...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1533 / 196 / 0
Rogóźno ktoś coś? Czekam na przyjęcie
  • 768 / 105 / 0
Za 3 tygodnie mam detox i terapię. Łącznie będzie z 3,5 miesiąca. Już mam termin. Jeszcze coś napiszę !!!
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 1 / / 0
Jestem benzowrakiem i mam już poważne konsekwencje nałogu. Chcę iść na detoks,a potem na terspie(jestem z wwa) ale za bardzo nie wiem gdzie, co i jak… proszę jakąś dobrą duszyczkę o pomocną odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2024 przez AptaQueen, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 80 / 12 / 3
Po egzaminach planuję iść na odwyk bo za dużo mefa i majki w głowie a jest tylko coraz gorzej, jak wygląda taki ośrodek oraz na ile jest? i czy jest kontakt z światem?
Masz jakąś sprawę? Pisz na oooizneb@hyperreal.email @tutanota.de bądź chat

Jabber: oooizneb@jabber.5july.net
catbox/t3dy8d.asc

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober?: 01.05.2025
  • 2 / / 0
mam taką radę dla wszystkich którzy myślą o pobycie w ośrodku zamkniętym. Warto wcześniej spróbować znaleźć pracę na min3 miesiące i iść na l4 , wtedy normalnie dostajesz przez rok te 80% wypłaty , potem możesz też strać się o zasiłek rehabilitacyjny . oczywiście zdaję sobie sprawę że często jak idzie się do ośrodka to często jest się wrakiem z trzaskami w głowie ale jeśli masz możliwość pójścia do pracy przed ośrodkiem to naprawdę warto. inaczej się siedzi z świadomością że kasa leci. ps. polecam nowy dworek;)
  • 10 / 2 / 0
Detoks Nowowiejska
Bylem niedawno, ponad 2,5tyg, ekipa trafiła się bardzo dobra.
Opiatowcow bez programu 5 dni leczą metadonem, potem 2-3 dni skręta a później z górki. Schodziłem też z 3letniego ciągu z alpry i jeśli chodzi o benzo to wypuszczają na mocnym odrealnieniu, więc nie polecam pokazywać się wtedy bliskim jako 'zdrowy i oczyszczony'. Po detoksie naciskają na roczny ośrodek kazun, terapeuta ma chyba jakiś konkrakt żeby ściągnąć jak najwięcej ludzi. Personel w porządku, jak ktoś ceni sobie prywatność to niestety przewija się tam mnóstwo studentow na praktykach. Jak ktoś chce to wniesie tam cały asortyment, kontrola na wejściu kuleje, trochę ludzi kombinowało, z wydawaniem leków też zdarzały się wałki. MP3 ok, epapieros ok, własnych Telefonów brak, 5 min rozmowy dziennie w obecnosci terapeuty i odwiedziny raz w tyg 10min. Żarcie jak to szpitalu ale bez tragedii. Miejsce nie jest idealne ale ogólnie polecam
  • 365 / 103 / 0
09 maja 2024mruk844 pisze:
mam taką radę dla wszystkich którzy myślą o pobycie w ośrodku zamkniętym. Warto wcześniej spróbować znaleźć pracę na min3 miesiące i iść na l4 , wtedy normalnie dostajesz przez rok te 80% wypłaty , potem możesz też strać się o zasiłek rehabilitacyjny .
Nie opowiadaj bzdur bo przez ponad pół roku właściwie na l4 dostajesz kasę - 33 dni płaci zakład pracy a później 182 dni zus . Po tym okresie możesz się starać o rentę , rehabilitacyjny etc
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 10 / 2 / 0
teleport_xxx
Hej,
Czy może ktoś z was, jako nieletni, został kiedyś skierowany przez sąd na roczne przymusowe leczenie odwykowe do zamkniętego oddziału w Lubiążu? Byłem tam ponad dekadę temu, chciałem porozmawiać z kimś kto też tam przeżył, niestety nic nie mogłem znaleźć w dotychczasowych postach.
Będę wdzięczny.
  • 783 / 445 / 0
09 maja 2024mruk844 pisze:
mam taką radę dla wszystkich którzy myślą o pobycie w ośrodku zamkniętym. Warto wcześniej spróbować znaleźć pracę na min3 miesiące i iść na l4 , wtedy normalnie dostajesz przez rok te 80% wypłaty , potem możesz też strać się o zasiłek rehabilitacyjny . oczywiście zdaję sobie sprawę że często jak idzie się do ośrodka to często jest się wrakiem z trzaskami w głowie ale jeśli masz możliwość pójścia do pracy przed ośrodkiem to naprawdę warto. inaczej się siedzi z świadomością że kasa leci. ps. polecam nowy dworek;)
Jeżeli przepracujesz na umowę o pracę min. 1 miesiąc, a nie 3 jak piszesz przysługuje Ci płatne L4.
A co do reszty się zgodzę. Byłem na rocznej terapii i korzystałem z tego. Zapewnilo mi to komfort leczenia i dzięki temu skonczylem terapie. Ludzie którzy nie mieli tej możliwości mieli przejebane.
  • 402 / 155 / 0
Płatne zwolnienie lekarskie przy obowiązkowym tytule do ubezpieczenia rzeczywiście przysługuje po 30 przepracowanych dniach. Jednak jeśli jest to umowa zlecenie i jest się zgłoszonym do dobrowolnego ubezpieczenia, to okres wyczekiwania jest już 90 dni i dopiero wtedy zwolnienie będzie płatne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.