Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 270 / 0
A mnie chuj obchodzi że ciebie nie obchodzi.

Nie, nie można stwierdzić co jest lepsze. Obie substancje się nadają.
Największy przegryw na forum
  • 1550 / 215 / 0
kidswithguns pisze:
Bupra lepsza niz metadon na odstawke majki cnie?
Lepsza to jest redukcja dawek, tak, by się wyzerować. Pomysł z przejściem z opioidu o średnim czasie działania, na opioid o długim czasie działania, to nie jest dobre rozwiązanie, jeśli chcesz zerwać z graniem.
No, chyba, że chcesz dalej napierdalać, teraz już za społeczne pieniądze.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 475 / 17 / 0
Chuj tam zadufane w sobie ćpuny. Nie wiem już gdzie się o to zapytać. Ale cóż zapomniałem już że tutaj trzeba należeć do tak zwanej"starej gwardii" ,pff, żeby ktoś łaskawie odpisał. Schodzi na psy to forum naprawdę. Mimo wszystko pozdrawiam wjebanych. Walczcie i myślicie.
  • 1550 / 215 / 0
^^^ Ja Ci nie pomogę, nigdy nie byłem na programie i nigdy się nie wybierałem jak również nigdy się nie wybiorę w przyszłości.
Tak, że warunki przyjęcia to latały mi kosmicznym kalafiorem.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
  • 475 / 17 / 0
@up dzięki za odpowiedź. Sam się zastanawiam czy się wpieprzać w ten metadon. Podobno jest się na uwięzi non stop. Cóż pożyjemy zobaczymy.
  • 443 / 55 / 0
Nie jestes na zadnej uwiezi. Tam to mowia osoby ktore musza przyjezdzac codziennie bo maja wpadki. Ja odbieram raz na 2 tygodnie. W niczym to nie przeszkadza. Jak bedziesz mial prace udokumentowana to raz na tydzien spokojnie dostaniesz. Pozniej po dluzszym czasie juz to raz na 2 tygodnie. Oczywiscie zadnych wpadek.
  • 475 / 17 / 0
@up ok. A czy czasem nie jest tak,że na początku musisz być codziennie? Ja akurat mam prace i teraz nie dałbym rady być codziennie. A o uwięzi pisałem o tym że musisz się pilnować,to po pierwsze, a po drugie jak jesteś dobrze nasączony i coś się stanie ,że Cię wywalą, skręt po mietku jest chyba najgorszy z możliwych. Ale dobra. A napiszesz mi może jakie kryteria powinienem spełniać,żeby mnie przyjęli. O doświadczeniach z ćpaniem napisałem wyżej.
  • 1550 / 215 / 0
Ależ to jest oczywiste, że jesteś uwięziony. Jesteś uzależniony, metadon zapobiega objawom abstynencyjnym, więc musisz przyjeżdżać i go pobierać. Jednocześnie musisz poddawać się testom, czy nie przyjmujesz czegoś innego. To zupełnie tak, jakbyś był chory na anginę i lekarz uzależniał wydanie recepty na antybiotyk od tego, czy nosisz szalik i czapkę.
Taka presja na chorego, przecież i w jednym i drugim wypadku to "dla jego dobra".
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
  • 443 / 55 / 0
Takie tłumaczenie to obtłumaczanie sobie. Logiczne że jak sie jest na programie to sie nie ćpa.
Poza tym zeby wyleciec z programu to trzeba sie postarac. Albo leczenie albo ćpanie.
  • 475 / 17 / 0
Mimo wszystko dalej nie dowiedziałem się jakie są warunki przyjęcia na program. Trudno....
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.