Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
szczególnie że dawkowania tej substancji są bardzo małe i różnica choćby 5 mg powoduje zupełnie zróżnicowane pod względem nasilenia efekty. Dlatego nie jestem w stanie przewidzieć w jakim stopniu może być skuteczne to co pisałem wcześniej. Poza tym to była indywidualna odpowiedz dla @fenetylaminy, który podał nieco wiecej szczegolów
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
Pojedyncze dni na czysto oznaczają dla mnie ciągłą senność i fatalny nastrój, choć nie jest on dużo gorszy, niż przed rozpoczęciem ciągu.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
Faktem jest, że dopamina per se jest agonistą receptorów dopaminowych (nomen omen), ale dlaczego polecasz mi wyciąg z dziurawca akurat, skoro mieć praktycznie każdy działający SKUTECZNIE lek z apteki? Myślałem nawet o tianeptynie, swoją drogą, bo dopaminergików stricte nie ma na rynku farmaceutycznym (nie mówię tu o agonistach, jak pirybedyl, bo nie tędy droga).
Muszę czuć ten "dopaminowy" rush. Bardzo mi to odpowiada i bardzo mnie stawia na nogi, pozytywnie nastrajając. Obawiam się, że nootropy to za mało w tym przypadku.
Higiena snu i zdrowe odżywianie się? Zapomnij u mnie. Niestety. :D
Co do GHB/GBL... "Odhamowanie" dopaminy wiąże się z wyjściem z ciągu. Sam receptor GHB wykazuje dużo powinowactwo do dopaminy - ale mechanizm nie jest znany do końca. Niestety, skutkiem ubocznym jest także ogromny wyrzut glutaminianu (notabene, najczęściej występującego neuroprzekaźnik w układzie nerwowym), co powoduje... A, zresztą. Ostatnio właśnie czytałem, że GHB/GBL działają pozytywnie na szlaki dopaminergiczne. Jak? Musiałbym doczytać, bo sporo nowych publikacji się pojawiło i sporo dotychczasowych "aksjomatów" na temat wychodzenia z nałogu z GHB/GBL legło w gruzach (o czym wiem po sobie i eksperymentowaniu z różnymi lekami, ale to nie o tym temat :) ).
Ogólnie jeszcze raz dzięki. amfetamina bardzo negatywnie działa na moje zdrowie. Odczuwam to po wzmożonym przekaźnictwie noradrenergicznym, którego niestety nienawidzę w stymulantach, ale to także swoją drogą... :)
Dzięki, dzięki, dzięki. :)
EDIT: Nigdy nie walę w klamę i nie zamierzam raczej (amfetamina jest niestety wyjątkiem, ale sami dobrze wiemy, jak to jest z jej działaniem... Podawałbym rektalnie, ale nie zawsze jest jak). Układ serotoninergiczny póki co zostawmy w spokoju. Uważam, że akurat z nim problemów nie mam. Najbardziej mnie martwi nieistniejący układ GABA-ergiczny, ale pracuję wraz z pewnymi szczurkami nad przywróceniem do stanu używalności. Układ GABA-ergiczny jest cholernie uciążliwy pod tym względem, ale może się uda.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
z każdym dniem czuję się coraz lepiej psychicznie. jest dobrze
Powtarzam że to nie dla każdego, jeśli macie mało przygód z LSD to DMT naprawdę będzie złym wyborem. Pozdrawiam i powodzenia
DMT spowodowało zanik jakichkolwiek moich chęci do fety ale również zioła i ostatecznie każdego sektoru mojego życia.
Scalono. /whitealex
Dzisiaj poszedł się jebać mój detox, ale tak zachwalali że nie dało się odmówić.. 5 dni trzeźwości zawsze coś
O 19:30 połówka na 4 i wyjebało z kaloszy konkretnie, dopiero teraz lekka chcęć dociągnięcia się pojawiła
amfetamina pizduś glancuś, górna półka :hug:
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.