmian to po kilku (3-5) dniach zwiekszyc o 1 krople i monitorowac przez kilka (3-5) dni zmiany.
dostosowac dawkowanie do efektow i potrzeb indywidualnych.
jak sobie kolega nie poradzi to mam lekarza konopnego, ktory mu za 200zl spisze to co napisalem raz jeszcze :)
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
Kurwa. Pytałem o kolegę, który chce brać CBD profilaktycznie. Spektrum działania jest ogromne. On nie ma jakiegoś konkretnego schorzenia, więc nie stwierdzi czy już działa czy jeszcze nie. Dzięki za Twoje piękne rady bez sensu. Czytaj lepiej forum. Nie wapuję i nie zamierzam wapować tego oleju, skąd to wziąłeś? Biorę normalnie. Czy masz jakieś problemy z odczytywaniem postów? Spytałem, dostałem odpowiedź, finito.
Teraz pytam o kolegę. Jaka jest profilaktyczna ilość cbd dziennie? Trudno zrozumieć? Gość po prostu dba o zdrowie i używa dużo suplementów. Nie rób że mnie idioty, jak merytorycznie nic nie jesteś w stanie pomóc to się nie wpierdalaj!
Pozdrawiam!
Paweł
  • 371 / 55 / 0
kurwa CBD to jak witamina C - profilakyyczna suplementacja wynika z deficytow. skad mamy wiedziec jakie ma? stad 'start low and go slow' - zaczyna od malych dawek i co pare dni zwieksza do uzyskania efektu. zdrowy takze poczuje dzialanie cbd. subtelne, ale poczuje. bez sensu to jest pytac 50x o to samo; pierw dla dziecka, potem siebie, a na koniec kolegi. co Wy kosmici? kazdy z innej planety?

"Normalnie wapuję i myślałem żeby dolać cbd do liquidu i wapować go. Tylko ile tego nalać?"
"le z wapowaniem byłoby mi wygodniej. A na buteleczce z tym cbd jest napisane że może służyć jako dodatek do e-liquidu."
stad to wzialem.

ile razy kurwa mam Ci pisac to samo? dla dziecka i dla Ciebie i dla kolegi
3 krople 3x dziennie i stopniowo zwiekszac

nie mow wiec o czytaniu, bo skaldanie liter w sylaby nim jeszcze nei jest.
2 strony juz Ci merytorycznie odpowiadam, a Ty w kolko to samo, jak nie przymierzajac polglowek.
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).