Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 509 / 3 / 0
Masterfilter pisze:
No cóż. Niektórzy prywaciarze mogą okazać się służbistami. :( Marzy mi się całkowita likwidacja recept na zasadzie:
Idę do apteki, mówie co chcę i to dostaję płacąc pełną cenę. W przypadku, gdy lekarz mi to przepisze, również dostaję pudełko klona czy innego lorazepamu i płacę cenę leku - refundacja. ;]
Nie rozumiem.
Możesz jaśniej?
Dostajesz bez bibuły 100%pay, a z bibułą 0%, czy źle zrozumiałem?
Taka opcja to byłaby zajebista, benzo należą raczej do tanioch ;-)
  • 146 / / 0
Należą do tanioch bo są właśnie refundowane.
Masterfilter chciał chyba powiedzieć, że marzy mu się (i nie tylko jemu :mrgreen: ) zupełny brak recept. Wchodzisz do apteki, mówisz co chcesz i płacisz tego 100 % ceny. W przypadku benzo 50 % ceny jest teraz refundowane, przy naszym 'paradise' byłoby 100 % ceny, ale już bez żadnych bibuł
  • 1033 / 7 / 0
@matthiew666
Igzakli.
'Dzieńdobry, poproszę 3 opakowania klonazepamu 2mg, tramal 96ml, Stilnox i niech pani jeszcze dorzuci mst continus.'
Ehhh... rozmarzyłem się. ^^
  • 509 / 3 / 0
matthiew666 pisze:
Masterfilter chciał chyba powiedzieć, że marzy mu się (i nie tylko jemu :mrgreen: ) zupełny brak recept. (...)
No raczej, że nie tylko jemu ;-)
To generalnie ten sam problem, co prohibicja narkotykowa; zagadnienie: "człowiek nie jest świnią, krową ani koszatniczką i ma prawo wyboru, a volenti non fit iniuria" :finger:

A klon to taka poczciwinka, dobra dusza, o co tu robić zadymę? ;-)
  • 1033 / 7 / 0
The Cane pisze:
O krzyż (na klonach)! %-D
  • 509 / 3 / 0
Masterfilter pisze:
The Cane pisze:
O krzyż (na klonach)! %-D
%-D
Swoją drogą, cała zadyma o krzyż została rozpętana tylko po to, żeby nikt się nie kapnął, że dojebali podatków, i żeby nikt nie interesował się raportem z prac "komisji hazardowej", oczywiście, co...
@topic... pośrednio dotyczy także klonów.
W ogóle o legalizacji konopi gada się i gada, Wolne Konopie, te rzeczy (oczywiście popieram) ale nikt nie lobbuje na rzecz aptek full-OTC ;> A to przecież, powtarzam, dokładnie ten sam problem!
  • 139 / / 0
Hej, ile klona na 1 raz przy zerowej tolerce na bezno?
Opłaca się walić kodę do tego, czy radzicie na 1 raz skupić się na samym klonie?
Palenie trawy, oczywiście wskazane?
  • 348 / 4 / 0
Palenie trawy wg. uznania, po załadowaniu 2 mg klona pod język.

Kode zostaw na nast. raz, i walnij wtedy 1-2mg zaraz po minięciu euforii, będzie fajnie ^_^
  • 139 / / 0
Klona pod język? Fuck, Ja go połknąłem, jest to jakaś różnica?
Zapodałem 2mg, poczekałem (włączył się lekki czilałt) zarzuciłem jednak (bo akurat pod ręką była %-D ) 450mg kody, poczekałem i jest spoko, ale lekko. Następnie zarzuciłem właśnie półkę klona (1mg) i zobaczymy, chyba zaraz oddam 2 połówkę, ale to od język chyba już. Naprawdę ma to znaczenie, że pod język??

Z paleniem trawy się na razie wstrzymuje, bo mi przesłoni działanie i popsuje eksperyment. Może za prę godzin,
  • 348 / 4 / 0
jak walniesz pod język i trzymasz tam to wchodzi w 2 minuty

i jak walisz benzo przed kodą to zbijasz sobie euforie.

Teraz to Cię zmuli i pójdziesz w kime.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.