Masterfilter pisze:No cóż. Niektórzy prywaciarze mogą okazać się służbistami. :( Marzy mi się całkowita likwidacja recept na zasadzie:
Idę do apteki, mówie co chcę i to dostaję płacąc pełną cenę. W przypadku, gdy lekarz mi to przepisze, również dostaję pudełko klona czy innego lorazepamu i płacę cenę leku - refundacja. ;]
Możesz jaśniej?
Dostajesz bez bibuły 100%pay, a z bibułą 0%, czy źle zrozumiałem?
Taka opcja to byłaby zajebista, benzo należą raczej do tanioch ;-)
Masterfilter chciał chyba powiedzieć, że marzy mu się (i nie tylko jemu :mrgreen: ) zupełny brak recept. Wchodzisz do apteki, mówisz co chcesz i płacisz tego 100 % ceny. W przypadku benzo 50 % ceny jest teraz refundowane, przy naszym 'paradise' byłoby 100 % ceny, ale już bez żadnych bibuł
Igzakli.
'Dzieńdobry, poproszę 3 opakowania klonazepamu 2mg, tramal 96ml, Stilnox i niech pani jeszcze dorzuci mst continus.'
Ehhh... rozmarzyłem się. ^^
matthiew666 pisze:Masterfilter chciał chyba powiedzieć, że marzy mu się (i nie tylko jemu :mrgreen: ) zupełny brak recept. (...)
To generalnie ten sam problem, co prohibicja narkotykowa; zagadnienie: "człowiek nie jest świnią, krową ani koszatniczką i ma prawo wyboru, a volenti non fit iniuria" :finger:
A klon to taka poczciwinka, dobra dusza, o co tu robić zadymę? ;-)
The Cane pisze: A klon to taka poczciwinka, dobra dusza, o co tu robić zadymę? ;-)
Masterfilter pisze:O krzyż (na klonach)!The Cane pisze: A klon to taka poczciwinka, dobra dusza, o co tu robić zadymę? ;-)
Swoją drogą, cała zadyma o krzyż została rozpętana tylko po to, żeby nikt się nie kapnął, że dojebali podatków, i żeby nikt nie interesował się raportem z prac "komisji hazardowej", oczywiście, co...
@topic... pośrednio dotyczy także klonów.
W ogóle o legalizacji konopi gada się i gada, Wolne Konopie, te rzeczy (oczywiście popieram) ale nikt nie lobbuje na rzecz aptek full-OTC ;> A to przecież, powtarzam, dokładnie ten sam problem!
Opłaca się walić kodę do tego, czy radzicie na 1 raz skupić się na samym klonie?
Palenie trawy, oczywiście wskazane?
Kode zostaw na nast. raz, i walnij wtedy 1-2mg zaraz po minięciu euforii, będzie fajnie ^_^
Zapodałem 2mg, poczekałem (włączył się lekki czilałt) zarzuciłem jednak (bo akurat pod ręką była
Z paleniem trawy się na razie wstrzymuje, bo mi przesłoni działanie i popsuje eksperyment. Może za prę godzin,
i jak walisz benzo przed kodą to zbijasz sobie euforie.
Teraz to Cię zmuli i pójdziesz w kime.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.