Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
63
48%
2.Cos działa
29
22%
3.Słabo działa
15
12%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
13
10%

Liczba głosów: 130

ODPOWIEDZ
  • 2129 / 30 / 0
@ John, Myślę, że mógłbyś wziąść coś na sen ale dopiero jak poczujesz, że działanie kavy słabnie.
Z tym spaniem to ja mam tak, że jakąś godzinę po wypiciu kavy chce mi się spać ale jak już się położę w łóżku to ciężko mi jest usnąć. Czuję wtedy taką chęć do chodzenia, tańczenia, rozmawiania z ludźmi, jednym słowem do jakiejś lekkiej aktywności. To takie dziwne uczucie - umysł jest spokojny i wyciszony a ciało pobudzone, nie wiem jak wytłumaczyć to zjawisko.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 273 / 2 / 0
mi sie kiedys fantastycznie na kavie tanczylo - wlasnie taki spokoj umyslu, relaks i wyciszenie, a jednoczesnie ta chec do ruchu i radosc z tego - jakze nienenaturalnie wygladali Ci wszyscy nafukani czy po pigulach. Tacy napieci
  • 1530 / 9 / 0
Też macie taką "słomę" w tym proszku? Z samym proszkiem pewnie sobie poradze, niepokoi mnie ta "słoma". Dałem 3 łyżeczki, jak będize za słabo to piwem poprawię :)

EDIT:
Dobra poszło. Zimna woda, mieszane z 6 minut. Czuc lekkie mrówienie w jamie ustnej - słaba? Nie bawiłem sie w smakowanie od razu do gardła. Smak wcale nie jest jakiś okropny. Zobaczymy co będzie za godzinkę, tym czaem piwko otwieram.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2009 przez John Stuart Mill, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 30 / 0
Odradzam alkohol do kavy, raz, że szkoda fazy kavovej którą alkohol może "przejąć" a dwa, że to duże obciążenie dla wątroby.
3 kopiaste łyżeczki to dawka dobra na 1 raz. taka nie za mocna. Silne efekty występują po 6 i więcej łyżeczkach.
Jaką masz kavę ? Tradycyjna, extra strong czy może coś innego ?
btw, mieszanie substancji której działania się nie zna z alkoholem jest bez sensu, ale to tylko moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1530 / 9 / 0
Tradycyjna z MO. Hmm, to moze sobie odpuszczę to piwo. Mam w sumie „tylko” dwa a po dwóch to ja zazwyczaj zaczynam czuć, że coś tam działa. Druga sprawa, że ja alkohol w postaci piwa, bądź dwóch zawsze do wszystkiego dodaję. Nie chodzi o to by się uwalić, a tylko „wspomóc”. Np na grzybkach dopiero po jednym, dwóch browarach czułem się dobrze. Podobnie z 4acodmt. Jeszcze odczekam trochę i zobaczę, najwyzej na koniec sobie zostawię.
A w sumie jak jedzenie po kavie? Nie zbije fazy?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2129 / 30 / 0
Ja po kavie mam gastro nie mniejsze niż po THC. Ale zawsze czekam z jedzeniem aż faza troszkę opadnie.
Podczas jedzenia ma się nawet wrażenie, że działanie kavy się zwiększa ale lepiej nie jedz od razu.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1530 / 9 / 0
alko i jedzenie póki co odstawię. Póki co nic nie czuję. Drugą dawkę przyjmę z ciepłym mlekiem chyba jakoś za pół godziny. Wcale nie jest to takie złe w smaku, problem sprawia tylko ta słoma. Teraz czuję trochę jakby orzechowy posmak :)
  • 2129 / 30 / 0
Pijesz na pusty żołądek ? Bo jeżeli nie, to nawet nie dorzucaj - szkoda materiału. Ja po kavie mam taki posmak pietruszki w ustach, dosyć przyjemny :-)
  • 1530 / 9 / 0
Na w miarę pusty. To znaczy miałem lekki obiad o 15, zarzuciłem jakoś przed 19 czyli cztery godzinki minęły. Do tego już wtedy czułem, ze robię się głodny więc raczej było pusto ;)

Zastanawiam się czy czekać aż minie pełna godzinka i dopieor wtedy dorzucić, czy poczekać aż temperatura kawy zbożowej spadnie do 60stopni i wtedy dorzucić z 2 łyżeczki. Na początku wrzuciłem 3, ale nie mega kopiaste. Trzy większe, ale nie mont ewerest ;) Coś w sumie jak dwie kopiaste i jeszcze troszkę.
  • 2129 / 30 / 0
Lepiej kavę pić z chłodną wodą. Taka metoda ma tą zaletę, że smak nie przeszkadza aż tak bardzo no i mamy pewność, że temperatura nie zniszczy kawalaktonów.
Wydaje mi się, że powinieneś czuć już pierwsze efekty. Po 3 łyżeczkach jednak nie spodziewaj się bóg wie czego.
Choć ja za pierwszym razem wypiłem kavę z 3 łyżeczek ( no ale był to ekstrakt )i miałem dość sporą euforię, przez moment czułem się jakbym zapalił MJ.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.