Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
336
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
12%
Nie, nie dziala.
199
19%

Liczba głosów: 1033

ODPOWIEDZ
  • 312 / 2 / 0
Przechodziłam również z fluo na sertra.

To było dawno i nie do końca pamiętam, jak "szło" ale coś mi się wydaje, że zjeżdżałam do minimum fluo, później ze 3 dni przerwy i wchodzenie na sertrę (również na początek w dawce minimalnej).
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 200 / 3 / 0
No mi się też wydaje, że jednak lepiej powoli schodzić z dawki i zrobić sobie pomiędzy lekami jeszcze kilka dni przerwy.
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
  • 974 / 17 / 0
Od jakich dawek sertra wpływa na poziom dopaminy w głowie?? Czy zależy to od osoby czy od dawki u każdego takiej samej??
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 3 / 0
od 150mg wzwyż. Ale to działanie dopaminergiczne jest bardzo subtelne i moim zdaniem przereklamowane.
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
a wlasciwie jak odrozniasz dzialanie dopaminergiczne od serotoninogenicznego ???
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 3 / 0
To mniej więcej na zasadzie odróżnienia działania MDMA od działania kokainy

od razu mowie ze wlasnie zjadlem 3 stillnoxy i za jakis czas moje posty beda mogly wygladac smiesznie albo dziwnie albo po porostu ciezko sie bedzie polapac o co wogole chodzi. Mi juz teraz sie ciezko zaczyna pisac.
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
po co Ci 3 ;) na pierwszy raz pol tabsy powinno Cie sciac z nog ;) jednal zolop ma to do siebie ze dziala dobrze raz na 2 m-c uzywany hehe :)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
witam serdecznie ide jutro do lekarza, zasugeruje zeby mi przepisal wlasnie sertraline. nie bede wnikal w szczegoly jakie mam problemy itd bo to wlasciwie jest zbedne. po prostu jestem pewien ze chce ten lek problem jest tylko tego pokroju ze zastanawiam sie nad tym jaki preparat kupic. zoloft to podobno oryginal ale nie wiem czy wart swojej ceny bo jest dosyc drogi. dlatego bardzo bym prosil o podanie jakiegos odpowiednika dobrej jakosci. ew jezeli jest duza roznica miedzy zoloftem a innymi pod wzgledem dzialania, moglbym przymknac oko na cene i to jego zakupic. bardzo prosze o jakies komenty, dzieki elo
Ostatnio zmieniony 26 marca 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Z "dobry leki oparty na sertralinie"
Uwaga! Użytkownik ziper09 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 26 / 0
Odpowiednikiem sertraliny, który polecam to Stimuloton :cheesy:

P.S. Tak naprawde, każdy kto jest na tym forum jest obłąkany %-D
Ostatnio zmieniony 26 marca 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Non omnis moriar.
  • 132 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: EriXson »
Biorę od początku przygody z SSRI Setaloft, tańszy odpowiednik Zoloftu (50mg, 30t.) - coś koło 15 pe-el-enów płacę za niego, to chyba trzeci najtanszy generyk. Są jeszcze tańsze np.: Sertraline Arrow (korwa co za nazwa), Sertagen.

Zobacz: http://www.mp.pl/leki/subst.php?id=718 (portal Medycyna Praktyczna - masz wymienione wszystkie preparaty, każdego z leków, a obok cenę)

Login i hasło znajdziesz z łatwością...
Ostatnio zmieniony 26 marca 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.