Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 241 / 32 / 0
Mega przyjemny stan w końcu sie załączył po tym tramcu, wrzuciłem 300mg i dorzucałem 100mg co godzine, wyszło 700mg, oczywiście zabezpieczyłem się 20mg signopamu więc jest luzik, lekki podkład zarzuciłem też rano w formie 25mg baclofenu. Oczęta się mrużą, posprzątałem całe mieszkanie, muza wchodzi pięknie, ide za chwilę poleżeć chwile może przysne na 10 minut %D Co jakiś czas buch vape pena hhc-o 95% i jest milutko, udany dzień :)
  • 626 / 121 / 0
A mi tramal zbijał całkowice fazę baclofenową.
  • 261 / 99 / 0
20 kwietnia 2023lildie pisze:
nooo tramal z baclofenem to coś cudownego ❤️
baclofen to tak jak tramadol masz na depresje od lekarza ?
  • 55 / 6 / 0
@porkchop baclofen na depresję ??? XD przecież to lek rozluźniający mięśnie który stosuję na skurcze mięśni bo są mega bolesne i te zasrane neuroleptyki mi to spowodowały niestety ://
  • 55 / 6 / 0
mam przepisane różne leki ale owszem czasem przekraczam wyznaczone dawki w celach rekreacyjnych i myślę że nie jestem jedyna xd
  • 933 / 293 / 5
21 kwietnia 2023lildie pisze:
@porkchop baclofen na depresję ??? XD przecież to lek rozluźniający mięśnie który stosuję na skurcze mięśni bo są mega bolesne i te zasrane neuroleptyki mi to spowodowały niestety ://
baclofen długoterminowo tylko pogłębi problem o takiej patogenezie, na to leszpy jest diperyden, madopar, selegiline etc.
A koledze chyba chodziło o receptę, tak baclofen jest na receptę ale znacznie łatwiej go dostać niż tramadol
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 55 / 6 / 0
o kurde a dlaczego miałby pogłębić bo szczerze nie mam pojęcia
  • 261 / 99 / 0
[quote=Detronizator2
A koledze chyba chodziło o receptę, tak baclofen jest na receptę ale znacznie łatwiej go dostać niż tramadol
[/quote]

Nawiązałem do tego, że użytkowniczka @lildie ma tramadol od magika na depresje przepisywany podobno.
  • 55 / 6 / 0
tak i teraz już zmniejszamy dawkę
  • 933 / 293 / 5
Słabo w to wierzę, chyba że dostało na przewlekły ból który spowodował depresję, ale inaczej to nie ma opcji.
A co do baclofenu to on zarówno działa depresyjnie przez co obniża ilość dopaminy co jest przyczyną dyskinezy, parkinsonizmu etc. oraz "wyczerpuje" zapasy dopaminy co jeszcze wzmacnia ów depresyjny efekt na dopaminę.
Leki które wymieniłem wyżej zwiększają ilość dopaminy, a to w dopaminie jest problem gdy mówimy od parkinsonizmie polekowym (it mean po haloperydolu, Chlorpromazyna etc).
tramadol zresztą również działa depresyjnie ale tutaj nie znam wpływu na dyskinezy więc się nie wypowiem
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Zablokowany
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.