Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
wicknesss pisze:
bez sensu jesc citalopram w takich dawkach i ładować kode moim zdaniem ^^ albo w lewo albo w prawo
Moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego. ;)
krism pisze:
Hmm lekarz postawil mnie przed wyborem citalopram-escitalopram. Od razu wskoczyc na esci? bo to ponoc taka lepsza wersja citalopramu?
Escitalopram to taki udoskonalony citalopram, ma minimalnie mniej efektów ubocznych, stosuje się go w niższych dawkach. Ale myślę, że to kwestia indywidualna, który lek jest lepszy. Spróbuj escitalopramu, jak nie będzie dobrze działał zawsze możesz wrócić do citalopramu. :)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 23 / 0
Chlopaki jak tam u Was z seksem po citalopramie? Wg rxlist citalopram daje najmniejsze uboki seksualne sposrod wszystkich SSRI (zwlaszcza wzgledem spadku libido i impotencji):

[link do opisu efektów ubocznych Celexy] http://www.rxlist.com/celexa-drug/side- ... ctions.htm

Ja dzis przyjalem pierwsze 10 mg jako dodatek do Wellbu i poki co zamierzam jechac na tej dawce. Zobaczymy.

Linki opisujemy ! v.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 322 / 2 / 0
@krism parę lat temu na tym jechałem. Generalnie ze wzwodem nie ma problemu, ale o orgazmie częściej niż raz na tydzień możesz zapomnieć.
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 21 / / 0
Dostałem dziś Cita 20mg na miesiąc, ale Pani Doktor kazała na ten czas odstawić THC, bo to podobno blokuje receptory i się wyklucza - prawda to czy fałsz?
  • 190 / 4 / 0
Fałsz, świetnie komponuje się z weedem i nie psuje działania antydepów. A robiąc przerwę i zarzucając ok 150mg cristal MDMA a potem wskakując na Cital 20mg weszła mi prawie hipomania, było fantastycznie, trwało to kilka miesięcy. Lekarz stwierdził, że nastrój jest troszeczkę zbyt wysoki, ale procesy myślowe i zachowanie spoko.
  • 21 / / 0
brd123 - właśnie usiadłem by sam sobie odpowiedzieć na moje pytanie, i stwierdzam że masz rację -
dostałem takiego kopa euforii i radosnego speeda, że po samym THC byłoby to niemożliwe
(no chyba że dostałem niebywałe? bo czy to możliwe, by po dwóch dniach cita tak pięknie się zmiksowało?)
  • 410 / 23 / 0
Biore 10 mg juz trzeci czy tam czwarty tydzien (niestety musze tyle brac jeszcze przez jakis czas do wizyty u lekarza bo mi tabletek nie starczy) i nie stwierdzam zadnego dzialania, w przeciwienstwie do takiej paroksetyny,ktorej 10 mg wyraznie czulem. Plus za brak ubocznych (oprocz opoznionego wytrysku co wbrew pozorm przestaje byc taka fajna sprawa), bo na paroksetynie (juz na polowce) bylo pod tym wzgledem o wiele gorzej. Ogolnie mysle ze jak na kogos dobrze terapeutycznie dzialala paroksetyna czyli najsilniejszy SSRI to pozniej na kazdym innym SSRI sie mniej lub bardziej zawiedzie. Tesknie za paroksetynowym wyjebaniem na wszystko :-/ Zobaczymy co bedzie jak w koncu wejde na pelna dawke. W ogole ostatnio jakis gorszy okres mam i czuje niezdrowy pociag do Lorafenu. Cizeko jednoznacznie rozgraniczyc co od czego bo jeszcze bupropion i lamotrygine biore,a poza tym mysle ze ta jebana polska zlota jesien tez mi na psyche wjezdza.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
Zarówno citalopram jak i paroksetyna są jednymi z najsilniejszych selektywnych inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny. Z tym, że citalopram ma troszkę wyższe dawkowanie (20-60 mg) niż paroksetyna (10-50 mg) na dobę. ;)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Ile królik bierzesz mg na dobe? Od dzisiaj wróciłem do citalopramu, ostatnio trochę skakałem po tych antydepresantach i myśle się zakotwiczyć na stałe na 40mg citalu, może coś da w końcu mam nadzieje bo nie jest dobrze :-/
  • 1188 / 5 / 0
Biorę teraz tak samo jak Ty 40 mg. ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.