Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
szczególnie że dawkowania tej substancji są bardzo małe i różnica choćby 5 mg powoduje zupełnie zróżnicowane pod względem nasilenia efekty. Dlatego nie jestem w stanie przewidzieć w jakim stopniu może być skuteczne to co pisałem wcześniej. Poza tym to była indywidualna odpowiedz dla @fenetylaminy, który podał nieco wiecej szczegolów
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
Pojedyncze dni na czysto oznaczają dla mnie ciągłą senność i fatalny nastrój, choć nie jest on dużo gorszy, niż przed rozpoczęciem ciągu.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
Faktem jest, że dopamina per se jest agonistą receptorów dopaminowych (nomen omen), ale dlaczego polecasz mi wyciąg z dziurawca akurat, skoro mieć praktycznie każdy działający SKUTECZNIE lek z apteki? Myślałem nawet o tianeptynie, swoją drogą, bo dopaminergików stricte nie ma na rynku farmaceutycznym (nie mówię tu o agonistach, jak pirybedyl, bo nie tędy droga).
Muszę czuć ten "dopaminowy" rush. Bardzo mi to odpowiada i bardzo mnie stawia na nogi, pozytywnie nastrajając. Obawiam się, że nootropy to za mało w tym przypadku.
Higiena snu i zdrowe odżywianie się? Zapomnij u mnie. Niestety. :D
Co do GHB/GBL... "Odhamowanie" dopaminy wiąże się z wyjściem z ciągu. Sam receptor GHB wykazuje dużo powinowactwo do dopaminy - ale mechanizm nie jest znany do końca. Niestety, skutkiem ubocznym jest także ogromny wyrzut glutaminianu (notabene, najczęściej występującego neuroprzekaźnik w układzie nerwowym), co powoduje... A, zresztą. Ostatnio właśnie czytałem, że GHB/GBL działają pozytywnie na szlaki dopaminergiczne. Jak? Musiałbym doczytać, bo sporo nowych publikacji się pojawiło i sporo dotychczasowych "aksjomatów" na temat wychodzenia z nałogu z GHB/GBL legło w gruzach (o czym wiem po sobie i eksperymentowaniu z różnymi lekami, ale to nie o tym temat :) ).
Ogólnie jeszcze raz dzięki. amfetamina bardzo negatywnie działa na moje zdrowie. Odczuwam to po wzmożonym przekaźnictwie noradrenergicznym, którego niestety nienawidzę w stymulantach, ale to także swoją drogą... :)
Dzięki, dzięki, dzięki. :)
EDIT: Nigdy nie walę w klamę i nie zamierzam raczej (amfetamina jest niestety wyjątkiem, ale sami dobrze wiemy, jak to jest z jej działaniem... Podawałbym rektalnie, ale nie zawsze jest jak). Układ serotoninergiczny póki co zostawmy w spokoju. Uważam, że akurat z nim problemów nie mam. Najbardziej mnie martwi nieistniejący układ GABA-ergiczny, ale pracuję wraz z pewnymi szczurkami nad przywróceniem do stanu używalności. Układ GABA-ergiczny jest cholernie uciążliwy pod tym względem, ale może się uda.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
z każdym dniem czuję się coraz lepiej psychicznie. jest dobrze
Powtarzam że to nie dla każdego, jeśli macie mało przygód z LSD to DMT naprawdę będzie złym wyborem. Pozdrawiam i powodzenia
DMT spowodowało zanik jakichkolwiek moich chęci do fety ale również zioła i ostatecznie każdego sektoru mojego życia.
Scalono. /whitealex
Dzisiaj poszedł się jebać mój detox, ale tak zachwalali że nie dało się odmówić.. 5 dni trzeźwości zawsze coś
O 19:30 połówka na 4 i wyjebało z kaloszy konkretnie, dopiero teraz lekka chcęć dociągnięcia się pojawiła
amfetamina pizduś glancuś, górna półka :hug:
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.