Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1934 / 108 / 0
to inna bajka czyli poprostu chcieli wzmocnic alko, w tym celu duzych dawek nie trzeba, malo tego 1ml w piwie gbla jest nie wyczowalne praktycznie, nie wiem czy ktos kto nigdy nie pil gbla zorientowalby sie ze cos z piwem nie tak, oczywiscie mowa o czystym normalnym bl, wczoraj pilem z piwem 1ml i ja praktycznie nic nie wyczulem, tak samo 1ml w szklance zimnej wody tez jest slabo wyczowalne, oczywiscie jak mowilem chodzi o dobrego czystego gbla..
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 194 / 6 / 0
Angry ma racje. W drinie giebla nie czuć, a jak pewnego razu do 0,5l wódy 50%(czyli rozrobiony szpryt 1:1) i 3 bronów (a czułem się zajebiście) polałem 1ml GBL, to zdążyłem się wkulać w pierwszą bramę, żeby na ulicy nie zasnąć.

Ziomek z kolei dodawał ok. 0,2ml giebla do pięćdziesiony wódki. Ćwiartka i był nadźgany jak jeż.

Apetyt rośnie w miarę jedzienia
  • 1174 / 22 / 15
Chciałem zapytać o jedną rzecz..

Otóż na forum utarło się że, zbyt niskie dawki G (poniżej 1ml) "podbijają" glutaminian i GABA go "nie zasłania" w stopniu takim, by dawki te były rozsądne w szczególności w przypadku odstawiania, na którego jestem etapie...

Proszę o jakieś linki, artykuły na ten temat.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 545 / 8 / 0
WaWe pisze:
Otóż na forum utarło się że, zbyt niskie dawki G (poniżej 1ml) "podbijają" glutaminian i GABA go "nie zasłania" w stopniu takim, by dawki te były rozsądne w szczególności w przypadku odstawiania, na którego jestem etapie...

Proszę o jakieś linki, artykuły na ten temat.
Nikt nigdy nie określił co to jest zbyt niska dawka u ludzi, tak nie ma żadnego "poniżej 1ml". Można co najwyżej założyć, że niskie dawki powodujące pobudzenie mogą być w pewnym stopniu neurotoksyczne, natomiast dawki w których przeważa uspokojenie, zdecydowanie nie. Zamiast "dawki" wypadałoby też napisać "stężenie we krwi", bo dawki 0.5 ml co 1h w praktyce nie są niskie.

Z badań GHB na szczurach wynika m.in., że im niższa dawka, tym wyższa neurotoksyczność. Nie sposób wyliczyć jak to się ma do dawkowania u ludzi, ale samo działanie neurotoksyczne jak i neuroprotekcyjne nie jest ograniczone do szczurów, bo działanie receptorów jest analogiczne.
Źródła:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19288974
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15582677
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17296081

Jest to bezpośrednio powiązane z działaniem GHB, które opisane jest m.in. na angielskiej wikipedii (w ogóle polecam ang. wpis o GHB, wszystko jest jasno opisane, *ze źródłami*). Silny agonizm (=małe dawki) receptorów GHB powoduje uwalnianie neurotoksycznego glutaminianu, a słaby agonizm (=duże dawki) receptorów GABA ma działanie neuroprotekcyjne. Jeśli zaś chodzi o samo działanie glutaminianu i GABA to też polecam wikipedię.

EDIT: być może na początku trzeba było to napisać: podczas odstawiania występuje neurotoksyczność tak pi razy drzwi ze 100x większa niż z powodu samego zażycia nieważne jak niskiej dawki GHB, więc bym się specjalnie nie przejmował, tylko zadbał o dostęp do odpowiednich leków i suplementów na odstawkę...
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2014 przez euzebiusz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1174 / 22 / 15
Super, dzięki, rzadko się tu udzielasz ale jak już coś powiesz, to warte jest więcej niż 1000 postów tutaj raem wzięte :D

OK, jrdyrm ns odstawce toteż nie chce mi się specjalnie czytać długih artykułów, także prosiłbym o krótką konstatację - czy zjeżdżanie poniżej powiedzmy 0,5 ml mi "pomoże" w odstawce, czy też ją utrudni?

ok jestem na tyle zdolny do ogarniania że domyślam się, że utudni. Ale wyręczcie mnie proszę.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 545 / 8 / 0
Z żadnych artykułów nie wyciągniesz informacji jaka dawka jest odpowiednia, bo takich testów na ludziach nie było. Ja nie widzę sensu w zjeżdżaniu do dawek, po których nie czuć już nawet uspokojenia. W praktyce tak jak napisałem największe spustoszenie czyni samo odstawianie dlatego najlepiej ogarnąć baklofen i/lub resztę zestawu do odstawiania.
  • 1174 / 22 / 15
baclofen mam, ale nie niweluje on tego cholernego pobudzenia do końca, tego kiedy myśli zapierdalają tak że o każdej popierdółce myślisz 50 razy i analizujesz na milion sposobów aż rozboli głowa i nie możesz zasnąć.

Dlatego do baclo wrzucam małe dawki choć przecież wiem, że to przedłuży męki... Kurwa jestem pojebany bo mam też w zanadrzu zolpiklon i mianseryne, a nawet kurwa klony.
  • 1174 / 22 / 15
Jeszcze pytanko, czy podczas odstawki ma sens przyjmowanie Sulpirydu?

Podobno wszystkie neuroleptyki a w szczególności sulpiryd obniżają poziom dopaminy, a raczej ściślej zdaje się obniża aktywność receptorów dopaminowych (D2 i D3, a G na które działa?), w dodatku lek aktywizuje (nie pobudza sensu stricte, ale aktywizuje chyba na zasadzie innego mechanizmu niż dopaminowy). Jeśli to prawda, to powinno mieć sens chyba.

edit: bo pamiętam kiedyś, że euzebiusz powiedział chyba, że "podnoszenie dopaminy to ostatnie czego byś chciał po zakończeniu ciągu", dlatego pytam w odwrotną stronę.
  • 76 / / 0
Wracając do tematu Cocomo, nie pomyśleliście, że gość z pozytywnym testem sam sobie GHB/GBL dopieprzył?
Nie mam zamiaru w żaden sposób bronić tego klubu, uważam raczej, że coś tam rzeczywiście jest na rzeczy, tylko po prostu myślę, że te substancje mają słaby potencjał w nakłanianiu kogoś do wklepywania pinu i "chcący" znalazłby coś lepszego ;) Tymczasem dopieprzenie sobie GHB, które wiadomo jaką ma opinię, po wizycie w klubie który również wiadomo jaką ma opinię, i pójście na test, to całkiem fajne podstawy to składania pozwu. Zachęcam do dyskusji w tym kierunku ;)
  • 1959 / 62 / 0
Polecam zieloną herbatę z pigwą + sok malinowy do picia GBLa. Myślałem z początku, że zapomniałem wlać albo pomyliłem napoje, w którym jednym z nich było 2ml/~225ml, ale szybko się okazało, że to właściwy :-) . Głównie tutaj chodzi o tą pigwę, gdyż połączenie zwykłej herbaty jej z gieblem jest ohydne.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.