Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 19 / 3 / 0
Kurde kupiłem na "poprawę nastroju" przy schodzeniu z pregabaliny. Amerykańcy się zachwycają. Mi to niestety daje niewiele więcej ponad placebo. Ale na przeziębienia dobre.
  • 3 / / 0
N-acetylocysteina najlepiej z glicyną albo glicynianem magnezu, w końcu chodzi o syntezę glutationu
Uwaga! Użytkownik magdabudny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 1 / 0
11 grudnia 2025linus207 pisze:
Kurde kupiłem na "poprawę nastroju" przy schodzeniu z pregabaliny. Amerykańcy się zachwycają. Mi to niestety daje niewiele więcej ponad placebo. Ale na przeziębienia dobre.
Raczej musi się skumulować bo od strzała raczej nie zadziała. Brałeś kilka tygodni?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.