07 lipca 2023konsi93 pisze: @zburzony
Po jakimś m czasie można spodziewać się usunięcia efektu zamulenia?
19 czerwca 2023serotoninowy pisze: Tylko ze zolpidem to uzależniający lek, do tego z czasem rośnie tolerancja potrzeba większych dawek, I istnieje ryzyko że przebudzisz się w nocy i zrobisz coś głupiego niczego nie pamiętając.
Spróbuj mirtazapine lub mianseryne jej nie boisz się tycia. Lub kwetiapine ale to neuroleptyk więc już twój wybór.
Ja tam wale co chce. Po Absenor miałem swiad skóry i stanie się. Już przechodzi.
Efekt antydepresyjny jest minimalny w porównaniu do typowych SSRI, ale na lekką depresję się sprawdza nawet dawka 75. U mnie wieksze dawki dyskwalifikuja ten lek przez to zamulenie więc jeśli będzie dla Ciebie uciążliwe to nie ma co się katować szczególnie kiedy wcześnie rano trzeba się zwlec z łóżka.
07 lipca 2023Palkrolik pisze: Antydepresyjna dawka to 150. Do spania 50, góra 75 albo mniej. Wiadomo każdy jest inny. Ja ketrel jak chcem 25 wale i mnie nie ma
Niedługo sobie planuje ogarnąć znów ketrel na tą bezsenność.
Jedyne do czego można się doczepić to że to neuroleptyk i z natury tej grupy leków u nie ktorych może być złośliwy, mimo że u mnie np. nie miał żadnych ubokow więc polecać nie powinienem.
Ale zdrowy sen to i zdrowszy mózg.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.