Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 549 / 179 / 0
Pandemia pod względem skutków bywała już porównywana do wojny. Na początku wydawało mi się to absurdem. Ale coś w tym jednak jest. Podobnie jak podczas wojny, jest niepewność dnia jutrzejszego i ryzyko utraty bliskich. Nawet jeśli masz jakąś chorobę niezwiązaną z koronawirusem, to leczenie będzie cholernie utrudnione, nie wszyscy są przyjmowani do szpitali. Np. taka rehabilitacja jest praktycznie niemożliwa. Problemy z przyjęciem do szpitali bywają nawet w stanie zagrożenia życia, jeśli Ci się coś stanie teraz, to masz strasznego pecha. No i jeszcze te tłumy ludzi, którzy stracili pracę, albo z dnia na dzień popadli/popadną w długi, bo ich biznes stał się absolutnie nierentowny. Tragedia, rząd nie byłby w stanie tego ogarnąć nawet, gdyby chciał, a jak widać, on nawet nie chce.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 553 / 117 / 0
10 kwietnia 2020badzingla pisze:
Np. taka rehabilitacja jest praktycznie niemożliwa. Problemy z przyjęciem do szpitali bywają nawet w stanie zagrożenia życia, jeśli Ci się coś stanie teraz, to masz strasznego pecha. No i jeszcze te tłumy ludzi, którzy stracili pracę, albo z dnia na dzień popadli/popadną w długi, bo ich biznes stał się absolutnie nierentowny.
Zastanawia mnie twój sposób patrzenia na tę sytuację.

Wszystkie obostrzenia wprowadzili politycy, a im nie warto ufać.
Póki śmiertelność jest na bardzo niskim poziomie możemy dyskutować.
Tematów wynikających z tej afery jest wieele.
  • 9409 / 1845 / 2
10 kwietnia 2020jezus_chytrus pisze:
Hipokryzja w najlepszym wydaniu. Mam nadzieję, że media na całym świecie pokażą te gorszące sceny : )
Jakbym milczał dłużej niż tudzien to mi kurwy wjechały za obrazę kaczora i bankstera.

To co się wczoraj działo na pejsbuku to była agresja w najczystszej postaci xD
To my się kurwa kitramy z browarem a te kurwy se na łbach staja, żeby się Kaczorowi przypodobać?
Ło wy fałszywe, zakłamane kurwy.
92538532_2501142506654400_245566803848200192_n.png
Nawet dwa zatwardziałe pisiory nie prowadziły dyskusji, wymiekli.
" Prawo dla mas, sprawiedliwość dla nielicznych".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12589 / 2437 / 0
Fakt, ludzie są teraz bardzo pospinani i właściwie trudno się dziwić. W życiu nie spodziewałem się, że za mojej "kadencji" będą się działy takie przekręty.
Zastanawia mnie, dlaczego nikt nie wpadł na to, by izolować tylko ludzi starszych, skoro to oni stanowią lwią część zgonów. Po co rozkładać gospodarkę na łopatki w kilka tygodni... nie wierzę, że chodzi o nasze dobro...
Ciekawy jestem też prawdziwych statystyk zarażeń i zgonów. W te oficjalne nie wierzę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 967 / 243 / 0
Generalnie cały świat "zachodni" sie ostro wypierdzielił na tej pandemii, nie tylko nasz postkomuszy słowiański grajdołek - mowa tu o wszystkich byłych demoludach.Tutaj dla mnie mocnym rozczarowaniem są Niemcy czy świat anglosaski , czyli US & GB i ich brak odpowiednich reakcji.
Azjaci nauczeni już ptasia grypą, pierwszym SARSem czy MERSem przygotowali odpowiednie strategie, nauczyli się korzystać z nowoczesnych technologii i ogarniają się zarówno jako aparat państwowy jak i społeczeństwo.
A u nas?
Wprowadzana obostrzenia na pałę , niekrecyzyjnie w końcu swoimi bareizmami rozśmieszą i wkurwią jednoczesnie ludzi a to bardzo zły znak. Jeśli bowiem sensowne nakazy przeplatasz bezsensowne i do tego stosujesz absurdalną wręcz ich egzekucje to ludzie w imie wkurwu buntu i przekory nie beda wykonywac nawet tych sensownych.

EDIT
A propos tej gównianej akcji pod pomnikiem ( dodatkowo brawo Kaczyński, takim zachowaniem dodatkowo obszczali samą rocznicę, bo zamiast zadumy nad tą tragedią i wspomnieniem tych którzy zginęli to ludzie pierwsze co widza w rocznicę to władza odjebująca taki numer i głównie z tym się kojarzą obchody ) to pojawiła się śmieszno-żenująca
narracja pisowskich pelikanów - "To TVN tak specjalnie z ukosa pod kątem robił zdjęcia i filmował żeby było widać że oni sa razem a tak naprawdę utrzymują odstępy".
Cudo...
  • 9409 / 1845 / 2
11 kwietnia 2020jezus_chytrus pisze:
Fakt, ludzie są teraz bardzo pospinani i właściwie trudno się dziwić. W życiu nie spodziewałem się, że za mojej "kadencji" będą się działy takie przekręty.
Zastanawia mnie, dlaczego nikt nie wpadł na to, by izolować tylko ludzi starszych, skoro to oni stanowią lwią część zgonów. Po co rozkładać gospodarkę na łopatki w kilka tygodni... nie wierzę, że chodzi o nasze dobro...
Ciekawy jestem też prawdziwych statystyk zarażeń i zgonów. W te oficjalne nie wierzę...
Jak już parę lat temu się mówiło, że psiarze przekraczają swoje uprawnienia to Janusze z Grazynami pierdolili, że trzeba ganiać ćpunów, kiboli i faszystów.
Dziś jak psiarskie ich ganiają to nagle jest płacz, że kundle ich ganiają xD
Wchodzić i głosować
  • 1179 / 124 / 0
Mnie nurtuje jedna kwestia: czy gdzieś w Europie wprowadzono stan nadzwyczajny?
W Polsce zwyczajnie, kurwa, nie jest, a te kurwy wybory chcą przeprowadzać!
  • 2974 / 1638 / 35
Holandia i kuzynka krótko mówiąc powiedziała są zalecenia ale jeździć czy do lasu i mogą grillować.
Granice też Holandia ma wyjebane tylko tam mówili by uważac ale sport czy coś mogą.
#JEBAC OBSTRZENIA I POLICJĘ bo robią co chcą zapomnieli skąd idzie kasa, RZĄD I OPOZYCJA MOGĄ SOBIE tez podać ręce i huje tacy sami.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2394 / 654 / 0
11 kwietnia 2020mniemanolog pisze:

Jak naprawde jarek dopnie swego i zrobimy te wybory będziemy wyjątkiem na skalę światową ( będą w telewizjach na całym świecie o nas mówić jak o skrajnie nieodpowiedzialnych debilach ). Naprawdę kilka krajów też miało mieć w podobnych terminach i wszędzie bez dłuższego zastanawiania się przenieśli. Tylko u nas wszystko zależy od humoru jarka.
  • 9409 / 1845 / 2
11 kwietnia 2020mniemanolog pisze:
Włochy, Hiszpania, Czechy i Słowacja - tam na pewno.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.