Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 640 / 119 / 0
Mogę wasze rady zastosować przy odstawce 4-F-MPH, czy to inna bajka? Wprawdzie na razie nie zamierzam tego robić, ale wiem, że będzie nieciekawie, kiedy wyjdzie ze mnie ostatni atom fluoru na przetrawionym metabolicie fenidatu.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 732 / 57 / 0
generalnie to MPH ma podobny mechanizm dzialania jak amfa, tylko ze z tego co pamietam chyba nie pełni funkcji MAOI. Ale z fluorowcami nie mam doświadczenia, także nie wiem jak obecność fluoru wpływa na funkcjonowanie poszczególnych układów w organizmie.
szczególnie że dawkowania tej substancji są bardzo małe i różnica choćby 5 mg powoduje zupełnie zróżnicowane pod względem nasilenia efekty. Dlatego nie jestem w stanie przewidzieć w jakim stopniu może być skuteczne to co pisałem wcześniej. Poza tym to była indywidualna odpowiedz dla @fenetylaminy, który podał nieco wiecej szczegolów
Umiem wymusić okup, ściągnąć haracz, jebnąć ze łba.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
  • 640 / 119 / 0
Zasadniczo sytuacja jest u mnie podobna, tylko ciąg trwa chyba ze 3 miesiące. A więc dbam o dietę i o sen, nie używam w celach rekreacyjnych, choć dawki skuteczne dla mojego mózgu, byłyby za wysokie dla studenta Jacka Myszki, który uczy się do sesji i Jacek miałby problem z utrzymaniem długopisu, nie mówiąc o spokoju ducha.

Pojedyncze dni na czysto oznaczają dla mnie ciągłą senność i fatalny nastrój, choć nie jest on dużo gorszy, niż przed rozpoczęciem ciągu.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 732 / 57 / 0
nie wiem dorianie, nie bede sie bawił w dietetyka ktory zbiera wywiad i zaleca odpowiedni program zywieniowy. Ogolnie nie widze raczej wiekszych przeciwwskazań, stim to stim, MPH i amph są bardzo zblizone do siebie. nie zażywałem nigdy fluorowców i nie wiem jak działają ani jakie są odczucia po zakonczeniu działania, ale wydaje mi sie ze podobnie jak w postępowaniu przy przedawkowaniu tak samo tutaj, podejmowane działania raczej dotycza grupy ogolnie substancji a nie każdej z osobna - chyba ze jakas charakterystyczna cecha ją różnicuje od reszty.
Umiem wymusić okup, ściągnąć haracz, jebnąć ze łba.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
  • 2278 / 278 / 3
Sonny, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Propsuję, ale nie ma okejek.

Faktem jest, że dopamina per se jest agonistą receptorów dopaminowych (nomen omen), ale dlaczego polecasz mi wyciąg z dziurawca akurat, skoro mieć praktycznie każdy działający SKUTECZNIE lek z apteki? Myślałem nawet o tianeptynie, swoją drogą, bo dopaminergików stricte nie ma na rynku farmaceutycznym (nie mówię tu o agonistach, jak pirybedyl, bo nie tędy droga).

Muszę czuć ten "dopaminowy" rush. Bardzo mi to odpowiada i bardzo mnie stawia na nogi, pozytywnie nastrajając. Obawiam się, że nootropy to za mało w tym przypadku.

Higiena snu i zdrowe odżywianie się? Zapomnij u mnie. Niestety. :D

Co do GHB/GBL... "Odhamowanie" dopaminy wiąże się z wyjściem z ciągu. Sam receptor GHB wykazuje dużo powinowactwo do dopaminy - ale mechanizm nie jest znany do końca. Niestety, skutkiem ubocznym jest także ogromny wyrzut glutaminianu (notabene, najczęściej występującego neuroprzekaźnik w układzie nerwowym), co powoduje... A, zresztą. Ostatnio właśnie czytałem, że GHB/GBL działają pozytywnie na szlaki dopaminergiczne. Jak? Musiałbym doczytać, bo sporo nowych publikacji się pojawiło i sporo dotychczasowych "aksjomatów" na temat wychodzenia z nałogu z GHB/GBL legło w gruzach (o czym wiem po sobie i eksperymentowaniu z różnymi lekami, ale to nie o tym temat :) ).

Ogólnie jeszcze raz dzięki. amfetamina bardzo negatywnie działa na moje zdrowie. Odczuwam to po wzmożonym przekaźnictwie noradrenergicznym, którego niestety nienawidzę w stymulantach, ale to także swoją drogą... :)

Dzięki, dzięki, dzięki. :)

EDIT: Nigdy nie walę w klamę i nie zamierzam raczej (amfetamina jest niestety wyjątkiem, ale sami dobrze wiemy, jak to jest z jej działaniem... Podawałbym rektalnie, ale nie zawsze jest jak). Układ serotoninergiczny póki co zostawmy w spokoju. Uważam, że akurat z nim problemów nie mam. Najbardziej mnie martwi nieistniejący układ GABA-ergiczny, ale pracuję wraz z pewnymi szczurkami nad przywróceniem do stanu używalności. Układ GABA-ergiczny jest cholernie uciążliwy pod tym względem, ale może się uda.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 142 / 35 / 0
a mi już leci tydzień detoxu od fukanka.
z każdym dniem czuję się coraz lepiej psychicznie. jest dobrze
  • 16 / 11 / 0
DMT spowodowało zanik jakichkolwiek moich chęci do fety ale również zioła i ostatecznie każdego sektoru mojego życia. Jeżeli mieliście kiedyś już styczność z LSD i jego nieco większą dawką to polecam przemyśleć DMT, nie jest to zabawka i w żadnym wypadku narkotyk a już na pewno nic po czym czujecie że się bawicie - jest oczywiście po tym uczucie ciepła i innych rzeczy jak po dragach ale koniec końców nigdy tego tak nie odczujecie, zawsze będziecie mieć wrażenie że bierzecie lek który co najwyżej was zmęczy.

Powtarzam że to nie dla każdego, jeśli macie mało przygód z LSD to DMT naprawdę będzie złym wyborem. Pozdrawiam i powodzenia
DMT spowodowało zanik jakichkolwiek moich chęci do fety ale również zioła i ostatecznie każdego sektoru mojego życia.
Poprawka, tam miało być że spowodowało zanik chęci do tych substancji ale już nie chodzi o to że zanik chęci do samego życia bo jest wręcz odwrotnie oczywiście, można dokleić post jeśli jest taka opcja, dzięki! ^_^

Scalono. /whitealex
  • 3 / / 0
Ehh ja ostatni raz waliłem pół roku temu i w sumie speed był bez rewelacji, lepsze się kiedyś wciągało, ogólnie to teraz lipy nie kupuje szkoda pieniędzy ale mam ochotę mimo wszystko. Ciągle chodzą po głowie myśli ale by było fajnie odkurzyć sete dobrej amfy, i tak ciągle w koło macieju...
  • 102 / 10 / 0
Zmień dilera :old:

Dzisiaj poszedł się jebać mój detox, ale tak zachwalali że nie dało się odmówić.. 5 dni trzeźwości zawsze coś
O 19:30 połówka na 4 i wyjebało z kaloszy konkretnie, dopiero teraz lekka chcęć dociągnięcia się pojawiła
amfetamina pizduś glancuś, górna półka :hug:
  • 9 / 3 / 0
Witam. Czy ktoś orientuje się czy w UK dostępne są farmaceutyki, które będą pomocne przy nadmiernej sennosci, ogolnemu zniechęceniu i anhedonii na skutek odstawienia amfetaminy po 1.5 rocznym ciągu? Aktualnie nie biorę 9 dni. Lekarz przepisał mi Mirtazapine 15 mg, 1xdziennie na noc. Z góry dziękuję za pomoc.
Uwaga! Użytkownik rizzla92 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.