11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze: Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
Niefortunnie wyszło że nie dość że za młoda to i na erę smartszopów trafiłam gdy zaczynałam ćpać, choć wtedy i tak moje ćpanie było bardziej odpowiedzialne niż teraz.
17lat (już tak pół roku do 18) pierwsze piwa, potem pierwsza wóda,
można powiedzieć że od wódy zainteresowałem się S.psychoaktywnymi
jakoś 18 lat pierwsze szlugi ale tylko i wyłącznie do alkoholu, po dużej ilości wódy paliłem jak smok, ale na trzeźwo to tylko raz na pogrzebie 3 pod rząd, nie byłem nigdy uzależniony
19 lat trawa (akurat 1-sze jaranie nie było zbyt przyjemne), chociaż przyznam że od kiedy zacząłem palić trawe (czyściochy) to szlugi dla mnie śmierdzą, nawet po alkoholu jak ktoś częstuje to już tak chętnie nie biore, nawet jak wezmę to co drugi buch się zaciągam, a z trawą jest inaczej
i tera (20 lat) będą grzyby, na pewno nie będzie żadnych maczanek albo opio, jedynie dopuszczam popularniejsze stymulanty jakby była okazja
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.