Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Biorę cital w dawce 50mg. Czy pregabalina jest mniej toksycznym i szkodliwym lękiem niż citalopram? Czy można łączyć pregabalina z ssri? Chciałbym powoli odstawić cital ale jednocześnie przejść na pregabaline lub brać np. 20mg citalopramu i 300 pregabalinu? Proszę o radę.
  • 600 / 109 / 0
Pregabalina działa na GABA a citopram to lek przeciwdepresyjny o profilu przeciwlękowym to dwa różne leki i ich zamiana może tobie nie służyć. Tak można łączyć. Moja rada taka dowal 75mg pregabaliny i zobacz jak się będziesz czuł jeśli będzie ok, to zmniejsz citopram a zwiększ pregabalinę powoli zmniejszaj dawkę citopramu i zwiększaj pregabaliny. Tylko ostrzegam, że pregabalina to stabilizator nastroju NIE ANTYDEPRESANT i może uzależniać.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 377 / 42 / 0
bbk pisze:
02 sierpnia 2018Topnik pisze:
hess pisze:
wpierdala czyli uzależnia fizycznie, a pisząc 10mg ironizowałem, bystrzaku
Fizycznie?!
Jezeli cb uzaleznila to jestes pierwszy i jedyny. Czym to sie ma objawiac, po jalich dawkach i jakim czasie?
Poczytaj co Dex o tym pisam i o swoich testach
Uzależnia fizycznie, potwierdzone przez kompetentnego lekarza pracującego na co dzień na detoksykacji i toksykologii, także to fakt i nie ma się co w tej kwestii spierać. Pamiętajmy jak różne potrafią być organizmy.
Ktos to potwierdzil?
Tak amerykanscy naukowcy!
Wiecej szczegolow. Wyglada ze to pierwszy przypadek zakladajac ze lekarz ten nigdy sie nie pomylil a jak pracuje na detoxie to watpie by czlowiek u ktorego zdjagnozowal fizyczniaka przyszedl tylko z problemem od pregi.
Kilkanascie jak nie kilkadziesiat osob w tym watku pisalo o braku takiego uzaleznienia milo dlugotrwalego stosowania wysokich bardzo dawek przekraczajacych 600mg/dziennie.
  • 3455 / 1120 / 0
Znam się z pregą od kilku lat, wcześniej szły dawki maksymalne miesiącami, a odstawka była bezproblemowa, choć pamietam, ze pisalam tu, ze wystapily fizyczne. Otoz nie, to byla bledna interpretacja, akurat odstawialam wtedy tez 60mg paro. Nagłe zaprzestanie pobierania 300mg/d wywołało tylko niepokój psychiczny. Jakiś czas później wróciłam do pregi, teraz biorę jedynie 150mg/d.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1095 / 34 / 0
Pregabalina uzależnia fizycznie whuj, a kogo nie to jest szczesciarzem.

tylko, ze po paru dniach brania to jest lipa bo czujesz tylko jak nie weźmisz lei niepokój i hujnia ogólna, a jak weźmiesz to tylko sie wynormuje bez zadnej bombki. wrecz przeszkadza bo czlowiek taki ociezaly.

I teraz pytanie za 100 punktów:

25mg baklofenu to ile mg pregabaliny mniej więcej?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1095 / 34 / 0
tak po paru dniach brania, a nawet po paru raazach.
jestesm straszenie wrazliwy na uzaleninienia od receproów gaba, uzalezniam sie od 1 razu od baklofenu nawet.

i czuc ze na ta pregabaline tolerka rosnie jak strzała, wziete 300mg i w sumie nie czuc za bardzo tego nawet tylko sie troche uspokoiłem, i huj wie czy dorzucic jeszcze? ale jak kurwa dorzuce to zaraz bede musiał wpierdalac tego od huja bo tolerka urosnie.

teeraz jest okres gdzie opada mi tollerka od baklo i ta pregabaline odstawie baklofenem bo nie pasuje mi ona jak skurwysyn.

i jaki jest equivalent baklofen do pregabaliny 25mg baklo to ile mg prregabaliny?

ale jak sam tego nie znajde gdzies w opracowanaiach naukowych to mi tutaj nikt tego nie powie......
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1277 / 130 / 0
@NieZaczynaj chłopie co ty wypisujesz nie pogrążaj się już.

Zresztą co tu dużo pisać jak zadajesz pytania typu 25mg baklofenu to ile mg pregabaliny mniej więcej?
  • 1095 / 34 / 0
no to jak taki madry jestes to napisz jaki jest odpowiednik w dawce pregabaliny dla 25mg baklofenu.

bo np. wg opracowań 1g fenibutu to 10mg baklofenu i to jest z pewnego źródła infomacja.
  • 226 / 7 / 0
A jak chcesz przeliczać pregabalinę na baklofen, który jest agonistą GABAb?
  • 4603 / 2210 / 1
09 sierpnia 2018wnc1964 pisze:
@NieZaczynaj chłopie co ty wypisujesz nie pogrążaj się już.

Zresztą co tu dużo pisać jak zadajesz pytania typu 25mg baklofenu to ile mg pregabaliny mniej więcej?
Wciąż zapominasz, że różni ludzie różnie reagują na różne leki. Nie ma jednego, jedynego prawdziwego, zachowania - czyli twojego. skoro chłopak jak sam pisze jest wrażliwy, to dlaczego by mu nie wierzyć, skoro nie jest to pierwszy taki przypadek. to, że Ty, nie masz nie znaczy, że ktoś mieć nie może.

Od razu odpowiadam. To, że raz nie wziąłeś pregabaliny (jedna dawka) i nie miałeś efektów odstawiennych nic nie znaczy. Bierzesz tyle leków i w takich ilościach, że mogą one spokojnie maskowac te efekty, lub po prostu dają efekty silniejsze niż efekty odstawienia pregabalny. Odstaw wszystko i wtedy odstaw pregabalinę. Zobaczymy, jak Twoje GABA zareaguje na jej brak. pregabalina-watek-ogolny-t27181-1320.html#p3089160 Wogóle skąd Ty możesz wiedzieć że jakiś lek odpowiada za te lub inne konkretne działania skoro ich bierzesz kilkanaście codziennie? (przynajmniej z Twoich postów tak wynika) Strzelasz? Czy szacujesz na oko?

W literaturze fachowej i przypadkach klinicznych są opisywne ostre zespoły odstawienne po pregabalnie (na średnio wysokich i wysokich dawkach). O kwestiach psychicznych to już nawet pisać nie będę, bo na tym forum kilkanaście osób je opisuje/opisywało w trakcie zaprzestania terapii.
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.