Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 65 / 6 / 11
04 stycznia 2021jezus_chytrus pisze:
Za niedługo przechodzę na waporyzację - klamka zapadła (ten x-mass coś tam 3.0").
Brzmi jak coś co by miało być decyzją obracającą o 180 stopni efekty z palenia, osobiście wszystkim polecam wapki. Większa efektywność, smak lepszy i tak nie trują
Panie Boże a jak dorosnę to ja najbardziej na świecie chciałbym zostać opiowrakiem
  • 473 / 29 / 0
Kuźwa mać no pierwszy raz te medyczne kwiaty co wysyłałem zdjęcia one w środku są jakieś Suche i mają jakiś dziwny zapach Taki inny a na zewnątrz mają intensywny ziołowy normalny a w środku po prostu dziwny i inny i są strasznie Suche w środku jak na odmianę indica Problem jest w tym że zawsze miałem po nich super trawienie a dzisiaj po 3 h od zażycia pokoiło mnie z rozwolnieniem i działają też jakoś inaczej. Bo opadają powieki jest relaks chciała ale nie można zasnąć… Zmieniło się jakiś działanie Aż się boję otwierać tą puszkę plastikowo od medycznej bo wczoraj odłamem kawałek i ten dziwny zapach spowodował że Zamknąłem tą puszkę i boję się otwierać haha Wydaje mi się że w aptece powinni zobaczyć te kwiaty i jeśli jest coś w nich zgniłego to oddać mi za to pieniądze które wydałem… Tylko że i tak termin ważności minął 31 grudnia…
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 990 / 126 / 0
Jakie zgniłe, co zgniłe :ooooo
  • 473 / 29 / 0
Nie mam pojęcia może to być po prostu przekwitnienta roślina zażyłem drugą odmianę bez mielenia w młynku tylko w dłoniach sobie skruszyłem i było super w porządku
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 347 / 75 / 0
Witam, ziolo pale jakies 4 lata a i tak często dochodzi u mnie do przejarania.
Gdy zapale pierwszy raz w ciągu dnia dwa buchy z lufy jestem skuty wiadomo ale dochodzą do tego płytki oddech, mdłości , mrowienie i straszna senność. Ziolo mam dobre, nie wiem co to za odmiana ale tak z każdym zielem jest, po prostu chodzi mi o to ze jaram już trochę długo a i tak jeden spory buch z lufy pierwszy raz w ciągu dnia potrafi mnie zgasić. Mam 20 lat.
  • 12597 / 2437 / 0
Przydałaby się wyraźna fotka tego palenia. Jeśli jest suche, to nie miało prawa zgnić. W ogóle nie miało prawa zgnić....

A ja dziś odebrałem waporyzator i z racji, że jutro wolne zrobiłem mały test. Naładowałem do komory mniej więcej 1/3 (lub mniej) tego, co ładowałem do bonga. Akurat miałem takiego oskubanego bobka Easy Sativy.
Nagrzałem do domyślnej temperatury 190 C i zacząłem inhalację. Od razu poczułem smak tak intensywny, że czuję go do teraz. Szukam jakiegoś trafnego porównania z paleniem i wymyśliłem. O ile jak wrócę z biegania i zjaram lolka (z ilości 5 - 6 x większej), popieści mnie przez 30 minut i wszystko schodzi, o tyle w tym przypadku normalnie zrobiło mi loda xD

Nie miałem pojęcia, że różnica jest tak kolosalna - tzn znałem opinie, ale miałem wątpliwości, czy nie będzie brakować dymu i uderzenia w płuca - nie brakuje. Moje drogi oddechowe są mi dziś niezmiernie wdzięczne.

Jeśli ktoś tak jak ja jeszcze się waha, to polecam się przestać i jak najszybciej zakupić. Paliłem jakieś 1.5 h temu, a nadal mocno trzyma.

Już nie mogę się doczekać innych odmian (szczególnie Crystal Candy) i innych temperatur. Dziś wapowałem w domyślnej 190 C, ale zakres jest 100-240 C z tego co czytałem.
Pluję sobie w brodę, że nie kupiłem dawno temu...
Potwierdzam - jest to przesiadka jak ze Skody do Ferrari i to pod każdym względem. Szybko, przyjemnie, trzyma bardzo długo i mocno, prawie zero smrodu (był tylko taki lekki "popcornowy", jak wysypywałem odpadki).
Jestem zachwycony zakupem.
  • 2714 / 513 / 0
Mówiłem :)
Kupiłeś tego x-max starry?
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 2881 / 300 / 0
przekonaliście mnie chłopaki :) poleci ktoś jakiś sklep? czy taki waporyzator dostanę w każdym sklepie z rosyjskimi mundurami?
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 184 / 34 / 0
Kurwa - jesteście wspaniali. Właśnie miałem pytać jak vapek w porównaniu do bonga, bo ostatnio znalazłem jakieś badania że bongo (z którego korzystam) jest słabe w porównaniu do vapka.

No i pytanie - na co zwracać uwagę przy kupnie vapka. Jaki się nadaje do marychy? Każdy który ma regulację temperatur?
I w jakiej temperaturze najlepiej smażyć marychę?

Zerknę na ten 'x-max starry', jakieś inne propozycyje/modele?
  • 12597 / 2437 / 0
Tak, tego x-mass starry.
Ta pierwsza sesja z Easy Sativą wystrzeliła mnie tak, że pół nocy nie mogłem zasnąć, mimo że na wieczór wapowałem jeszcze Passion'a.
P1 zadziałał totalnie inaczej, niż spalany w bongu. Bardziej euforycznie (co jeszcze bardziej utrudniło zaśnięcie) - jestem pewny, że to kwestia temperatury. Zastanawia mnie tylko, czy efekt stoned można uzyskać w niższych niż 190 C, czy wyższych.

Nie używałem wcześniej wapków, ale wydaje mi się, że ten x-mass jest doskonały na początek. Po pierwsze jest tani (można kupić poniżej 300 zł spokojnie), a po drugie oferuje sterowanie temperaturą w szerokim zakresie. Super prosty i intuicyjny w użyciu. Bardzo podoba mi się magnetyczna komora - wygodna i prosta konstrukcja. Bateria wystarcza podobno na 8 h.
Oczywiście start z droższym wapkiem będzie zapewne jeszcze lepszy.

Wapowanie zioła to zupełnie inne doświadczenie, niż spalanie i bynajmniej nie chodzi tylko o oszczędność materiału i brak dymu (i co się z tym wiążę kaszlu, dławienia się, drapania w gardle...). Działa z lekkim opóźnieniem (rzędu kilku minut), ale za to jest stabilnie i cholernie długo.

Zastanawia mnie, jak powinienem się zaciągać, żeby było najefektywniej. Czy powoli, czy gwałtownie. Czy małe porcje, czy napełniać płuca. Będę testował.
Dziś poczytam w jakich temperaturach jakie kanna są "uwalniane" i zaczynam testować inne temperatury.

Bongo wyrzucam, bo nie wyobrażam sobie powrotu do niego... Dla kupujących zioło zakup urządzenia zwróci się bardzo szybko, bo jak każdy pewnie wie, waporyzacja jest o wieeeeele bardziej efektywna od spalania i wystarczy bardzo niewiele materiału na konkretną sesję.
Zablokowany
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).