Jest wiele agencji, które wypożyczają pracowników do różnych robót fizycznych i tak np. można trzy dni w tygodniu robić tam gdzie zawsze powiedzmy w magazynie H&M kraś... pickować ciuchy ;) potem w następny dzień nakurwiać ręcznie kontenery, potem powrót do siebie ale na inne stanowisko i potem jeszcze 100km od mieszkania tudzież pryczy lub palety, na której człowiek śpi na rozmontowywanie stellingów.
Zawsze czytajcie umowę i sprawdzajcie salarisy, bo lubią sobie przyciąć na nieistniejących rzeczach np. rowerze, który rzekomo pożyczacie od nich albo nawet za mieszkanie, a wy mieszkacie na swoim.
Jeżeli problemy z hajsem to najpierw do agencji się zgłosić, a jak tną w chuja (jak ze mną kiedyś, 70h mi nie chcieli wypłacić, bo rzekomo nie pracowałem xD) to do firmy, w której pracujecie/waliście i normalnie dostaniecie wydruk ze wszystkim i muszą wam wypłacić. Jak nie to można postraszyć sądem - jak trzasnąłem maila to nagle na drugi dzień znalazł się hajs co dwa miesiące go nie było, bo nie pracowałem.
Podziel się posiłkiem, chamie
Oczywiście nie wszędzie jest tak ale uważać trzeba. Można np. wyhaczyć bungalow na 4 osoby, w którym mieszkasz zajebiście, jacuzzi, sauna itp. :D
Najlepiej popatrz na necie przed przyjazdem jakieś inne opcje żebyś w razie czego miał gdzie wypierdalać.
Gdyby ktoś mógł pomóc, niech napisze.
I nie mam ochoty spotykać się z kimkolwiek jakby co.
Bo takie propozycje też otrzymywałem.
Poczta tu jest błyskawiczna.
Mam neurolepytki
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.