Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
Ziomek z kolei dodawał ok. 0,2ml giebla do pięćdziesiony wódki. Ćwiartka i był nadźgany jak jeż.
Apetyt rośnie w miarę jedzienia
Otóż na forum utarło się że, zbyt niskie dawki G (poniżej 1ml) "podbijają" glutaminian i GABA go "nie zasłania" w stopniu takim, by dawki te były rozsądne w szczególności w przypadku odstawiania, na którego jestem etapie...
Proszę o jakieś linki, artykuły na ten temat.
WaWe pisze:Otóż na forum utarło się że, zbyt niskie dawki G (poniżej 1ml) "podbijają" glutaminian i GABA go "nie zasłania" w stopniu takim, by dawki te były rozsądne w szczególności w przypadku odstawiania, na którego jestem etapie...
Proszę o jakieś linki, artykuły na ten temat.
Z badań GHB na szczurach wynika m.in., że im niższa dawka, tym wyższa neurotoksyczność. Nie sposób wyliczyć jak to się ma do dawkowania u ludzi, ale samo działanie neurotoksyczne jak i neuroprotekcyjne nie jest ograniczone do szczurów, bo działanie receptorów jest analogiczne.
Źródła:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19288974
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15582677
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17296081
Jest to bezpośrednio powiązane z działaniem GHB, które opisane jest m.in. na angielskiej wikipedii (w ogóle polecam ang. wpis o GHB, wszystko jest jasno opisane, *ze źródłami*). Silny agonizm (=małe dawki) receptorów GHB powoduje uwalnianie neurotoksycznego glutaminianu, a słaby agonizm (=duże dawki) receptorów GABA ma działanie neuroprotekcyjne. Jeśli zaś chodzi o samo działanie glutaminianu i GABA to też polecam wikipedię.
EDIT: być może na początku trzeba było to napisać: podczas odstawiania występuje neurotoksyczność tak pi razy drzwi ze 100x większa niż z powodu samego zażycia nieważne jak niskiej dawki GHB, więc bym się specjalnie nie przejmował, tylko zadbał o dostęp do odpowiednich leków i suplementów na odstawkę...
OK, jrdyrm ns odstawce toteż nie chce mi się specjalnie czytać długih artykułów, także prosiłbym o krótką konstatację - czy zjeżdżanie poniżej powiedzmy 0,5 ml mi "pomoże" w odstawce, czy też ją utrudni?
ok jestem na tyle zdolny do ogarniania że domyślam się, że utudni. Ale wyręczcie mnie proszę.
Dlatego do baclo wrzucam małe dawki choć przecież wiem, że to przedłuży męki... Kurwa jestem pojebany bo mam też w zanadrzu zolpiklon i mianseryne, a nawet kurwa klony.
Podobno wszystkie neuroleptyki a w szczególności sulpiryd obniżają poziom dopaminy, a raczej ściślej zdaje się obniża aktywność receptorów dopaminowych (D2 i D3, a G na które działa?), w dodatku lek aktywizuje (nie pobudza sensu stricte, ale aktywizuje chyba na zasadzie innego mechanizmu niż dopaminowy). Jeśli to prawda, to powinno mieć sens chyba.
edit: bo pamiętam kiedyś, że euzebiusz powiedział chyba, że "podnoszenie dopaminy to ostatnie czego byś chciał po zakończeniu ciągu", dlatego pytam w odwrotną stronę.
Nie mam zamiaru w żaden sposób bronić tego klubu, uważam raczej, że coś tam rzeczywiście jest na rzeczy, tylko po prostu myślę, że te substancje mają słaby potencjał w nakłanianiu kogoś do wklepywania pinu i "chcący" znalazłby coś lepszego ;) Tymczasem dopieprzenie sobie GHB, które wiadomo jaką ma opinię, po wizycie w klubie który również wiadomo jaką ma opinię, i pójście na test, to całkiem fajne podstawy to składania pozwu. Zachęcam do dyskusji w tym kierunku ;)
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.