Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 270 / 0
A mnie chuj obchodzi że ciebie nie obchodzi.

Nie, nie można stwierdzić co jest lepsze. Obie substancje się nadają.
Największy przegryw na forum
  • 1550 / 215 / 0
kidswithguns pisze:
Bupra lepsza niz metadon na odstawke majki cnie?
Lepsza to jest redukcja dawek, tak, by się wyzerować. Pomysł z przejściem z opioidu o średnim czasie działania, na opioid o długim czasie działania, to nie jest dobre rozwiązanie, jeśli chcesz zerwać z graniem.
No, chyba, że chcesz dalej napierdalać, teraz już za społeczne pieniądze.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 475 / 17 / 0
Chuj tam zadufane w sobie ćpuny. Nie wiem już gdzie się o to zapytać. Ale cóż zapomniałem już że tutaj trzeba należeć do tak zwanej"starej gwardii" ,pff, żeby ktoś łaskawie odpisał. Schodzi na psy to forum naprawdę. Mimo wszystko pozdrawiam wjebanych. Walczcie i myślicie.
  • 1550 / 215 / 0
^^^ Ja Ci nie pomogę, nigdy nie byłem na programie i nigdy się nie wybierałem jak również nigdy się nie wybiorę w przyszłości.
Tak, że warunki przyjęcia to latały mi kosmicznym kalafiorem.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
  • 475 / 17 / 0
@up dzięki za odpowiedź. Sam się zastanawiam czy się wpieprzać w ten metadon. Podobno jest się na uwięzi non stop. Cóż pożyjemy zobaczymy.
  • 443 / 55 / 0
Nie jestes na zadnej uwiezi. Tam to mowia osoby ktore musza przyjezdzac codziennie bo maja wpadki. Ja odbieram raz na 2 tygodnie. W niczym to nie przeszkadza. Jak bedziesz mial prace udokumentowana to raz na tydzien spokojnie dostaniesz. Pozniej po dluzszym czasie juz to raz na 2 tygodnie. Oczywiscie zadnych wpadek.
  • 475 / 17 / 0
@up ok. A czy czasem nie jest tak,że na początku musisz być codziennie? Ja akurat mam prace i teraz nie dałbym rady być codziennie. A o uwięzi pisałem o tym że musisz się pilnować,to po pierwsze, a po drugie jak jesteś dobrze nasączony i coś się stanie ,że Cię wywalą, skręt po mietku jest chyba najgorszy z możliwych. Ale dobra. A napiszesz mi może jakie kryteria powinienem spełniać,żeby mnie przyjęli. O doświadczeniach z ćpaniem napisałem wyżej.
  • 1550 / 215 / 0
Ależ to jest oczywiste, że jesteś uwięziony. Jesteś uzależniony, metadon zapobiega objawom abstynencyjnym, więc musisz przyjeżdżać i go pobierać. Jednocześnie musisz poddawać się testom, czy nie przyjmujesz czegoś innego. To zupełnie tak, jakbyś był chory na anginę i lekarz uzależniał wydanie recepty na antybiotyk od tego, czy nosisz szalik i czapkę.
Taka presja na chorego, przecież i w jednym i drugim wypadku to "dla jego dobra".
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
  • 443 / 55 / 0
Takie tłumaczenie to obtłumaczanie sobie. Logiczne że jak sie jest na programie to sie nie ćpa.
Poza tym zeby wyleciec z programu to trzeba sie postarac. Albo leczenie albo ćpanie.
  • 475 / 17 / 0
Mimo wszystko dalej nie dowiedziałem się jakie są warunki przyjęcia na program. Trudno....
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.