Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 113 / 29 / 0
@Termos789 bardzo ci współczuję :( Ja się mega pilnuję, żeby sobie jeszcze tego nie wypracować. Ze skubaniem paznokci udało mi się sobie poradzić (mam teraz takie śliczniutkie, jestem dumna), przeszło jednak na skórę. Trzymam za ciebie kciuki
narkomanka, lekomanka, artystka, istota duchowa
  • 149 / 20 / 0
Up mi na kompulsywne wyciskanie wszystkich niedoskonałości, które czasem tez ciężko mi było kontrolować pomogły małe dawki DXM (30mg dziennie).
  • 205 / 38 / 0
Przygryzanie dolnej wargi,pierdylion razy sprawdzanie czy zamknęłam drzwi,poprawianie włosów tak z najbardziej oczywistych. Najgorsze te przygryzanie wargi i poprawianie co chwila włosów, czuję się jak debil jeśli ktoś mnie na tym złapie.
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 19 / 0
^a zamykanie drzwi to i mnie dokuczało. Wypracowałem system zwany "3x zamknięte". Zamykam 1 zamek, w głowie mówię "zamknięte", zamykam drugi zamek - "zamknięte", ciągnę za klamkę - "zamknięte". Od tamtej pory przestałem się zastanawiać, czy na pewno.
  • 205 / 38 / 0
^Co się sprawdziło u Ciebie, niekoniecznie u mnie. Dobry system ale ja i tak bym sprawdziła czy na pewno:)
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 357 / 47 / 0
Ostatnimi czasy strzelam palcami u stóp przed ubraniem butów lub snem, inaczej czuję się niekomfortowo.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 37 / 3 / 0
Ruszanie nogą góra dół bez przerwy, obrzydzenie do potu i kazda krople od razu wycieram albo przemywam wodą.
  • 1455 / 596 / 0
Dopoki nie zaczniecie medytowac , nie wypracujecie swiadomosci refleksyjnej to bitwa jest z gory przegrana . Represjonowanie albo bicie sie z impulsem nic nie da trzeba go najpierw zrozumiec zeby przezwyciezyc .
Leki i tabletki to tylko maskowanie problemu .

Kiedys mialem tego duzo jak kazdy z OCD teraz zostala mi tylko obsesja krotkich paznokci ale taka mam prace jak sie robi z jedzeniem ciezko miec pazury dlugie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 3245 / 622 / 0
jak czymś się zajmuje to albo rezygnuję na początku, albo robię to do odmowy siły organizmu i jego możliwości energetycznych. Zwłaszcza jak teraz opieka nad ojcem gdzie on nie wstaje z łóżka, gdyby nie ktoś dodatkowy, to chodził bym i monitorował co się dzieje do piekących stóp, zawrotów głowy, piany z dzioba i widzenia za mgłą już po południu. Czyli skrótowo, jak nie mam pieczątki że godzinę będę niepotrzebny to nie odpocznę. Z kolei jak mam robić coś dla siebie tylko to odwlekam i łomem dzwigiem mnie nie podniesiesz. Nie chodzi o to jaki to ja szlachetny, tylko porównanie rozplanowania energetycznego codziennych obowiązków.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 111 / 0
Obgryzam paznokcie bez litości!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.