Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 45 / / 0
Biorąc Pregabalinę w weekend (dawka sobota, niedziela około 225,300mg) mocno obciąża to trzustkę i wątrobę? od kilku miesięcy przyjmuję tylko weekendowo i teraz odczuwam nieregularne bóle po lewej i prawej stronie również z tyłu pleców mam dość duży problem z kręgosłupem i nie wiem czy te bóle nie są od tego. Z pół roku temu robiłem badania wątroby,nerek,trzustki wyszły ok czy biorąc weekendowo(sobota,niedziela) Pregę w jednej dawce 300mg można zniszczyć trzustkę, wątrobę lub nerki?
  • 5141 / 922 / 0
Pewnie od kręgosłupa, no ale możesz profilaktycznie się upewnić i zrobić badania. Ponoć obciąża nerki pregabalina, ale ja zjadam nawet po 2g jednorazowo od dawna i nic mi nie jest. W październiku wszystkie badanaia robione wszystko w normie, a w menu mam dużo więcej substancji prócz pregabaliny :)
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 248 / 18 / 0
24 kwietnia 2026PanSlyszacy pisze:
Biorąc Pregabalinę w weekend (dawka sobota, niedziela około 225,300mg) mocno obciąża to trzustkę i wątrobę? od kilku miesięcy przyjmuję tylko weekendowo i teraz odczuwam nieregularne bóle po lewej i prawej stronie również z tyłu pleców mam dość duży problem z kręgosłupem i nie wiem czy te bóle nie są od tego. Z pół roku temu robiłem badania wątroby,nerek,trzustki wyszły ok czy biorąc weekendowo(sobota,niedziela) Pregę w jednej dawce 300mg można zniszczyć trzustkę, wątrobę lub nerki?
Pregabalina mocno obciąża nasze narządy mi. Nerki, trzustkę, wątrobę, jelita serio dla mnie długoterminowo pregabalina nie jest super pomysłem to jest lek żeby wyjść z benzo.
  • 21 / 4 / 0
Mam dosyć niską wagę 55kilogramow. I zastanawiam się nad spróbowaniem pregabaliny, z którą nie miałem jescze do czynienia. Czy dawka 225mg jest wstanie dać jakie kolwiek działanie rekreacyjne czy jest raczej lecznicza i szkoda zachodu ?
  • 2941 / 634 / 0
@Juliuszo Nie warto.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 318 / 38 / 0
@up nie warto w sensie, że lecznicza/za niska na większe doznania, czy nie warto próbować aby się nie wjebać? :)
  • 2941 / 634 / 0
W ogóle nie warto brać tego gówna, jedyne do czego się nadaje to odstawianie opioidów.

Wartość rekreacyjna na poziomie efylonu. Paru nawet podchodzi, ale nie zmienia faktu że jest chujowe i niebezpieczne. Jedyne znane mi osoby z zamiłowaniem do tych efektów pregaby to ostrzy politoksykomani, schizofrenicy i ci z zamiłowaniem do autodestrukcji za pomocą byle czego, ewentualnie kinderćpuny.

"Lecznicze" działanie polega na upośledzeniu umysłowym, ciężko przejmować się lękami kiedy nie potrafisz nawet znaleźć odpowiednich słów aby ładnie wypowiedzieć parę zdań. Wraz z czasem przyjmowania i dawkami narastają takie efekty, coś w głowie nie styka, pustka we łbie. Jedyne "bezpieczne" zastosowanie jakie widzę to krótkoterminowe przyjmowanie niskich dawek do 100, max 150mg, nie dłużej niż 2 tygodnie i jako jednorazowa przygoda w przypadku skrajnych doznań emocjonalnych, ale i tu znalazłoby się wiele lepszych alternatyw.

Na problemy pokroju RLS itp. może i pomaga, ale potem je znacznie potęguje.

Objawy odstawienne gorsze niż tramadol, kratom, kodeina. Same objawy mogą być bardzo zaskakujące, ale najgorsza jest długość ich trwania. Po 2 tygodniach może większość przechodzi i da radę "normalnie" funkcjonować, ale zmęczenie oraz przede wszystkim zaburzenia snu i pamięci potrafią utrzymywać się parokrotnie dłużej.

Konowały i tak rozdają to ścierwo jak leci twierdząc, że to bezpieczne i nie uzależnia.

Zanim przyjdzie tu ktoś pisać, że odstawianie to tak naprawdę bułka z masłem, a pregaba jest zajebista to niech zastanowi się 10 razy czy przypadkiem nie łapie się w jedną z grup zdefiniowanych w drugim akapicie mojego posta, lub czy kiedykolwiek w ogóle w pełni odstawił.

@Saguaro99
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 248 / 18 / 0
Jak na moje łatwiej odstawić pregabaline niż np klona

Nikt temu nie zaprzecza, ale to nic nie wnosi do tej dyskusji, zwięzły post bez celu, pisz takie złote myśli w tasiemcu lub knajpie pregabalinowej, a jeśli chcesz się bardziej rozwinąć na temat odstawki to w temacie o odstawianiu. Dalsze posty z tak znikomą zawartością merytoryczną dla wątku będą lądowały w koszu. Upomnienie słowne. @V44
  • 7 / / 0
27 kwietnia 2026Juliuszo pisze:
Mam dosyć niską wagę 55kilogramow. I zastanawiam się nad spróbowaniem pregabaliny, z którą nie miałem jescze do czynienia. Czy dawka 225mg jest wstanie dać jakie kolwiek działanie rekreacyjne czy jest raczej lecznicza i szkoda zachodu ?
Działanie lecznicze jest również dzialaniem rekreacyjnym. Tutaj samo działanie jest stanem fazy że tak powiem....

25mg to dawka progowa.
50mg jest już aktywnym progiem.

Warto zaznaczyć że aby poczuć pełne działanie to dawkowanie zaczyna się od 75mg.

Zażycie 225mg ma sens. Taka dawka jest wysoka ale nie jest przedawkowaniem.

Ja uważam że warto poznać pregabaline.
  • 248 / 18 / 0
No dobra dam małą subiektywna argumentację żeby nie było:
Pregabalina w porównaniu do benzo nie działa bezpośrednio na gaba tylko na kanały wapniowe więc przy uzależnieniu gorzej jest przy benzo gdzie wieloletnie stosowanie powoduje zanik gaba bo mózg się adoptuje do chemii.
Skoro benzo potrafi uzależnić już po miesiącu a pregabalina no niby też ale ja brałem 600mg 2-3 miesiące i odstawiłem w pare dni więc lek jest zdecydowanie silniejszy to na chłopski rozum przyczynia się do mocniejszego uzależnienia. Pregabalnia nie nasiąka tak jak benzo szybciej idzie się odtruć i mamy mniejsze ryzyko epilepsji w przypadku pregabaliny.
Ludzie po benzo dochodzą do siebie czasem latami przy pregabaline ten czas jest na pewno krótszy. Benzo to zdecydowanie silniejsza grupa leków nawet jak jest atak paniki pregabalina go nie usunie a benzo pstryk i nie ma to też daje do myślenia jaką mocą włada.
Były posty gdzie ktoś rzucał klona ck z dawki 30mg po 3 miesiącach i miał chyba z 5 epilepsji jednego dnia przy pregabaline wątpię żeby był taki sam efekt. To moje prywatne spostrzeżenia proszę nie brać za odpowiednik.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.