Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 46 / 28 / 0
Polecam berberynę/berberys przyjęty w trakcie posiłku. Skutecznie obniża chęć na niezdrowe jedzenie. Tylko trzeba pamiętać, żeby nie przyjmować na pusty żołądek, bo mocno obniża się poziom glukozy we krwi -> senność, zmulenie itp.
  • 2992 / 1646 / 35
Berberys/berberyna dzialają w deske czyli rewelacyjnie.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 6 / 0
A berberyna nie odkłada się przypadkiem w wątrobie? Można ją stale brać?
  • 9462 / 1855 / 2
26 stycznia 2020Gohan pisze:
Polecam berberynę/berberys przyjęty w trakcie posiłku. Skutecznie obniża chęć na niezdrowe jedzenie. Tylko trzeba pamiętać, żeby nie przyjmować na pusty żołądek, bo mocno obniża się poziom glukozy we krwi -> senność, zmulenie itp.
A ja polecam zbadać hormony :)
No i jeść w miarę równych odstepach, bo to spadek cukru powoduje chęć na słodkie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1545 / 1586 / 0
nie tylko spadek cukru powoduje chec na slodkie, ale rowniez posilki ubogie w skladniki odzywcze/ciagle te same posilki , a cukier to najprostsza forma energii.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / 28 / 0
Dlatego nie bez przyczyny organizm produkuje ciała ketonowe jak jest na diecie keto. Co nie zmienua faktu, że i tak minimum glukozy musi być. Erytrocyty i kom. siatkowki oka (chyba) nie mogą na niczym innym jechać niż glukozie.
  • 9462 / 1855 / 2
Aminokwasy tez, są źródłem glukozy.

Chyba nawet tu wstawiałem artykuł o glutaminie która daje stabilny zastrzyk glukozy.
Nawet testowano glutaminę i jej wpływ na cukier.
Wyniki były obiecujące ale nikt w to się nie pcha, bo kasy z tego nie będzie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1545 / 1586 / 0
27 stycznia 2020Stteetart pisze:
26 stycznia 2020Gohan pisze:
No i jeść w miarę równych odstepach, bo to spadek cukru powoduje chęć na słodkie.
ja bym na pierwszym miejscu zbadala nawyki kulinarne, a dopiero pozniej do Pana doktora. lekarz zawsze cos znajdzie, za to mu placa :) no i te odstepy czasu...niby cos w tym jest, wiec sumie jest, ale tu jednak chodzi o cos zupelnie innego, a mianowicie o bilans dobowy :)
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 127 / 34 / 2
No i jeść w miarę równych odstępach, bo to spadek cukru powoduje chęć na słodkie.
Jeśli chcecie odstawić cukier w celu redukcji masy ciała:

- Zbadanie hormonów jest dobrym/podstawowym punktem wyjścia i potem można na podstawie wyników działać dalej.
Bo może chcieć Ci się żreć ogólnie jeśli się dowiecie, że macie niedoczynności tarczycy. można zrobić sobie też taki test online na niedoczynność/nadczynność w internecie.

- Zbadanie pierw glukozy z palca a potem zbadanie krzywej cukrowej (jak glukoza wyjdzie gdzieś przy granicy) - badanie tanie a dużo pokaże.

- Ogarnięcie INDEKSU GLIKEMICZNEGO potraw/produktów.

U mnie sprawdziła się dieta 2xME - polega na dobrze dobranych proporcjach poszczególnych składników odżywczych
Ja jeszcze piję Yerbę, KAWĘ, kakao, siemię lniane. Czasem, ale bardzo rzadko najdzie mnie ochota na słodkie to gorzką czeko wpierdalam i jest git.
Po prostu czasami od nadmiaru błonnika rozpierdala mnie i zjem sobie jakiś biały ryż biały chleb i to może dlatego.
Why can't we not be sober?
Why can't we fly forever?
  • 3649 / 997 / 2
Aminokwasy tez, są źródłem glukozy.

Chyba nawet tu wstawiałem artykuł o glutaminie która daje stabilny zastrzyk glukozy.
Nawet testowano glutaminę i jej wpływ na cukier.
Wyniki były obiecujące ale nikt w to się nie pcha, bo kasy z tego nie będzie.
Jaką masz propozycję zbilansowanego śniadania dla wegetarian, tak żeby dobrze zacząć dzień? Oczywiście jajka, mleko i inne jak najbardziej mogą być. Jakąś stronę z przepisami polecisz, może wypiszesz coś Steet?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.