Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3406 / 534 / 0
@emaa12 tramal z alkoholem ? bleee ja bym nie mógł. Wiesz co będzie się działo w twoim żołądku... No i 200mg tramca to trochę mało, w mojej ocenie oczywiście.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 356 / 70 / 0
07 września 2021emaa12 pisze:
200 mg tramadol + z 250 ml whiskey da jakiś efekt ?
co to za podroba? :cojest:
ja bym nie mieszala trampka z alkoholem, z zadnym opioidem wlasciwie. zwiekszasz ryzyko depresji oddechowej, a zakladam ze nie znasz tej substancji tak dobrze zeby wiedziec jak odpowiednio dostosowac dawkowanie w takim miksie. zreszta dodatkowy profil dzialania pod kątem serotoniny i noradrenaliny to pewnie dodatkowe interakcje z alko.
  • 633 / 154 / 0
Niezbyt mądry mix. Spłaszczenie oddechu bardzo ryzykowne. Do tego tramp siada na kardio, a alko też miesza w ciśnieniu krwi i pulsie.
  • 120 / 29 / 0
Cześć,
Wziąłem wczoraj na raz 487,5mg tramadolu (moja największa dawka). Dzień wcześniej wziąłem mniejszą dawkę, która nie usatysfakcjonowała mnie. Zresztą obie mi nie podeszły.
Kiedyś wrzuciłem 262,5 i miałem noddy i było mocno.
Ostatnio wrzucałem kodeinę, policzę to na palcach dwóch rąk. 380mg kodeiny robi mnie spoko.

Myślicie, że jeżeli wrzucę więcej tramadolu to jest szansa na mocne noddowanie?
Wczoraj praktycznie ich nie czułem za to miałem ostro pojechany sen.

Pozdro,
Chappie
uzależniony od bycia nietrzeźwym
  • 120 / 29 / 0
10.09.2021
Wziąłem wczoraj 600mg i beznadzieja.
Najwyraźniej tolerka mi skoczyła.
A propos ile czasu teoretycznie schodzi tolerancja na tramadol/kodeinę.
  • 358 / 73 / 0
@Chappie Pofatyguj się parę stron wstecz. Pytania Twojego pokroju padają regularnie
Dodam tylko od siebie, że nie możesz oczekiwać od tramca tego samego co od kodeiny. Te substancje mają dwa różniące się profile działania.
Wiele osób woli nawet działanie kodeiny, ale jak mówię, nie ma sensu porównywać.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 120 / 29 / 0
Nie oczekuję tego samego od tramca.
Wiem jak działają obie substancje.
Tylko zastanawia mnie ta szybka tolerancja.
@zolpi
  • 340 / 52 / 0
Leciałem przez ostatnie kilka dni na trampkowym haju w dawkach 800-1000 mg. O powody nie pytajcie.. Czy na odstawienny zjazd można użyć alprazolamu czy lepiej jebać trampka przez kolejne kilka dni tnąc o 200 - 300 mg żeby wyzerować bez łażenia po ścianach?
  • 505 / 91 / 0
Po tym czasie nic Ci nie będzie
Katowanie się alprą po trampku to kolejne dni zwały
Przestań po prostu brać, alpra to gorsze gowno, będziesz sie po odstawce dopiero źle czuł :)
  • 4 / / 0
Kiedy byłem po 8 dniowym ciągu z Tramalem to małe dawki alpry dość dobrze złagodziły lęki pierwszego dnia (1 mg rano i 1 mg na wieczór). Ale to tylko małe dawki i tylko jednego dnia brałem, bo rzeczywiście odstawka benzo jest dużo gorsza od opio.
Czy w przypadku krótkich ciągów na Tramalu, jako że działa na sero, ma sens schodzenie z dawkami? Czy spowoduje to dalsze pogorszenie kondycji serotoniny?
Zablokowany
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.