Z tym spaniem to ja mam tak, że jakąś godzinę po wypiciu kavy chce mi się spać ale jak już się położę w łóżku to ciężko mi jest usnąć. Czuję wtedy taką chęć do chodzenia, tańczenia, rozmawiania z ludźmi, jednym słowem do jakiejś lekkiej aktywności. To takie dziwne uczucie - umysł jest spokojny i wyciszony a ciało pobudzone, nie wiem jak wytłumaczyć to zjawisko.
EDIT:
Dobra poszło. Zimna woda, mieszane z 6 minut. Czuc lekkie mrówienie w jamie ustnej - słaba? Nie bawiłem sie w smakowanie od razu do gardła. Smak wcale nie jest jakiś okropny. Zobaczymy co będzie za godzinkę, tym czaem piwko otwieram.
3 kopiaste łyżeczki to dawka dobra na 1 raz. taka nie za mocna. Silne efekty występują po 6 i więcej łyżeczkach.
Jaką masz kavę ? Tradycyjna, extra strong czy może coś innego ?
btw, mieszanie substancji której działania się nie zna z alkoholem jest bez sensu, ale to tylko moje zdanie.
A w sumie jak jedzenie po kavie? Nie zbije fazy?
Podczas jedzenia ma się nawet wrażenie, że działanie kavy się zwiększa ale lepiej nie jedz od razu.
Zastanawiam się czy czekać aż minie pełna godzinka i dopieor wtedy dorzucić, czy poczekać aż temperatura kawy zbożowej spadnie do 60stopni i wtedy dorzucić z 2 łyżeczki. Na początku wrzuciłem 3, ale nie mega kopiaste. Trzy większe, ale nie mont ewerest ;) Coś w sumie jak dwie kopiaste i jeszcze troszkę.
Wydaje mi się, że powinieneś czuć już pierwsze efekty. Po 3 łyżeczkach jednak nie spodziewaj się bóg wie czego.
Choć ja za pierwszym razem wypiłem kavę z 3 łyżeczek ( no ale był to ekstrakt )i miałem dość sporą euforię, przez moment czułem się jakbym zapalił MJ.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.