Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1202
36%
16-17
1212
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3352

ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
fajki 12 lat, alko podobnie
weed i kanna 13
wład 14
kodeina 14/15
metafedron i pochodne 18
sajko 19
tramadol 21
  • 594 / 79 / 0
Twarde narkotyki 18 lat, miękkie 16 trawa, 17 MDMA.

/juowska; nie przelogowałam się.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 72 / 4 / 0
Pierwsze alko - 5 klasa pdst. Chyba 11 lat %-D ,
Pierwsza mj - 12/13 lat,
DXM - Przed 14,
koda - Niedługo później, 14/15,
mefedron i tym podobne - 16.

Do tej pory ze mną praktycznie tylko koda, mj i alko.
  • 22 / 1 / 0
alko w zasadzie od małego ojciec dał łyka piwa czy coś ale pierwszy raz jak poczułem 12 lat
mj 13 lat
tytoń 16 lat
speed 21 lat
MDMA 18 lat
LSD 19 lat
2cb 18 lat
mefedron 20 lat
benzo 21 lat
  • 31 / 7 / 0
14 lat, najpierw bagniak i maczany, kwestia chyba tygodni, może miesięcy i dane mi było zasmakować tzw wtedy "soli", choć najpierw spróbowałam krajówy. Pierwszy raz z kodeiną jak miałam 15 i w tamtych okolicach inne apteczne specyfiki zaczęłam poznawać. O dziwo pierwszą iniekcję zrobił mi ziomek jak miałam 18 i około rok czasu minął nim sama się zaczęłam kłuć.
Niefortunnie wyszło że nie dość że za młoda to i na erę smartszopów trafiłam gdy zaczynałam ćpać, choć wtedy i tak moje ćpanie było bardziej odpowiedzialne niż teraz.
Uwaga! Użytkownik Czlowiekgowno nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
u mnie w sumie późno
17lat (już tak pół roku do 18) pierwsze piwa, potem pierwsza wóda,
można powiedzieć że od wódy zainteresowałem się S.psychoaktywnymi
jakoś 18 lat pierwsze szlugi ale tylko i wyłącznie do alkoholu, po dużej ilości wódy paliłem jak smok, ale na trzeźwo to tylko raz na pogrzebie 3 pod rząd, nie byłem nigdy uzależniony
19 lat trawa (akurat 1-sze jaranie nie było zbyt przyjemne), chociaż przyznam że od kiedy zacząłem palić trawe (czyściochy) to szlugi dla mnie śmierdzą, nawet po alkoholu jak ktoś częstuje to już tak chętnie nie biore, nawet jak wezmę to co drugi buch się zaciągam, a z trawą jest inaczej
i tera (20 lat) będą grzyby, na pewno nie będzie żadnych maczanek albo opio, jedynie dopuszczam popularniejsze stymulanty jakby była okazja
  • 133 / 39 / 0
alko 17
feta, kokaina 22 ( ale tylko kilka prób)
Ketony 22
kodeina, tramadol 24
  • 49 / 15 / 0
alko - 15 lat
Jaranie - 16 lat
feta - 18 lat
MDMA- 20 lat
Kwas- 26 lat.
  • 384 / 39 / 0
Jak bylem w lonie matki a tak na poważnie to zaczalem ćpać w wieku kilku latek kieliszka se rąblem u przyszywanego wujka to chyba było nic sie nie stało zostalem od tamtej pory po prostu anonimowym alkoholikiem :korposzczur:
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 8 / 0
W wieku gdzieś 13-14 lat pierwszy kontakt z nikotyną,alkoholem później inne substancje w wieku gdzieś ok. 16-17 lat.
spazee :extasy:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.