Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
no to mysle ze ci moze uprzyjemnic ogol akcji... choc kazdy jest inny, jednego zrelaxuje drugiego zeschizuje
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 164 / 7 / 0
Dla mnie palenie zioła przy benzydaminie wpływało bardzo pozytywnie na fazę. Było przyjemniej i raczej jak dla mnie spokojniej (mniejsze wkręty - te denerwujące i niepokojące). Halucynacje mniej więcej takie same, ale wywierały na mnie lepsze wrażenie - normalnie po samej benzydaminie, mimo czasem dość mocnych i wydawałoby się interesujących halucynacji były dla mnie one nudne wyjątkowo, szczególnie po jakimś czasie. Po przypaleniu wszystko nabierało magii i smaku, że tak powiem. Palenie też zmniejszało w pewnym stopniu nieprzyjmne fizyczne efekty.

Czyli, jeśli o mnie chodzi, zioło było dodatkiem zdecydowanie dobrym, ale jak wiadomo, na każdego może podziałać inaczej i nie zdziwiłbym się, gdyby na kogoś ten miks podziałał dość negatywnie.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
OCZY ! ! !
Nieprzeczytany post autor: Terep »
Witam! Na poczatku powiem Wam drodzy koledzy cos o waszych oczkach. (jestem farmaceuta) Czytam wasze posty i sam lubuje apteki. Niektorzy czesto sie skarza na PLAMKI (przezroczyte) Moga byc tez lekko szarawe albo wygladajace jak minikropla wody lub tez jakies zarysowania. Sa tez kreski preciki lub skupiska kropeczek. Uprzedzam, ze nie masie czego bac. To sa klasyczne objawy MĘTÓW cialka szklistego oka. Ma je ponad 60% populacji! Czasem same znikaja, czasem jedynie LEKKO sie powiekszaja i ich liczba rosnie ale nie przeszkadza w funkcjonowaniu nikomu! (sam mam). Zapytacie, ze nigdy tak nei bylo! To dopiero po benzie! Niby macie racje ale jednak nie! Nie probojcie sie sprzeczac tylko posluchajcie! Prawie KAZDY nacodzien nawet tego nei zauwaza, bo wiekszosc sie z tym urodzila lub ma to od dziecka wiec zostalo to zaadaptowane przez mozg! Wy po benzie lub w trakcie tripa sie na tym silnie koncentrujecie chca wypatrzec jakies halunki! I tym sposobem to co zapomniane od urodzenia ciagle sie Wam przypomina gdy codzien to ogladacie! Sprobujcie o tym zapomniec na 2 miesiace! Nie probowac pod swiatlo, nieb itp. tylko unikac i nie zastanawiac sie a wrocicie do normalnosci! To naprawde nie grozi i nieprzeszkadza! Mieliscie to od zawsze tylko sobie uswiadomiliscie! Nie wierzycie? Prosze sie udac do najblizszego okulisty i zapytac o mety ialka szklistego! Pozdrawiam i bez paniki. A latajace/mrugajace/plywajace/znikajace swiatelka (biale lub kolorowe) to zupelnie inna bajka (to juz jest troche gorsze) Jak cos to mail! monohydrat@wp.pl
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Terep pisze:
Witam! Na poczatku powiem Wam drodzy koledzy cos o waszych oczkach. (jestem farmaceuta) Czytam wasze posty i sam lubuje apteki. Niektorzy czesto sie skarza na PLAMKI (przezroczyte) Moga byc tez lekko szarawe albo wygladajace jak minikropla wody lub tez jakies zarysowania. Sa tez kreski preciki lub skupiska kropeczek. Uprzedzam, ze nie masie czego bac. To sa klasyczne objawy MĘTÓW cialka szklistego oka. Ma je ponad 60% populacji! Czasem same znikaja, czasem jedynie LEKKO sie powiekszaja i ich liczba rosnie ale nie przeszkadza w funkcjonowaniu nikomu! (sam mam). Zapytacie, ze nigdy tak nei bylo! To dopiero po benzie! Niby macie racje ale jednak nie! Nie probojcie sie sprzeczac tylko posluchajcie! Prawie KAZDY nacodzien nawet tego nei zauwaza, bo wiekszosc sie z tym urodzila lub ma to od dziecka wiec zostalo to zaadaptowane przez mozg! Wy po benzie lub w trakcie tripa sie na tym silnie koncentrujecie chca wypatrzec jakies halunki! I tym sposobem to co zapomniane od urodzenia ciagle sie Wam przypomina gdy codzien to ogladacie! Sprobujcie o tym zapomniec na 2 miesiace! Nie probowac pod swiatlo, nieb itp. tylko unikac i nie zastanawiac sie a wrocicie do normalnosci! To naprawde nie grozi i nieprzeszkadza! Mieliscie to od zawsze tylko sobie uswiadomiliscie! Nie wierzycie? Prosze sie udac do najblizszego okulisty i zapytac o mety ialka szklistego! Pozdrawiam i bez paniki. A latajace/mrugajace/plywajace/znikajace swiatelka (biale lub kolorowe) to zupelnie inna bajka (to juz jest troche gorsze) Jak cos to mail! monohydrat@wp.pl
O, przyda nam się farmaceuta na forum :)

Ja też będe w przyszłości, prawdopodobnie za parę dni zaczynam naukę w studium farmaceutycznym, hehe ;)

Sory za offtop.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Od teraz mozecie łykać TANTUM VERDE - http://vena-vita.pl/product_info.php?products_id=1151 - ma taki sam skład jak niechlubny płyn do irygacji :-}
  • 241 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: chomik_morski »
chyba psikac, a nie łykac, a pozatym to drogie jest :-(
kodeina
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
No nie od dzisiaj bo to juz stare jest, wlasnie mam taki na biurku :)
Najlepsze na gardło :P
Za drogie i problem z dawkowaniem. Jak narazie nie biore benzy bo niechce tamtum rosy.
Jak ktos zna jakis inny produkt ktory ma benzy to niech pisze

EDIT: A faktycznie jest też w tabletkach http://sklep.apteka-cito.pl/product_inf ... bb19b9edd4 no ale kurde jedna tab ma 3 mg benzydaminy a opakowanie ma 20 tab ;-)
Ostatnio zmieniony 28 października 2006 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 422 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cyrio »
Wiesz zielona, ciekawe, ze o tym piszesz... pare tygodni temu dorwałem ten temat na hyperrealu i dzisiaj około 16.30 zapodałem
ale po pierwsze:
100 ml płynu zawiera substancję czynną: chlorowodorek benzydaminy 0,15 g
ze strony producenta
odpada, trzeba by był wypić tego litr (zeby 1,5 g załapać - 3 torebki) ; 1 g(2 saszetki) - 0,66 litra,
POWODZENIA :)

uff... :-p ;-) polecam, teraz jak o tym czytam to wiele sie pokrywa z relacjami u innych ludzi,
i ciekawe jest to, ze wydawały sie to dość unikatowe myśli, jak np, ze w pełnym momecie miałem dość tripa, nie ze strachu (łaziliśmy po lesie, ale ten las mam 5 min od domu i znam jak własną kieszeń) - zaczynały mnie nudzic ciągłe zwidy, smugi za światłem - coś niepowtarzalnego - polecam jakiś pkt widokowy - tak zeby było widać światła w oddali, duzo pomniejszych halucynacji - między innymi kaczka(chodzi mi o zwierze) i dym - taki ze było widać zawirowania na wietrze, najlepsze było, jak sie zatrzymałem w lesie, kumpel polazł dalej, zacząłem do niego iść - wyglądało tak jakby czekał na mnie, kiedy do niego doszedłem (czułem sie tak jakby mi na ostrość coś rozmyło), wyciągnąłem ręke przed siebie, bo chyba mi coś dawał - ręka przeleciała przez niego, a on "pojawił sie" 10 metrów przede mną, zakładam ze raczej tam był cały czas

poszło po 2 saszetki na głowe (chyba po 3 zł z groszami za szt), robione za ostatnie pieniądze, wiec nie miałem spirytu... ale od czego inwencja
znalazłem u rodziców w barku śliwowice (to jest dopiero fujjj....jak ktoś myśli, ze smak soli moze wqrwić to niech spróbuje sie zmierzyć ze słoną śliwowicą- to jest dopiero masochizm)
troche sie bałem czy zatrybi bo to tylko 70%, ale jedyny efekt to ze sie troche więcej soli przedostało
to był moment grozy, bo z jednej strony zbierało mnie (a z resztą...nie będe pisać na co - kazdy wie o co chodzi)
ale sie bałem "utracić" cenną substancje, pomógł soczek roboty Mamy - piliśmy taki co sie dopiero rozcięcza z wodą, chyba bym bez niego nie dał rady, przed i zaraz po - leciały bongosiki, swoją drogą fajnie jest z bongiem po, bo gardło jest maxymalnie znieczulone i w ogóle nie czuć, ze coś leci, kiedy trip wszedł nie mam pojęcia, bo patrzyliśmy na zegarek w domq, a potem w lesie - kogo to obchodziło, a tak o 20stej juz zauwazalnie sie uspokoiło (miedzy innymi na tyle,ze oblookałem godzine, robi falami pod koniec, troche jak drops -> raz jest ta chwila kiedy działa, raz czujesz sie nieprzyjemnie :) trzeźwy

ogólnie nie zachęcam nikogo....(ciąg dalszy wg własnego uznania) ale mi przypasowało, problemem jest to zaaplikować/utrzymać zaraz po, ale to co widziałem po tym w pełni mi zrekompensowało trudy i męki :)
Ostatnio zmieniony 29 października 2006 przez Cyrio, łącznie zmieniany 1 raz.
I think I know I mean a Yes, but it's all wrong,
that is I think I disagree.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Jako ciekawostke napisałam. Myslałam, ze to jaka nowość jest, bo dopiero teraz reklamę zobaczyłam jak śmiga na tv, ale można reklama tez stara jest bo ja na codzien nie mam telewizora i nie jestem na bieżąco ;-)
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
próbował ktoś z was tantum żel ?
100g takiego zelu zawiera 5 gram benzydaminy 8-(

Inne składniki leku: alkohol izopropylowy, gliceryna, hydroksyetyloceluloza, zapach
lawendowy, woda oczyszczona.

chyba niczym innym nie mozna sie zatruć? a może można ?
jeśli nie mozna doustnie to moze w jakis inny sposób ?
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.