Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 498 / 26 / 0
czy metoda i.v w zyle gleboką tylną przysrodkową uda polegajaca na wbiciu calej igly 0.7/40mm zrobieniu odciagu nastepnie wychodzenie az w kontrolce pojawi sie krew jest bezpieczna? czy po drodze mozna cos zjebac wbić sie w coś?
przez inkecje w pachwinową często trafiam na nerw i napierdala poza tym "ucieka"
a zyly powierzchniowe na ramionach chcialbym oszczedzic bo za ostro je traktowalem w przeszlosci

pytanie czysto teoretyczne
https://www.youtube.com/watch?v=qwAT2Lyhzro Albert Kraner - We live in the Underground
  • 3899 / 242 / 13
W tętnice bić trudno bo one biegną sobie głęboko. Jak kto bije dragi w jakieś naczynie to z pewnością bije w żyłę; ten temat tak btw. jest świetnym rezerwuarem dla rozwoju urban legends.

W szyję przecież normalnie grzejniki takie ze stażem walą jak im się pokończą możliwości. Zawsze jak już o tym od wielkiego dzwonu piszę przypomina mi się film Cezarego Ciszewskiego :)

@Drzewo - zrobisz jak zechcesz, ale tam po girach biegną sobie poważne nerwy (np. kulszowy) - wbicie w to prowadzi do trwałego kalectwa w najgorszym wypadku już pomijając "wrażenia" (dlatego piguły sadzą im'ki w górną, zewnętrzną ćwiartkę pośladka a nie gdzie popadnie)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2652 / 385 / 0
Parathormon pisze:
W tętnice bić trudno bo one biegną sobie głęboko. Jak kto bije dragi w jakieś naczynie to z pewnością bije w żyłę; ten temat tak btw. jest świetnym rezerwuarem dla rozwoju urban legends.
Wierz mi, że praktykowałam i na żyłach i na tętnicach (z pomocą drugiej osoby), ale tętnica wygrywa pod względem wrażeń %-D
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 242 / 13
No jak już ktoś się na tym zna to fizycznie jest to przecież wykonalne :).

W medycynie chyba są takie sytuacje gdzie lekarz musi właśnie wkłuć się w tętnice, choć nic mi nie przychodzi do głowy (nawet porty naczyniowe zakładane są w żyłach)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2652 / 385 / 0
W terapii trombolitycznej stosuje się iniekcje dotętnicze. Często też cewnikuje się tętnice wątrobowe.

Przy tym otwieranie pachwiny to pikuś.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Stukam The Kata czesto zdarza mi sie podac go poza kanal i wtedy zaczyna sie koszmar...
Powstaja rany ktore nie chca sie goic... CO robic czym to leczyc pomocy

przeniesiono do odpowiedniego wątku
  • 498 / 26 / 0
Parathormon pisze:
No jak już ktoś się na tym zna to fizycznie jest to przecież wykonalne :).

W medycynie chyba są takie sytuacje gdzie lekarz musi właśnie wkłuć się w tętnice, choć nic mi nie przychodzi do głowy (nawet porty naczyniowe zakładane są w żyłach)

na toksykologiach pobierają krew z tętnicy udowej raz bylem przyotmny to widzialem jak wbija 0.8 igle i pompka napelnia sie samoczynnie praktycznie %-D i to lekarz tylko pielergniarka niue moze chyba :retarded:
https://www.youtube.com/watch?v=qwAT2Lyhzro Albert Kraner - We live in the Underground
  • 2466 / 16 / 0
Czy zjebane i.v może wywołać infekcje dziąsła ? napierdala mnie po jednej stronie i spuchło co widać na ryju
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 680 / 43 / 0
wojo1977 pisze:
Stukam The Kata czesto zdarza mi sie podac go poza kanal i wtedy zaczyna sie koszmar...
Powstaja rany ktore nie chca sie goic... CO robic czym to leczyc pomocy

przeniesiono do odpowiedniego wątku
nauczyć się robić poprawne iniekcje (trenować solą fizjologiczną) i robić lepszego metkata (bo jeśli robisz takiego że po wypadnięciu z kabla masz niegojące się rany to coś jest zdecydowanie nie tak, związki manganu mówi Ci to coś?) pomijam już że warto by było rzucić to gówno jeśli robisz to często, parkinsonizm nie jest fajny

lecz przyczyny a nie skutki... pytasz czym leczyć te rany zamiast zrobić tak by ich nie było ._. człowieku...
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 498 / 26 / 0
White_Power pisze:
Czy zjebane i.v może wywołać infekcje dziąsła ? napierdala mnie po jednej stronie i spuchło co widać na ryju
moze jakas bardzo drobna nierozpuszczalna częsc roztworu doplynela az tam i zablokowala sie w malym naczynku w okolicy stad dyskomfort ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.