Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 16 / 1 / 0
Metadon za darmo ? Co miałeś na myśli ?
  • 1680 / 270 / 0
Program metadonowy. Prawie z miejsca się dostaniesz w Opolu, Chorzowie, Poznaniu, Warszawie...w innych miastach nie wiem.
Największy przegryw na forum
  • 16 / 1 / 0
Program Metadonowy przyznaje się tylko osobom uzależnionym od heroiny prawda ?
  • 2652 / 387 / 0
Skąd taki absurdalny pomysł? Na program może iść każdy, kto jest uzależniony od opiatów/opioidów.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 181 / 4 / 0
A w jaki sposob sprawdzaja, czy jest sie uzaleznionym od opiatów?
  • 64 / 4 / 0
Ertlbn pisze:
A w jaki sposob sprawdzaja, czy jest sie uzaleznionym od opiatów?
A co? Chcesz sobie poćpac metek za darmo mimo ze nie jestes wjebany? Jesli tak to gratuluje pomyslu.. masakra
"Hardcor w duszy

W bani Meksyk"
  • 181 / 4 / 0
Czemu wkladasz mi w usta cos czego nie powiedzialem? Zapytalem w jaki sposob sprawdzaja czy ktos jest uzalezniony od opiatow...
  • 1680 / 270 / 0
Ertlbn pisze:
Czemu wkladasz mi w usta cos czego nie powiedzialem? Zapytalem w jaki sposob sprawdzaja czy ktos jest uzalezniony od opiatow...
Testy na obecność opiatów w moczu oraz wywiad z terapeutą/lekarzem.
Największy przegryw na forum
  • 12717 / 2460 / 0
Plus fakt, że jeżeli podczas "nasączania" ktoś padnie na pysk po 10mg, to mogą zacząć się domyślać... : )
  • 64 / 4 / 0
sprawdzone_info pisze:
Ertlbn pisze:
Testy na obecność opiatów w moczu oraz wywiad z terapeutą/lekarzem.
u nas nie ma niczego takiego.
A jeślii chodzi o wkładanie w usta :) to la mnie jest jasne,ze skoro tak indagujesz o to jak na programie weryfikują czy jesteś uzależniony, to znaczy ze masz jakiś powod. Powodow może być kilka, ale najbardziej prawdopodobne wlasnie to ze nie bedac uzależniony chcesz opiaty posmakować za darmo. Bo chyba nie jesteś z lokalnej gazety ani książki nie piszesz.
"Hardcor w duszy

W bani Meksyk"
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).